formulier vezend niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jarno vasters

jarno vasters

05/12/2013 08:57:48
Quote Anchor link
Ik heb een formuliertje gemaakt en werkt gewoon maar als deze word ingvult en door de foutcontrole gestopt word worden de buttens gereset maar worden toch doorgevoerd naar de mail die vestuurd word

zo zie ziet de mail er dan uit:

Schoolnaam: school
Aanhef: de heermevrouw
Contactpersoon: contact
E-mail adres: [email protected]
Nieuwsbrief: AanmeldenAanmelden
Provincie: noord-holland

hoe kan ik dit oplossen?

dit is de php van het forumlier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
<?php ;//

// E-mailadres van de ontvanger

$mail_ontv = '[email protected]';

// Speciale checks voor naam en e-mailadres
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // naam controle
    if (empty($_POST['naam']))
        $naam_fout = 1;
    if (empty($_POST['aanhef']))
        $aanhef_fout = 1;
    if (empty($_POST['contact']))
        $contact_fout = 1;
    // e-mail controle
    if (function_exists('filter_var') && !filter_var($_POST['mail'], FILTER_VALIDATE_EMAIL))
            $email_fout = 1;
    // antiflood controle
    if (!empty($_SESSION['antiflood']))
    {

        $seconde = 20; // 20 seconden voordat dezelfde persoon nog een keer een e-mail mag versturen
        $tijd = time() - $_SESSION['antiflood'];
        if($tijd < $seconde)
            $antiflood = 1;
    }
}


// Kijk of alle velden zijn ingevuld - naam mag alleen uit letters bestaan en het e-mailadres moet juist zijn
if (($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && (!empty($antiflood) || empty($_POST['naam']) || !empty($naam_fout) || empty($_POST['aanhef']) || !empty($aanhef_fout) || empty($_POST['contact']) || !empty($contact_fout) || empty($_POST['mail']) || !empty($email_fout) || empty($_POST['nieuwsbrief']) || !empty($nieuwbrief_fout) || empty($_POST['provincie']) || empty($_POST['provincie']))) || $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'GET')
{

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        if (!empty($naam_fout))
            echo '<p>De schoolnaam is niet ingevuld.</p>';
        elseif (!empty($aanhef_fout))
            echo '<p>Uw aanhef is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($contact_fout))
            echo '<p>Uw contactpersoon is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($mail_fout))
            echo '<p>Uw e-mailadres is niet juist.</p>';
        elseif (!empty($nieuwsbrief_fout))
            echo '<p>Het vak nieuwsbrief is niet ingevult.</p>';
        elseif (!empty($antiflood))
            echo '<p>U mag slechts &eacute;&eacute;n bericht per ' . $seconde . ' seconde versturen.</p>';
        else
            echo '<p>U bent wat vergeten in te vullen.</p>';
    }

    echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            &nbsp;</td>
            <td class="style19" colspan="2" style="width: 128px">&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            <font face="Verdana" size="2"><span class="style19">School</span></font><span lang="nl" class="style19"><font size="2" face="Verdana">naam:</font></span></td>
            <td class="style19" colspan="2">
            <span lang="nl"><font size="1" face="Verdana">
            
            <input type="text" id="naam" name="naam" value="'
. (isset($_POST['naam']) ? htmlspecialchars($_POST['naam']) : '') . '"style="width: 400px; font-size: 8pt;  font-family: Verdana; color:#3680E4"  /><br />
        </tr>
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            Aanhef:</td>
            <td class="style19" style="width: 157px"><span lang="nl">
            
            <input type="radio" id="nieuwsbrief" name="aanhef" value="de heer'
. (isset($_POST['aanhef']) ? htmlspecialchars($_POST['aanhef']) : '') . '"style="font-size: 8pt; font-family: Verdana; color:#3680E4" />de heer<br />
      <input type="radio" id="nieuwsbrief" name="aanhef" value="mevrouw'
. (isset($_POST['aanhef']) ? htmlspecialchars($_POST['aanhef']) : '') . '"style="font-size: 8pt; font-family: Verdana; color:#3680E4" />mevrouw<br />
            </span></font></span></td>
            
        </tr>
            <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            Contactpersoon:</td>
            <td class="style19" style="width: 157px"><span lang="nl">
            
            <input type="text" id="Contactpersoon" name="contact" value="'
. (isset($_POST['contact']) ? htmlspecialchars($_POST['contact']) : '') . '"style="width: 400px; font-size: 8pt;  font-family: Verdana; color:#3680E4"  /><br />
            </span></font></span></td>
            
        </tr>
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            E-Mail:</td>
            <td class="style19" style="width: 157px"><span lang="nl">
            
            <input type="text" id="mail" name="mail" value="'
. (isset($_POST['mail']) ? htmlspecialchars($_POST['mail']) : '') . '"style="width: 400px; font-size: 8pt;  font-family: Verdana; color:#3680E4"  /><br />
            </span></font></span></td>
            
        </tr>
        
    
        
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
            nieuwsbrief:</td>
            <td class="style19" style="width: 157px"><span lang="nl">
            
            
      <input type="radio" id="nieuwsbrief" name="nieuwsbrief" value="Aanmelden'
. (isset($_POST['nieuwsbrief']) ? htmlspecialchars($_POST['nieuwsbrief']) : '') . '"style="font-size: 8pt; font-family: Verdana; color:#3680E4" />aanmelden<br />
      <input type="radio" id="nieuwsbrief" name="nieuwsbrief" value="Afmelden'
. (isset($_POST['nieuwsbrief']) ? htmlspecialchars($_POST['nieuwsbrief']) : '') . '"style="font-size: 8pt; font-family: Verdana; color:#3680E4" />afmelden<br />
            </span></font></span></td>
            
        </tr>
        
        </tr>
            <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
             Provincie:</td>
            <td class="style19" style="width: 157px"><span lang="nl">
            
            <select name="provincie">
<option value="limburg">Limburg</option>
<option value="groningen">Groningen</option>
<option value="friesland">Friesland</option>
<option value="drenthe">Drenthe</option>
<option value="overijssel">Overijssel</option>
<option value="gelderland">Gelderland</option>
<option value="noord-brabant">Noord-Brabant</option>
<option value="utrecht">Utrecht</option>
<option value="zeeland">Zeeland</option>
<option value="noord-holland">Noord-Holland</option>
<option value="zuid-holland">Zuid-Holland</option>
<option value="flevoland">Flevoland</option>

</select>
            </span></font></span></td>
            
        </tr>
        
    
        
        </tr>
        <tr>
            <td style="width: 213px" class="style19">
              <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />
  </p>
  </form>'
;
}

// versturen naar
else
{      
  // set datum
  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $inhoud_mail = "===================================================\n";
  $inhoud_mail .= "Ingevulde contact formulier " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  $inhoud_mail .= "Schoolnaam: " . htmlspecialchars($_POST['naam']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Aanhef: " . htmlspecialchars($_POST['aanhef']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Contactpersoon: " . htmlspecialchars($_POST['contact']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "E-mail adres: " . htmlspecialchars($_POST['mail']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Nieuwsbrief: " . htmlspecialchars($_POST['nieuwsbrief']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Provincie: " . htmlspecialchars($_POST['provincie']) . "\n";
  $inhoud_mail .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $inhoud_mail .= "===================================================\n\n";
  
  // --------------------
  // spambot protectie
  // ------
  // van de tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/spam-vrije-contact-formulieren/340/
  // ------

  
  $headers = 'From: ' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . ' <' . $_POST['mail'] . '>';
  
  $headers = stripslashes($headers);
  $header = "From: \"" . $_POST["name"] . "\" <" . $_POST["email"] . ">";
  $headers = str_replace('\n', '', $headers); // Verwijder \n
  $headers = str_replace('\r', '', $headers); // Verwijder \r
  $headers = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $headers)); // Slashes van quotes
  
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\n', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \n
  $_POST['onderwerp'] = str_replace('\r', '', $_POST['onderwerp']); // Verwijder \r
  $_POST['onderwerp'] = str_replace("\"", "\\\"", str_replace("\\", "\\\\", $_POST['onderwerp'])); // Slashes van quotes
  
  if (mail($mail_ontv, $_POST['onderwerp'], $inhoud_mail, $headers))
  {

      // zorg ervoor dat dezelfde persoon niet kan spammen
      $_SESSION['antiflood'] = time();
      
      echo '<h1>Het contactformulier is verzonden</h1>
      
      <p>Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
      <font face="Verdana" size="2" color="#000080">
<meta http-equiv="Refresh" content="3; URL=http://www.mijnsite.nl"></p>'
;
  }

  
  else
  {
      echo '<h1>Het contactformulier is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Het contactformulier kon niet verzonden worden.</p>'
;
  }
}

?>
Gewijzigd op 05/12/2013 09:26:55 door Jarno vasters
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:39:55
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/12/2013 12:38:16
Quote Anchor link
Je moet structuur steken in je logica.
Jouw if/then/else structuur is onduidelijk en verwarrend.

Het toppunt is lijn 30. Dat moet echt anders.

Dit moet de basis zijn van je logica:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // verwerken POST gegevens
}
else {
  // HTML tonen
}
?>


Drie keer vragen of $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST', zijn er twee te veel.

-----

Even wat meer verfijnen.
Wil je de logica leesbaar maken, steek blokken code dan in functies.


Kijk eens naar dit geraamte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  // verwerken POST gegevens
  if (alles_ingevuld() && validatie_in_orde()) {
    // alles is ingevuld en de validatie is in orde
    // ...
    // database invullen
    // ...
    // mail versturen

  }
  else {
    // Er ontbreken gegevens.  We kunnen niet verder doen
    // eventueel kan je hier de error messages maken/tonen
    // errors_tonen()

  }
}

else {
  // HTML tonen
  // ...

}
?>


En dan maak je die functies die je in de if() ziet.
bv. zo iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Geeft een true terug indien al deze variabelen bestaan
function alles_ingevuld() {
  return isset($_POST['naam'], $_POST['aanhef'], $_POST['mail'], ...);
}

?>


Alles wat te maken heeft met $naam_fout, $aanhef_fout, ... steek je in validatie_in_orde()
validatie_in_orde() moet een true terug geven als alles in orde is; anders een false.

Het geraamte dat je zo krijgt maakt alles leesbaar; duidelijk; makkelijk aan te passen (omdat je direct je weg vindt)
Gewijzigd op 05/12/2013 12:39:25 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.