formulier tekstveld naar variable?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ming

Ming

13/04/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Hoi Allemaal,
weet niet of dit nu met html of meer met php te maken heeft?
Komt ie,
Hoe kan ik de tekstveld (input door gebruiker) in een formulier versturen naar een variabele genaamd $test ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? php
echo $test;
?>

<FORM METHOD="post" ACTION="bestemming">
Je naam: <INPUT NAME="name" SIZE="30"><BR>
</FORM>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 17:17:58
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:56:00
Quote Anchor link
Omdat je je formulier via de POST methode verstuurd, zijn de ingevulde gegevens terug te vinden in de $_POST array in PHP. In bovenstaand geval zou dat dus $_POST['name'] zijn.
 
Ming

Ming

13/04/2009 14:56:00
Quote Anchor link
Blanche, bedankt voor je reply,
Ben weer een stukje verder,
De $_POST['name'] gebeuren had ik nog niet eerder gebruikt en was er waarschijnlijk zonder hulp ook niet achter gekomen?

Grtx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.