formulier werkt niet meer in versie 5.3.3

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene Wennekes

Rene Wennekes

28/09/2010 14:29:43
Quote Anchor link
Ik heb ff in klas niet zitten opletten :)

<code>
<input type="text" name="Naam" size="40" maxlength="100" value="Vul naam in" />
</code>

en

<code>
<php
$Naam=$_POST["Naam"];
?>
</code>

geeft op de nieuwe server
Undefined index: Naam in contact.php on line 66

Heb zitten googlen maar kan niks vinden.
Heb ik zitten slapen in de klas?

Kan iemand nog even een voorbeeld geven hoe een formulier moet in 5.3.3.?

Mvg,
rene
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:12:44
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 14:34:47
Quote Anchor link
Heeft niet zo veel met de versie te maken maar meer met de sterkte van de error reporting. Je checked niet of er is gepost, dus de eerste keer dat de pagina laadt zal $_POST["Naam"] niet bestaan.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 14:35:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
      <form name="form1" action="iets.php" method="post">
            <input type="text" name="naam"/>
        <input type="submit" name="submit"/>
      </form>
<?php    
      $naam
= $_POST['naam'];
?>
 
Justin S

Justin S

28/09/2010 14:56:56
Quote Anchor link
Tim Fendt op 28/09/2010 14:35:06:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
      <form name="form1" action="iets.php" method="post">
            <input type="text" name="naam"/>
        <input type="submit" name="submit"/>
      </form>
<?php    
      $naam
= $_POST['naam'];
?>


En wat gaat dit oplossen? Je bedoelt waarschijnlijk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            if(isset($_POST['Naam']))
                {

                    echo $_POST['Naam'];
                }
        }

?>


<form name="form1" action="iets.php" method="post">
    <input type="text" name="Naam"/>
    <input type="submit" name="submit" value="Verzenden" />
</form>


Waarom zou je variabelen dubbel aanmaken ($naam = $_POST['Naam']) is nergens voor nodig.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 15:28:13
Quote Anchor link
Rene Wennekes op 28/09/2010 14:29:43:
Kan iemand nog even een voorbeeld geven hoe een formulier moet in 5.3.3.?

Dus ik dacht ik laat even heel vlug wat zien met als php code die variabele. Het spijt me zeer voor deze in jouw ogen nutteloze post.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

28/09/2010 16:14:39
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 14:34:47:
Heeft niet zo veel met de versie te maken maar meer met de sterkte van de error reporting. Je checked niet of er is gepost, dus de eerste keer dat de pagina laadt zal $_POST["Naam"] niet bestaan.


ah ok,
ik dacht dat ze misschien dat ook hadden afgeschaft in 5.3.3.

Ik zal ff zoeken of ik het error level kan aanpassen via script aangezien het de hoster betreft en ik niet de php.ini kan aanpassen.

Tim: wat bedoel je nu eigenlijk??????
Gewijzigd op 28/09/2010 16:15:14 door Rene Wennekes
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 16:31:10
Quote Anchor link
Rene Wennekes op 28/09/2010 16:14:39:

Ik zal ff zoeken of ik het error level kan aanpassen


Nee, je kan het beter direct goed oplossen.
Zie onder andere het voorbeeld van Justin.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

28/09/2010 17:23:53
Quote Anchor link
Ok, alles opgelost.
Het zijn eigenlijk warnings van het laagste niveau.

Ik moet zeggen dat Vevida een goede hoster is. Alleen staat de display warnings erg hoog ... :)
Ben een beetje lui, ik definieer niet altijd meteen de variabelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.