Formulier validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jorn Reed

Jorn Reed

19/02/2020 03:59:50
Quote Anchor link
Stel ik heb een formulier met 3 velden, maakt opzich niet uit wat voor veld het is.

Het formulier mag alleen verstuurd worden als er maar liefst 1 of meerdere zijn ingevuld/geselecteerd.
Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:25:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 08:55:17
Quote Anchor link
Het maakt dus niet uit welke geselecteerd zijn, als het maar minimaal 1 is?
 
Michael -

Michael -

19/02/2020 12:39:51
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon een controle doen? Niet getest.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if(isset($_POST['veld_1'],$_POST['veld_2'],$_POST['veld_3']) && (trim($_POST['veld_1'] != "") || trim($_POST['veld_2'] != "") || trim($_POST['veld_3'] != "")) {
        echo 'Minimaal een van de velden is ingevuld.';
    }
}

?>
Gewijzigd op 19/02/2020 12:40:39 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 12:46:03
Quote Anchor link
Of je kan de formulier-elemrnten in de array ook tellen met count(). Dan hoef je niet te hardcoden ;-)
Gewijzigd op 19/02/2020 12:46:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 15:09:26
Quote Anchor link
Jorn Reed op 19/02/2020 03:59:50:
ingevuld/geselecteerd.


Dit impliceert al twee verschillende validatieregels:
- een regel waarbij een veld simpelweg "niet leeg" is, wat dat ook moge zijn
- een regel waarbij een waarde uit een lijst van toegestane waarden is geselecteerd

Ik vind het sowieso een beetje een raar criterium, dat ten minste één ingevuld veld al voldoet. Doorgaans moet de validatie van alle velden succesvol zijn om formulierinvoer te accepteren. Want hoe verwerk je dit verder? Verwerk je enkel het veld dat goed was ingevuld?

Maar goed, als dat is wat je daadwerkelijk wilt, dan zou je het aantal succesvolle validaties kunnen tellen.

Maar wat "succesvol" is hangt dus van het type invoer af en wat jij beschouwt als "acceptabele invoer".

Ben ik toch benieuwd waarom het formulier zo in elkaar zit, waar het zo zou moeten werken, en wat je hiermee denkt te bereiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 15:13:36
Quote Anchor link
Kan natuurlijk ook iets van een poll zijn die je aanmaakt, of een enquête met meerdere aantwoorden waarvan je minimaal iets moet invoeren. Ben benieuwd....
Gewijzigd op 19/02/2020 15:14:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:01:45
Quote Anchor link
Mja, maar zouden dat soort zaken niet nog steeds onder één "veld" gegroepeerd zijn? Die heten toch doorgaans allemaal hetzelfde? Dus dan zou nog steeds alles gevalideerd moeten zijn, zelfs als je een "niet van toepassing" keuze hebt ofzo, die is dan nog steeds ingevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:18:52
Quote Anchor link
Maar goed... Om even in te haken op de vraag van de topicstarter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
        
    </form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    $arrayCleaned = array_filter($_POST['keuze']);
        echo "<pre>".print_r($arrayCleaned ,true)."</pre>";
}

?>

Dit stript de lege velden, zodat je uiteindelijk met count() op de $arrayCleaned kan tellen.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:22:54 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:33:38
Quote Anchor link
Ik zou eerst kijken naar wat je precies probeert te doen met het formulier, en zien of je dit niet op een andere manier aan kunt vliegen, op een zodanige manier dat je voorkomt dat het merendeel van je formulier mogelijk niet is ingevuld.

Dit (aanpak TS) lijkt mij gewoon de verkeerde insteek, omdat je dan op een niet-/quasi-deterministische manier moet gaan beoordelen of je de invoer doorlaat of niet.

Tenzij je de combinaties die zijn toegestaan op een of andere manier volledig vastlegt. Maar ook dat lijkt mij een gekunstelde oplossing. Als je al deze problematiek simpelweg kunt voorkomen door je formulier anders op te zetten dan zou je dat gewoon moeten doen omdat dat de simpelste oplossing qua code levert.

Maar de topicstarter heeft niet verduidelijkt waarom deze opzet noodzakelijk zou zijn / er geen andere insteek mogelijk is.

Ik kijk liever eerst naar de aanpak voordat ik een oplossing formuleer.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:35:15 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:38:17
Quote Anchor link
Laten we eerst maar even horen wat de TS precies wilt, want misschien is het toch de juiste insteek of het helpt het hem op weg.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:50:40 door - Ariën -
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/02/2020 16:13:22
Quote Anchor link
Sorry voor de laatste reactie. Het is de bedoeling dat ik bijvoorbeeld 3 velden heb, het gaat hier om een opleidingscentrum. Er is 1 inschrijvingsformulier. Je kunt je op de opleiding voor 3 soorten inschrijven (cursus, workshop, opleiding). Het kan dus zijn dat je een workshop kiest, maar bijvoorbeeld geen cursus of opleiding. Dan wil ik dat het formulier nog steeds verstuurd kan worden ondanks dat je dan bijvoorbeeld 2 velden leeg hebt gelaten.

Toevoeging op 24/02/2020 16:16:12:

Stel ik gebruik die manier van arrays in de inputs, zou ik dan ook ervoor kunnen kiezen dat als je een opleiding kiest, dat er in de php komt te staan `opleiding: Pedicure`. Dus dat het type van de opleiding meegegeven word via de array waardes, zonder dat ik het er hardcoded in hoef te zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2020 16:53:49
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
    </form>
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 04:36:53
Quote Anchor link
Meer dit idee:

```php
<form action="" method="POST">
Keuze 1: <select name="keuze['opleiding'][]"><br>
Keuze 2: <select name="keuze['cursus'][]"><br>
Keuze 3: <select name="keuze['workshop'][]"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
</form>

```

Je kan van elke select maar 1 kiezen, maar er moet sowieso een opleiding, cursus of workshop aanwezig zijn in de form data.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2020 08:16:43
Quote Anchor link
Maar dan heb je verschillende array's....
Met mijn manier een enkele waarin je kan filteren.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 16:44:48
Quote Anchor link
Uhm ik vind het zelf een beetje lastig uit te leggen maar uiteindelijk word er een mail verzonden met bijvoorbeeld dit als resultaat:

Naam: Jip
Achternaam: De Raaf
Opleiding: -
Cursus: Voet massages
Workshop: -

In dit voorbeeld zie je dat hij de cursus select element alleen heeft geselecteerd. De andere heeft hij leeggelaten, en toch moet het formulier dan verzonden worden. Dat is een beetje wat ik probeer.
 
Michael -

Michael -

28/02/2020 16:54:50
Quote Anchor link
Dan zou ik het nog steeds zo doen zoals Arien weergeeft, dan hoef je alleen de Array te controleren.

Waarom heb je 3 select menu's? Waarom niet gewoon 1?
Je kunt met optgroup groepen maken als Opleiding, Cursus, Workshop, maar dan kan er tenminste maar 1 keuze gemaakt worden en dus hoef je ook alleen hierop te controleren.
Of kan iemand meerdere dingen kiezen?

Toevoeging op 28/02/2020 17:16:32:

Misschien helpt dit je op weg?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    $keuzes = array_filter($_POST['keuzes']);
    if(isset($keuzes) && count($keuzes) > 0) {
        echo 'Een keuze gemaakt';
        foreach($keuzes as $keuze) {
            echo '<br>' . htmlspecialchars($keuze);
        }
    }
else {
        echo 'Geen keuze gemaakt';
    }
}

?>

<form method="POST">
    <div>
        <select name="keuzes['opleiding']">
            <option></option>
            <option value="Pizza bakken">Pizza bakken</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['cursus']">
            <option></option>
            <option value="Pizza snijden">Pizza snijden</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['workshop']">
            <option></option>
            <option value="Pizza eten">Pizza eten</option>
        </select>
    </div>
    <button>Verzenden</button>
</form>
Gewijzigd op 28/02/2020 17:17:32 door Michael -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2020 19:40:52
Quote Anchor link
Kies inderdaad één naam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<label><input type="checkbox" name="deelname[opleiding]">opleiding</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[cursus]">cursus</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[workshop]">workshop</label>

Dan hoef je maar één kapstok te inspecteren, in plaats van X kapstokken.

Tenzij je dus één specifieke opleiding selecteert, en daarnaast een andere (specifieke) cursus en mogelijk ook weer een andere (specifieke) workshop. Dan zijn dropdowns mogelijk meer op zijn plaats.

NB de aanpak met array_filter() lijkt een beetje op een hack? De isset() is een beetje een wassen neus en mogelijk bestaat $_POST['keuzes'] niet, afhankelijk van hoe je dit in HTML aanzwengelt, dus dat levert je dan mogelijk nog steeds een notice op / is het nogal onvoorspelbaar wat array_filter() retourneert?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/03/2020 18:38:58
Quote Anchor link
Dus mijn laatste voorbeeld is het handigst dus met `name="type['workshop']"` etc? Ik wil geen optgroup gebruiken, want dan kan ik alleen maar 1 keuze maken tenzij ik multiple select aanzet. Maar dat vind ik dan weer lelijk omdat ik 3 verschillende school types verdeeld wil hebben zodat de gebruiker ziet "oh hier kan ik een opleiding selecteren", "hier een cursus" en "hier een workshop".

Toevoeging op 02/03/2020 19:35:22:

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Document</title>
</head>
<body>
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <select name="choices['opleiding']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="pedicure">Pedicure</option>
                    <option value="manicure">Manicure</option>
                </select><br>
        Keuze 2: <select name="choices['cursus']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="cursus maseren">Maseren</option>
                    <option value="cursus voetmasage">voetmasage</option>
                </select><br>
        Keuze 3: <select name="choices['workshop']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="workshop 1 dag">1 dag</option>
                    <option value="workshop 2 dagen">2 dagen</option>
                </select><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur"><br>
    </form>
</body>
</html>
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
    $choices = array_filter($_POST['choices']);
    if(!empty($choices) && count($choices) > 0) {
       echo json_encode($choices);
    }
else {
        echo 'No choice is made, make atleast 1!';
    }
}

?>

Dit werkt prima, alleen vraag ik me af of het wel de beste manier is om in een 'selecteer tenminste 1 van de 3' situatie is?
Gewijzigd op 02/03/2020 19:45:24 door Jorn Reed
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/03/2020 00:04:17
Quote Anchor link
Meh, dit werkt prima voor wat je ermee wilt doen. Zou alleen de enkele quotes om de opties weghalen, anders komen die ook in je JSON terecht.

EDIT: als je een soort van formuliersysteem zou hebben waarbij je per veld valideert zou je hiervoor een extra custom validatie voor moeten maken ofzo, maar als dit een standalone formulier is dan is het prima zo.
Gewijzigd op 03/03/2020 00:54:59 door Thomas van den Heuvel
 
Jorn Reed

Jorn Reed

03/03/2020 02:42:36
Quote Anchor link
Ja die quotes zijn weg haha. Voor de rest werkt dit prima. Als er minimaal 1 veld is geselecteerd word het formulier verzonden, ook als ze alle 3 zijn ingevuld. Dus ik ben blij haha. Dat `json_encode` was puur om even de array te echoen.
 
Michael -

Michael -

03/03/2020 08:54:54
Quote Anchor link
Of een formulier verzonden is controleer je niet met if(isset($_POST['submit'])){ maar met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.