Forms en loops

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo Maes

Hugo Maes

09/06/2011 12:00:02
Quote Anchor link
is het mogelijk om een input van een gebruiker in een loop te zetten, waarbij de submit-knop enkel op het einde (en slechts één keer) dient ingedrukt te worden?
Het is de bedoeling om uit een lijst van 47 opties twee keer 9 opties te kiezen.

Niet eenvoudig....
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:16:06
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 12:04:35
Quote Anchor link
Ik snap de vraag niet helemaal.
 
Hugo Maes

Hugo Maes

09/06/2011 12:15:48
Quote Anchor link
<form action="process_tricks.php" method="POST">
Name trick A1 : <select name=$trickname>
<option value="360">360</option>
<option value="540">540</option
<input type=submit value="Submit"></form>


dat zou in een loop moeten, waarbij "Name trick A1", $trickname én de namen in "<option value=""> steeds veranderen. Er zijn in totaal 47 opties, die ik 18 keer moet voorstellen waaruit de gebruiker telkens 1 keuze maakt. Uiteindelijk wil ik via SUBMIT naar een volgende pagina om voor die gebruiker 18 keuzes in de database te zetten.
Ik weet het, het klinkt verschrikkelijk ingewikkeld :-)
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:16:25
Quote Anchor link
Ja dit is mogelijk alleen de namen van de input velden moet je dan [] achterzetten zodat ze niet allemaal dezelfde naam hebben.

Of met een for loop telkens de naam veranderen is nog makkelijker denk ik.


Zie je bericht nu pas:

Je zou de waardes in een database kunnen zetten en dan met een while loop erdoorheen loopen en dan telkens een andere waarde uit de database erin zetten.

Als je geen database hebt kun je dit met een xml bestand doen.

En anders zou ik gewoon alle opties definieren.
Gewijzigd op 09/06/2011 12:17:56 door dennis meijer
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 12:23:12
Quote Anchor link
Dus, als ik het nu goed begrijp, wil jij 18 <select>'s met in elke select de 47 options?
 
Dennis meijer

dennis meijer

09/06/2011 12:24:17
Quote Anchor link
Haha zo zie ik het nu ook pas SanThe.

Dat zijn er behoorlijk veel(A)
 
Hugo Maes

Hugo Maes

09/06/2011 12:55:19
Quote Anchor link
@SanThe: dat klopt! Het zijn er inderdaad heel wat :-)
Momenteel heb ik dit al (werkt dus niet):
<form action="process_tricks.php" method="POST">
Name trick A1 : <select name=$trickname[0]>
for ($teller = 0; $teller < 48 ; $teller++)
{
<option value=$tricks[$teller]>$tricks[$teller]</option>
}
<input type=submit value="Submit"></form>

in de $tricks array zitten de 47 namen in. De <select> box toont nu 1 waarde: $tricks[$teller] (niet de waarde, wel de variable naam)
 
- SanThe -

- SanThe -

09/06/2011 13:13:23
Quote Anchor link
Hugo Maes op 09/06/2011 12:55:19:
De <select> box toont nu 1 waarde: $tricks[$teller] (niet de waarde, wel de variable naam)


Je mist ook overal de dubbele html-quotes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo '<form action="process_tricks.php" method="POST">';
for($sel=1; $sel<=18; $sel++)
{

    echo 'Name trick A' . $sel . ': <select name="select[' . $sel . ']">';
    for ($teller = 0; $teller < 48 ; $teller++)
    {

        echo '<option value="' . $tricks[$teller] . '">' . $tricks[$teller] . '</option>';
    }

    echo '</select><br/>';
}

echo '<input type="submit" value="Submit"></form>';
?>
 
Hugo Maes

Hugo Maes

09/06/2011 13:36:59
Quote Anchor link
Hey prima hoor! Nu heb ik de tricks er inderdaad telkens in staan.
Met deze hulp kan ik alweer wat verder geraken, dank je!
Het is een héél groot project waar ik mee bezig ben, maar ik heb mezelf dan ook tot Nieuwjaar gegeven om het af te ronden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.