Formulier naar url.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick steenbergen

rick steenbergen

27/05/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal, voor mijn website ben k bezig met een orderstatus module.
Deze zit gekoppeld aan een webshop systeem.

het idee is alsvolgt:
ik heb een formulier met een input veld, en een button.
in het formulier kunnen mensen hun order nummer invullen en doormiddel van de button worden ze doorgestuurd naar de pagina waar ze hun orderstatus kunnen bekijken.
maar nu komt het:
de url ziet er alsvolgt uit:
http://www.deboeraudio.nl/component/page,account.order_details/order_id,!!HIER HET ID!!option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/

De vraag is dus, hoe zorg ik ervoor dat de ingevulde waarde op de plek van !!HIER HET ID!! komt?

alvast bedankt

Groeten,
Rick
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:51:16
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/05/2008 17:04:00
Quote Anchor link
echo 'http://www.deboeraudio.nl/component/page,account.order_details/order_id,'.$_POST["hetid"].'/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/'
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

27/05/2008 21:12:00
Quote Anchor link
ik weet niet precies hoe ik de url, in de vorige post, verwerk in een formulier.
ik heb nu dit maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form id="form1" name="form1" method="get"
action="http://www.deboeraudio.nl/component/page,account.order_details/order_id,<?php $_POST["poep"]; ?>/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/">
  <label>
  <input type="text" name="poep"/>
  </label>
  <label>
  <input type="submit" name="button" id="button" value="Submit" />
  </label>
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick steenbergen
 
Ed

Ed

27/05/2008 21:29:00
Quote Anchor link
Je wilt vanuit de zelfde pagina data ophalen en gebruiken. Dit is niet iets voor PHP, maar voor javascript. Wat je wel kan doen is met het form een post maken naar en phppagine, waaron je de waarde oppakt en deze gebruikt in een header naar de juiste pagina.
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

27/05/2008 21:31:00
Quote Anchor link
oke, dit gaat me denk ik iets te ver.
ik kend e methode post in een formulier, en ook het verschil tussen get en post.
heb je misschien een tip, of een voorbeeld.?
Bedankt voor je hulp!
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

28/05/2008 16:32:00
Quote Anchor link
is er dan misschien iemand anders die mij verder helpen kan?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Het formulier zonder de GET in de action versturen.
In de pagina waarmee je het formulier uitleest de waarde uit de input halen en direct een header() gebruiken om door te sturen met de GET-waarde in de header().

Edit: Zie ook de reacties in http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=2&id=48534&lasttopic=1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rick steenbergen

rick steenbergen

02/06/2008 00:24:00
Quote Anchor link
Ik krijg het nog niet helemaal voor elkaar ik kan er nog niet achter komen wat er precies fout gaat. Ik weet zeker dat waarde goed meegegeven word want ik word al door gestuur naar de url alleen op de plek van waar de ingevulde waarde moet komen te staan, staat nu: $host ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hier de code voor het doorsturen na het verzenden van het formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$host
= $_POST['doorsturen'];
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
        if(isset($_POST['doorsturen'])){
            header('Location:

http://www.deboeraudio.nl/component/page,account.order_details/order_id.".$host"/option,com_virtuemart/Itemid,1/'
);
        }
else{
echo "er is geen waarde opgegeven!";
    }
}

?>
  

Edit:

Probleem is opgelost moest het volgende zijn!:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$host
= $_POST['doorsturen'];
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
        if(isset($_POST['doorsturen'])){
            header("Location:

http://www.deboeraudio.nl/component/page,account.order_details/order_id."
.$host"/option,com_virtuemart/Itemid,1/");
        }
else{
echo "er is geen waarde opgegeven!";
    }
}

?>
  

Bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door rick steenbergen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.