formulier in foreach loops

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander C

Sander C

25/06/2008 10:12:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een formulier en voor elk ingevuld input wordt het allemaal opgeslagen in database. Alleen als ik een verschillend aantal in input veld invoer, wordt het voor alle input dezelfde opgeslagen. Doe ik iets fout?

formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
echo "<form method=\"post\" action=\"index.php\"><table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 width=100%>";
$i=0;
while ($i<$nmb){
echo "
<tr>
<td valign=top><input type=\"checkbox\" id=\"cb$i\" name=\"cid[]\" value=\"".$belegid[$i]."\" onClick=\"isChecked(this.checked);\" /></td>
<td valign=top>".$beleg[$i]."</td>
<td valign=top><input type=\"text\" name=\"aantal\" value=\"\" size=\"7\"><input type=\"hidden\" name=\"broodid\" value=\"".$broodid[$i]."\"></td>
<td valing=top><b> ".$prijs[$i]."</b><input type=\"hidden\" name=\"prijs\" value=\"".$prijs[$i]."\"></td>
</tr>\n";
$i++;
}
echo "<tr><td colspan=4><input type=\"submit\" value=\"Leg in mandje\" name=\"save\"></td></tr></table></form>";
}


Opslaan in database
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach($_POST['cid'] AS $cid){
 $query="INSERT INTO tijdelijkmand (mand_klant_id,mand_uid,mand_brood_id,mand_beleg_id,mand_aantal,mand_prijs) VALUES ('','','$broodid','".$cid."','".$aantal."','$prijs')";
$lvlins=mysql($database,$query);
echo $query;
 }
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:59:07
 
Jelmer -

Jelmer -

25/06/2008 11:00:00
Quote Anchor link
Dan moet je van de andere velden ook arrays maken. Zie zo ook even print_r($_POST)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
echo '
<form method="post" action="index.php">
    <table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 width=100%>'
;
    
for($i = 0; $i < $nmbl $i++) {
echo '
    <tr>
        <td valign=top>
            <input type="checkbox" id="cb'
. $i . '" name="cid[' . $i . ']" value="' . $belegid[$i] . '" onClick="isChecked(this.checked)" />
        </td>
        <td valign=top>
            '
. $beleg[$i] . '
        </td>
        <td valign=top>
            <input type="text" name="aantal['
. $i . ']" value="" size="7">
            <input type="hidden" name="broodid['
. $i . ']" value="' . $broodid[$i] . '">
        </td>
        <td valing=top>
            <b>€ '
. $prijs[$i] . '</b>
            <input type="hidden" name="prijs['
. $i . ']" value="' . $prijs[$i] . '">
        </td>
    </tr>'
;
}


echo '
    <tr>
        <td colspan=4>
            <input type="submit" value="Leg in mandje" name="save">
        </td>
    </tr>
</table>
</form>'
;
?>


en dan afwerken (merk op dat ik intval gebruik om ervoor te zorgen dat er altijd een nummertje in de db komt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
foreach($_POST['cid'] AS $i => $cid){
    $query="INSERT INTO tijdelijkmand (
        mand_klant_id,
        mand_uid,
        mand_brood_id,
        mand_beleg_id,
        mand_aantal,
        mand_prijs
    ) VALUES (
        '',
        '',
        "
. intval($_POST['broodid'][$i]) . ",
        "
. intval($cid) . ",
        "
. intval($_POST['aantal'][$i]) . ",
        '"
. mysql_real_escape_string($_POST['prijs'][$i]) . "'
    )"
;
        
    $lvlins = mysql($database,$query);
    echo $query;
}

?>
 
Jelmer -

Jelmer -

25/06/2008 11:00:00
Quote Anchor link
Hik!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Sander C

Sander C

25/06/2008 11:13:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt.

Er waren toch klein foutje in..maar is inmiddels opgelost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.