Formulier werkt! Nu met bijlage?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonathan

jonathan

05/03/2005 20:11:00
Quote Anchor link
Ik heb al aardig wat berichjes gelezen over formulieren met bijlages verzenden, maar ik kom er niet echt uit, kheb ook geen ervaring met bijlages dus daarom de volgende vraag:
Ik heb het onderstaande formulier dat wordt naar mij toe gemaild en het enige wat ik wil is dat de bijlage wordt meegestuurd.
kheb al wat gehoord over boundery en dat je een header moet toevoegen maar verder ben ik nog niet gekomen. Terwijl het volgens mij niet eens zo heel moeilijk is?

tot hier ben ik gekomen:
<input type="file" name="file" size='20'><br>

hier volgt het hele script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
<?php
$naar
= '[email protected]'; // Verander hier [email protected] naar uw eigen email adress.
if(isset($_POST['verzend']))  // Als het bericht verzonden is
{  
    if($_POST['firmanaam'] == '') // Als het veld firmanaam leeg is
    {  
        echo "U heeft geen firmanaam ingevuld!<br />";  
        echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";  
    }

        elseif($_POST['contactpersoon'] == '') // Als er geen contactpersoon is ingevuld.
    {  
        echo "U heeft geen contactpersoon ingevuld!<br />";  
        echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";  
    }
  
        elseif($_POST['orderreferentie'] == '') // Als er geen orderreferentie is ingevuld.
    {  
        echo "U heeft geen orderreferentie ingevuld!<br />";  
        echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";  
    }
      
        elseif($_POST['orderdatum'] == '') // Als er geen orderdatum is ingevuld.
    {  
        echo "U heeft geen orderdatum ingevuld!<br />";  
        echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";  
    }
  
        elseif($_POST['email'] == '') // Als het veld email leeg is.
    {  
        echo "U heeft geen e-mail adress ingevuld!<br />";  
        echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";
    }
  
    else  
    {  
        if(!eregi("^[_a-z0-9-]+(.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(.[a-z0-9-]+)*(.[a-z]{2,4})$", $_POST["email"]))  // Als het email adress niet klopt
        {  
            echo "U heeft geen geldig e-mail adress ingevuld!<br />";  
            echo "<a href='javascript:history.back();' style='color: black; text-decoration:none;'>Klik hier om terug te gaan!</a>";  
        }
  
        else  
        {  

// Mailen:
            $bericht = "
<html>
<head>
  <title>Opdracht bon</title>
</head>
<body>
<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='752'>
    <tr>
        <td bgcolor='#000000'>
        <p align='center'><font color='#FFFFFF'>ALGEMENE GEGEVENS</font></td>
    </tr>
</table>

<table border='0' width='82%'>
   <tr>
    <td width='50%'>Firmanaam:</td>
    <td>"
.$_POST['firmanaam']."</td>
   </tr>
   <tr>
    <td width='50%'>Contactpersoon:</td>
    <td>"
.$_POST['contactpersoon']."</td>
   </tr>
   <tr>
    <td width='50%'>Orderreferentie:</td>
    <td>"
.$_POST['orderreferentie']."</td>
   </tr>
   <tr>
    <td width='50%'>Orderdatum:</td>
    <td>"
.$_POST['orderdatum']."</td>
   </tr>
   <tr>
    <td width='50%'>Uw e-mail adress:</td>
    <td>"
.$_POST['email']."</td>
   </tr>

  </table>

<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='752'>
    <tr>
        <td bgcolor='#000000'>
        <p align='center'><font color='#FFFFFF'>TEXTIEL</font></td>
    </tr>
</table>

<table border='1' width='520'>
    <tr>
        <td width='85'></td>
        <td width='211'>Artikel:</td>
        <td>Kleur:</td>
        <td>Aantal:</td>
    </tr>

    <tr>
        <td width='85'>Artikel 1:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; </td>
        <td width='211'>"
.$_POST['artikel1']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel1kleur']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel1aantal']."</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width='85'>Artikel 2:</td>
        <td width='211'>"
.$_POST['artikel2']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel2kleur']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel2aantal']."</td>
    </tr>
    <tr>
        <td width='85'>Artikel 3:</td>
        <td width='211'>"
.$_POST['artikel3']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel3kleur']."</td>
        <td>"
.$_POST['artikel3aantal']."</td>
    </tr>
</table>


  <table border='0' width='82%'>
   <tr>
    <td width='32%'>Uiterste aanleverdatum textiel:</td>
    <td>"
.$_POST['aanleverdatumtextiel']."</td>
</tr>
  </table>

<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='752'>
    <tr>
        <td bgcolor='#000000'>
        <p align='center'><font color='#FFFFFF'>BORDURING</font></td>
    </tr>
</table>

  <table border='0' width='82%'>
   <tr>
    <td width='32%'>Herhalingsopdracht:</td>
    <td colspan='2'>"
.$_POST['herhalingsopdracht']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Formaat borduring:</td>
    <td colspan='2'>"
.$_POST['formaatborduring']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Kleuren:</td>
    <td colspan='2'>"
.$_POST['kleuren']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Positie:</td>
    <td>"
.$_POST['positie']."</td>
    <td>"
.$_POST['anderepositie']."</td>
</tr>
  
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Specificaties:</td>
    <td colspan='2'>"
.$_POST['specificaties']."</td>
</tr>
  
   <tr>
    <td width='32%'>Tekening bijvoegen</td>
    <td colspan='2'></td>
</tr>
  
   <tr>
    <td width='32%'></td>
    <td colspan='2'></td>
</tr>
  
<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='752' bgcolor='#000000'>
    <tr>
        <td>
        <p align='center'><font color='#FFFFFF'>ARTWORK</font></td>
    </tr>
</table>
  
<table border='0' width='82%'>
   <tr>
    <td width='32%'>Aangeleverd als:</td>
    <td>"
.$_POST['aangeleverdals']."</td>
    <td>"
.$_POST['aangeleverdalsanders']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Aangeleverd via:</td>
    <td>"
.$_POST['aangeleverdvia']."</td>
    <td>"
.$_POST['aangeleverdviaanders']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Uiterlijke aanleverdatum:</td>
    <td colspan='2'>"
.$_POST['aanleverdatumartwork']."</td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Wilt u eerst een proef:</td>
    <td>"
.$_POST['eerstproef']."</td>
    <td>"
.$_POST['datumproef']."</td>
</tr>
  </table>

<table border='0' cellpadding='0' cellspacing='0' width='752' bgcolor='#000000'>
    <tr>
        <td>
        <p align='center'><font color='#FFFFFF'>LEVERDATUM</font></td>
    </tr>
</table>

  <table border='0' width='82%'>
   <tr>
    <td width='32%'>Leverdatum:</td>
    <td>"
.$_POST['leverdatum']." </td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'>Eventuele bijzonderheden:</td>
    <td>"
.$_POST['bijzonderheden']." </td>
</tr>
   <tr>
    <td width='32%'></td>
    <td></td>
</tr>
  </table>
 
</body>

</html>
"
;  
            
            $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";  
            $headers.= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
            $headers.= "From: Global Stitch\r\n";
 
            $ond = "Opdrachtbon ". $firmanaam;
            if(mail($naar, $ond,$bericht,$headers)) // Als de mail naar de verzender is verstuurd
            {  
                echo 'Uw opdracht is verstuurd, u krijgt binnenkort bericht.';  
            }
  
            else // Anders
            {  
                echo 'Uw bericht is helaas niet verstuurd.';  
            }  
        }  
    }  
}
  
else  
{  
?>

<!-- Formulier weergeven -->
<script language="JavaScript">
function disableEnterKey()
{
if (window.event.keyCode == 13) window.event.keyCode = 0;
}
</script>

<p align="center">Opdracht Formulier</p>

<table border='0' width='66%'>
<form method='post' onKeyPress="disableEnterKey()"
enctype="multipart/form-data">

<tr>
<td colspan="5" bgcolor="#000000">
<p align="center"><font color="#FFFFFF">Algemene gegevens</font></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Firmanaam:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='firmanaam' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Contactpersoon:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='contactpersoon' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Orderreferentie:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='orderreferentie' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Orderdatum:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='orderdatum' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">E-mail adress:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='email' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' style="display: none;" colspan="3">Het onderwerp:</td>
<td colspan="2"><input style="display: none;" type='text' name='onderwerp' size="20" value="Opdrachtbon"/></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="5" bgcolor="#000000">
<p align="center"><font color="#FFFFFF">Textiel</font></td>
</tr>
<tr>
<td width='44%'>
<p align="center">Artikelen:</td>
<td colspan="3">
<p align="center">Kleur:</td>
<td width='9%'>
<p align="center">Aantal:</td>
</tr>
<tr>
<td width='44%'>Artikel1:<input type='text' name='artikel1' size="20" /><br>
Artikel2:<input type='text' name='artikel2' size="20" /><br>
Artikel3:<input type='text' name='artikel3' size="20" /><br>
&nbsp;</td>
<td colspan="3">
<p align="center">----&gt;<input type='text' name='artikel1kleur' size="15" />----&gt;<br>
----&gt;<input type='text' name='artikel2kleur' size="15" />----&gt;<br>
----&gt;<input type='text' name='artikel3kleur' size="15" />----&gt;<br>
&nbsp;</td>
<td width='9%'><input type='text' name='artikel1aantal' size="4" /><br>
<input type='text' name='artikel2aantal' size="4" /><br>
<input type='text' name='artikel3aantal' size="4" /><br>
&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">Uiterste aanleverdatum textiel:</td>
<td colspan="3"><input type='text' name='aanleverdatumtextiel' size="11" /></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="5" bgcolor="#000000">
<p align="center"><font color="#FFFFFF">Borduring</font></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Herhalings opdracht:<br>
&nbsp;</td>
<td colspan="2"><input type="radio" value="Ja" name="herhalingsopdracht">Ja<br>
<input type="radio" value="Nee" name="herhalingsopdracht">Nee</td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Formaat borduring:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='formaatborduring' size="24" /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Kleuren:</td>
<td colspan="2"><input type='text' name='kleuren' size="24" /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3" height="68">Positie:<br>
<br>
<br>
&nbsp;</td>
<td colspan="2" height="68"><select size="1" name="positie">
<option>Anders...</option>
<option>Linkerborst (A)</option>
<option>Rechterborst (B)</option>
<option>Rugzijde (I)</option>
</select><br>
<textarea rows="3" name="anderepositie" cols="26">Anders namelijk...</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3" height="59">Specificaties:<br>
<br>
&nbsp;</td>
<td colspan="2" height="59"><textarea rows="3" name="specificaties" cols="26"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td colspan='5' bgcolor='#000000'>
<p align="center"><font color='#FFFFFF'>Artwork</font></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan='3'>Aangeleverd als:<br>
<br>
<br>
&nbsp;</td>
<td colspan='2'><select size='1' name='aangeleverdals'>
<option>Anders...</option>
<option>Digitaal</option>
<option>Bestand</option>
<option>Werktekening</option>
</select><br>
<textarea rows='3' name='aangeleverdalsanders' cols='26'>Anders namelijk...</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan='3'>Aangeleverd via:</td>
<td colspan="2"><select size="1" name="aangeleverdvia">
<option>Anders...</option>
<option>Fax</option>
<option>Post</option>
<option>Persoonlijk</option>
<option>Nu</option>
</select><input type="file" name="file" size='20'><br>
<input type='text' name='aangeleverdviaanders' size='24' value='Anders namelijk' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan='3'>Uiterlijke aanleverdatum:</td>
<td colspan='2'><input type='text' name='aanleverdatumartwork' size='24' /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan="3">Wilt u eerst een proef:</td>
<td colspan='2'><input type="radio" value="Ja" name="eerstproef">Ja
Datum:<input type='text' name='datumproef' size="24" /><br>
<input type="radio" value="Nee" checked name="eerstproef">Nee </td>
</tr>
<tr>
<td colspan='5' bgcolor='#000000'>
<p align="center"><font color='#FFFFFF'>Leverdatum</font></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan='3'>Leverdatum:</td>
<td colspan='2'><input type='text' name='leverdatum' size="24" /></td>
</tr>
<tr>
<td width='20%' colspan='3'>Eventuele bijzonderheden:</td>
<td colspan='2'><textarea rows="3" name="bijzonderheden" cols="26"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td colspan='5' align='center'><input type='submit' value='Verzend' name='verzend' /></td>
</tr>
</form>
</table>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php  
}  
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:34:29
 
Johan

Johan

06/03/2005 09:44:00
Quote Anchor link
misschien kan je hier een beetje naar kijken, en dat erin verwerken....
 
Jonathan

jonathan

06/03/2005 10:04:00
Quote Anchor link
Die had ik ook gezien en heb daar het 1 en ander van gekopieerd maar twerkte niet echt (waarschijnlijk omdat ik niet alles had)
Mischien kan iemand uitleggen wat je nou precies moet doen. of staat dat al ergens?
 

06/03/2005 10:07:00
Quote Anchor link
Op http://www.phpclub.nl staat een voorbeeld van het verzenden van berichten met bijlage.

Bestandsnaam e-mail.php
 
Jonathan

jonathan

06/03/2005 10:16:00
Quote Anchor link
k hier moet ik wel verder mee komen, maar kan iemand mij dan mischien vertellen wat die boundary is en doet
 
Eris -

Eris -

06/03/2005 10:56:00
Quote Anchor link
boudary is een scheidingsteken en zorgt voor een splitsing van je text en de plaatje.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.