Formulier validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jorn Reed

Jorn Reed

19/02/2020 03:59:50
Quote Anchor link
Stel ik heb een formulier met 3 velden, maakt opzich niet uit wat voor veld het is.

Het formulier mag alleen verstuurd worden als er maar liefst 1 of meerdere zijn ingevuld/geselecteerd.
Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:57:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 08:55:17
Quote Anchor link
Het maakt dus niet uit welke geselecteerd zijn, als het maar minimaal 1 is?
 
Michael -

Michael -

19/02/2020 12:39:51
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon een controle doen? Niet getest.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if(isset($_POST['veld_1'],$_POST['veld_2'],$_POST['veld_3']) && (trim($_POST['veld_1'] != "") || trim($_POST['veld_2'] != "") || trim($_POST['veld_3'] != "")) {
        echo 'Minimaal een van de velden is ingevuld.';
    }
}

?>
Gewijzigd op 19/02/2020 12:40:39 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 12:46:03
Quote Anchor link
Of je kan de formulier-elemrnten in de array ook tellen met count(). Dan hoef je niet te hardcoden ;-)
Gewijzigd op 19/02/2020 12:46:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 15:09:26
Quote Anchor link
Jorn Reed op 19/02/2020 03:59:50:
ingevuld/geselecteerd.


Dit impliceert al twee verschillende validatieregels:
- een regel waarbij een veld simpelweg "niet leeg" is, wat dat ook moge zijn
- een regel waarbij een waarde uit een lijst van toegestane waarden is geselecteerd

Ik vind het sowieso een beetje een raar criterium, dat ten minste één ingevuld veld al voldoet. Doorgaans moet de validatie van alle velden succesvol zijn om formulierinvoer te accepteren. Want hoe verwerk je dit verder? Verwerk je enkel het veld dat goed was ingevuld?

Maar goed, als dat is wat je daadwerkelijk wilt, dan zou je het aantal succesvolle validaties kunnen tellen.

Maar wat "succesvol" is hangt dus van het type invoer af en wat jij beschouwt als "acceptabele invoer".

Ben ik toch benieuwd waarom het formulier zo in elkaar zit, waar het zo zou moeten werken, en wat je hiermee denkt te bereiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 15:13:36
Quote Anchor link
Kan natuurlijk ook iets van een poll zijn die je aanmaakt, of een enquête met meerdere aantwoorden waarvan je minimaal iets moet invoeren. Ben benieuwd....
Gewijzigd op 19/02/2020 15:14:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:01:45
Quote Anchor link
Mja, maar zouden dat soort zaken niet nog steeds onder één "veld" gegroepeerd zijn? Die heten toch doorgaans allemaal hetzelfde? Dus dan zou nog steeds alles gevalideerd moeten zijn, zelfs als je een "niet van toepassing" keuze hebt ofzo, die is dan nog steeds ingevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:18:52
Quote Anchor link
Maar goed... Om even in te haken op de vraag van de topicstarter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
        
    </form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    $arrayCleaned = array_filter($_POST['keuze']);
        echo "<pre>".print_r($arrayCleaned ,true)."</pre>";
}

?>

Dit stript de lege velden, zodat je uiteindelijk met count() op de $arrayCleaned kan tellen.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:22:54 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:33:38
Quote Anchor link
Ik zou eerst kijken naar wat je precies probeert te doen met het formulier, en zien of je dit niet op een andere manier aan kunt vliegen, op een zodanige manier dat je voorkomt dat het merendeel van je formulier mogelijk niet is ingevuld.

Dit (aanpak TS) lijkt mij gewoon de verkeerde insteek, omdat je dan op een niet-/quasi-deterministische manier moet gaan beoordelen of je de invoer doorlaat of niet.

Tenzij je de combinaties die zijn toegestaan op een of andere manier volledig vastlegt. Maar ook dat lijkt mij een gekunstelde oplossing. Als je al deze problematiek simpelweg kunt voorkomen door je formulier anders op te zetten dan zou je dat gewoon moeten doen omdat dat de simpelste oplossing qua code levert.

Maar de topicstarter heeft niet verduidelijkt waarom deze opzet noodzakelijk zou zijn / er geen andere insteek mogelijk is.

Ik kijk liever eerst naar de aanpak voordat ik een oplossing formuleer.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:35:15 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:38:17
Quote Anchor link
Laten we eerst maar even horen wat de TS precies wilt, want misschien is het toch de juiste insteek of het helpt het hem op weg.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:50:40 door - Ariën -
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/02/2020 16:13:22
Quote Anchor link
Sorry voor de laatste reactie. Het is de bedoeling dat ik bijvoorbeeld 3 velden heb, het gaat hier om een opleidingscentrum. Er is 1 inschrijvingsformulier. Je kunt je op de opleiding voor 3 soorten inschrijven (cursus, workshop, opleiding). Het kan dus zijn dat je een workshop kiest, maar bijvoorbeeld geen cursus of opleiding. Dan wil ik dat het formulier nog steeds verstuurd kan worden ondanks dat je dan bijvoorbeeld 2 velden leeg hebt gelaten.

Toevoeging op 24/02/2020 16:16:12:

Stel ik gebruik die manier van arrays in de inputs, zou ik dan ook ervoor kunnen kiezen dat als je een opleiding kiest, dat er in de php komt te staan `opleiding: Pedicure`. Dus dat het type van de opleiding meegegeven word via de array waardes, zonder dat ik het er hardcoded in hoef te zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2020 16:53:49
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
    </form>
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 04:36:53
Quote Anchor link
Meer dit idee:

```php
<form action="" method="POST">
Keuze 1: <select name="keuze['opleiding'][]"><br>
Keuze 2: <select name="keuze['cursus'][]"><br>
Keuze 3: <select name="keuze['workshop'][]"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
</form>

```

Je kan van elke select maar 1 kiezen, maar er moet sowieso een opleiding, cursus of workshop aanwezig zijn in de form data.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2020 08:16:43
Quote Anchor link
Maar dan heb je verschillende array's....
Met mijn manier een enkele waarin je kan filteren.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 16:44:48
Quote Anchor link
Uhm ik vind het zelf een beetje lastig uit te leggen maar uiteindelijk word er een mail verzonden met bijvoorbeeld dit als resultaat:

Naam: Jip
Achternaam: De Raaf
Opleiding: -
Cursus: Voet massages
Workshop: -

In dit voorbeeld zie je dat hij de cursus select element alleen heeft geselecteerd. De andere heeft hij leeggelaten, en toch moet het formulier dan verzonden worden. Dat is een beetje wat ik probeer.
 
Michael -

Michael -

28/02/2020 16:54:50
Quote Anchor link
Dan zou ik het nog steeds zo doen zoals Arien weergeeft, dan hoef je alleen de Array te controleren.

Waarom heb je 3 select menu's? Waarom niet gewoon 1?
Je kunt met optgroup groepen maken als Opleiding, Cursus, Workshop, maar dan kan er tenminste maar 1 keuze gemaakt worden en dus hoef je ook alleen hierop te controleren.
Of kan iemand meerdere dingen kiezen?

Toevoeging op 28/02/2020 17:16:32:

Misschien helpt dit je op weg?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    $keuzes = array_filter($_POST['keuzes']);
    if(isset($keuzes) && count($keuzes) > 0) {
        echo 'Een keuze gemaakt';
        foreach($keuzes as $keuze) {
            echo '<br>' . htmlspecialchars($keuze);
        }
    }
else {
        echo 'Geen keuze gemaakt';
    }
}

?>

<form method="POST">
    <div>
        <select name="keuzes['opleiding']">
            <option></option>
            <option value="Pizza bakken">Pizza bakken</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['cursus']">
            <option></option>
            <option value="Pizza snijden">Pizza snijden</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['workshop']">
            <option></option>
            <option value="Pizza eten">Pizza eten</option>
        </select>
    </div>
    <button>Verzenden</button>
</form>
Gewijzigd op 28/02/2020 17:17:32 door Michael -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2020 19:40:52
Quote Anchor link
Kies inderdaad één naam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<label><input type="checkbox" name="deelname[opleiding]">opleiding</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[cursus]">cursus</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[workshop]">workshop</label>

Dan hoef je maar één kapstok te inspecteren, in plaats van X kapstokken.

Tenzij je dus één specifieke opleiding selecteert, en daarnaast een andere (specifieke) cursus en mogelijk ook weer een andere (specifieke) workshop. Dan zijn dropdowns mogelijk meer op zijn plaats.

NB de aanpak met array_filter() lijkt een beetje op een hack? De isset() is een beetje een wassen neus en mogelijk bestaat $_POST['keuzes'] niet, afhankelijk van hoe je dit in HTML aanzwengelt, dus dat levert je dan mogelijk nog steeds een notice op / is het nogal onvoorspelbaar wat array_filter() retourneert?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/03/2020 18:38:58
Quote Anchor link
Dus mijn laatste voorbeeld is het handigst dus met `name="type['workshop']"` etc? Ik wil geen optgroup gebruiken, want dan kan ik alleen maar 1 keuze maken tenzij ik multiple select aanzet. Maar dat vind ik dan weer lelijk omdat ik 3 verschillende school types verdeeld wil hebben zodat de gebruiker ziet "oh hier kan ik een opleiding selecteren", "hier een cursus" en "hier een workshop".

Toevoeging op 02/03/2020 19:35:22:

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Document</title>
</head>
<body>
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <select name="choices['opleiding']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="pedicure">Pedicure</option>
                    <option value="manicure">Manicure</option>
                </select><br>
        Keuze 2: <select name="choices['cursus']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="cursus maseren">Maseren</option>
                    <option value="cursus voetmasage">voetmasage</option>
                </select><br>
        Keuze 3: <select name="choices['workshop']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="workshop 1 dag">1 dag</option>
                    <option value="workshop 2 dagen">2 dagen</option>
                </select><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur"><br>
    </form>
</body>
</html>
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
    $choices = array_filter($_POST['choices']);
    if(!empty($choices) && count($choices) > 0) {
       echo json_encode($choices);
    }
else {
        echo 'No choice is made, make atleast 1!';
    }
}

?>

Dit werkt prima, alleen vraag ik me af of het wel de beste manier is om in een 'selecteer tenminste 1 van de 3' situatie is?
Gewijzigd op 02/03/2020 19:45:24 door Jorn Reed
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/03/2020 00:04:17
Quote Anchor link
Meh, dit werkt prima voor wat je ermee wilt doen. Zou alleen de enkele quotes om de opties weghalen, anders komen die ook in je JSON terecht.

EDIT: als je een soort van formuliersysteem zou hebben waarbij je per veld valideert zou je hiervoor een extra custom validatie voor moeten maken ofzo, maar als dit een standalone formulier is dan is het prima zo.
Gewijzigd op 03/03/2020 00:54:59 door Thomas van den Heuvel
 
Jorn Reed

Jorn Reed

03/03/2020 02:42:36
Quote Anchor link
Ja die quotes zijn weg haha. Voor de rest werkt dit prima. Als er minimaal 1 veld is geselecteerd word het formulier verzonden, ook als ze alle 3 zijn ingevuld. Dus ik ben blij haha. Dat `json_encode` was puur om even de array te echoen.
 
Michael -

Michael -

03/03/2020 08:54:54
Quote Anchor link
Of een formulier verzonden is controleer je niet met if(isset($_POST['submit'])){ maar met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.