Formulier met meerdere pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David Douma

David Douma

05/04/2005 16:00:00
Quote Anchor link
Geachte heren (en dames ;) ),

Ik ben opzoek naar een bepaald formulier in php.
Ik heb enige kleine php ervaringen, ik weet wel hier en daar wat. Momenteel maak ik gebruik van een php formulier wat per email aangeleverd wordt bij mij, maar ik wil eigenlijk een totaal andere opzet qua formulier.

De bedoeling is dat het formulier verspreid wordt over meerdere pagina's.

Voorbeeld: Op pagina 1 kan men kiezen uit verschillende keuzes, doormiddel van een dropdown menu. Pagina 2 laat de geselecteerde waardes zien, en geeft een ander dropdown menu en/of invul velden weer.

Mijn vraag is dus eigenlijk hoe krijg ik php zover de geselecteerde waardes van pagina 1 neer te zetten en weer te geven op pagina 2?

Ik dank jullie alvast :).
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:10:32
 
Martijn B

Martijn B

05/04/2005 16:27:00
Quote Anchor link
Ja dat kan u moet dus een manier verzinnen om die gegevens van pagina 1 te bewaren. In de meeste gevallen wordt daar een database voor gebruikt.

Dus even globaal:

gegevens pagina 1 -----> database
gegevens pagina 2 <----- database

Gegevens in de database zetten gebeurd dmv een een INSERT query en gegevens uit de database halen dmv een SELECT query. Ik weet niet met wat voor soort database u heeft maar php incombinatie met een MySQL database werkt meestal het makkelijkst.

edit:
Nog makkelijker is de geposte gegevens van pagina 1 te sturen naar pagina 2.
Gewijzigd op 05/04/2005 16:31:00 door Martijn B
 
David Douma

David Douma

05/04/2005 17:11:00
Quote Anchor link
hmm idd doormiddel van submit to pagina2.php etc, neem ik aan?
 
Martijn B

Martijn B

05/04/2005 17:44:00
Quote Anchor link
ja...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form action="./pagina2.php" method="post">
...
</form>


En dan in pagina 2 de waarden opvangen met de $_POST array.
 
David Douma

David Douma

06/04/2005 17:58:00
Quote Anchor link
hmm,

Dit is me eerste pagina:

---

<form name="form" method="post" action="page2.php">
<p>test
<input type="text" name="textfield">
</p>
<p>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</p>
</form>

---

Hoelaat ik de ingevulde waarde van textfield nu zien op page2.php?
 

06/04/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Ik heb ook zo iets gemaakt.

Heb stap1.php, stap2.php, stap3.php --> hebben allemaal een action="handler.php?stap=huidigestap"

Handler.php --> deze zet alle POST variabelen om in SESSION variabelen

Einde.php --> laatste pagina en zet de session variabelen om in.... (waar jij maar wil).

Voor handler maak je gebruik van de foreach functie en daarna een header("Location: stap".$_GET['stap']+1.".php");


--- Globale opzet ---
 
Jelmer -

Jelmer -

06/04/2005 18:15:00
Quote Anchor link
echo $_POST['textfield'];
 
David Douma

David Douma

06/04/2005 18:21:00
Quote Anchor link
hmm zal het vanaaf es proberen in elkaar te rammen :P. bedankt alvast heren :)
 
David Douma

David Douma

06/04/2005 21:46:00
Quote Anchor link
Webmakerij:
Ik heb ook zo iets gemaakt.

Heb stap1.php, stap2.php, stap3.php --> hebben allemaal een action="handler.php?stap=huidigestap"

Handler.php --> deze zet alle POST variabelen om in SESSION variabelen

Einde.php --> laatste pagina en zet de session variabelen om in.... (waar jij maar wil).

Voor handler maak je gebruik van de foreach functie en daarna een header("Location: stap".$_GET['stap']+1.".php");


--- Globale opzet ---


Heb je deze scripts voor me zodat ik deze naar mijn dingen kan aanpassen? :)
 
Jordi

Jordi

06/04/2005 22:25:00
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon de $_POST-variabele in een hidden veld meegeven?
 
David Douma

David Douma

06/04/2005 22:28:00
Quote Anchor link
kan kan, maar hoe krijg ik page 2 zover de info die op page 1 al eens verzonden waren naar page 2 ook nog eens te verzend naar page 3 ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.