Formulier wil niet versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik zit hier met een klein probleem. Ben mezelf een beetje PHP aan het leren, en nu heb ik een scriptje gemaakt dat berichten uit de database haalt. Dat werkt na heel veel Googelen :P En nu wil ik via de pagina ook dingen versturen naar de database, maar daar heeft ie nog weinig zin in!!

Het vreemde is ook dat ik post gebruikt voor het versturen voor de gegevens, maar dat ie het toch in de URL zet!

Hier is de code ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php


include('config.php');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){
$naam = $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$website = $_POST['website'];
$bericht = $_POST['bericht'];

$tijdstip = time();


$website="INSERT INTO berichten(naam, email, website, bericht, tijdstip)VALUES('".$naam."', '".$email."', '".$webiste."','".$bericht."','".$tijdstip."')";

if(!$res = mysql_query($website))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$website);
}

else
{
    $id = mysql_insert_id();
}

}

else {

$rijen_ophalen = "SELECT *
                    FROM berichten
                    ORDER BY tijdstip
                 "
;

$res = mysql_query($rijen_ophalen);

if(mysql_num_rows($res) >= 0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($res))
        {

             echo 'ID nummer: '.$rij[id].'<br />';
             echo 'Naam:      '.$rij[naam].'<br />';
             echo 'E-mail:      '.$rij[email].'<br />';
             echo 'Website:      '.$rij[website].'<br />';
             echo 'Bericht:      '.$rij[bericht].'<br />';
             echo 'Tijdstip:  '.$rij[tijdstip].'<br />';
             echo '<br />';
             echo '<br />';
        }
}

else {
    echo 'Whoops, er staan (nog) geen berichten in het gastenboek';
}


$content .= <<<EOF

<form>
    <form action="{$_SERVER['REQUEST_URI']}" method="post">
        Naam:         <br /><input type="text" name="naam" value="{$naam}"></input><br />
        E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value="{$email}"></input><br />
        Website:    <br /><input type="text" name="website" value="{$website}"></input><br />
        Bericht:     <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30">{$bericht}</textarea><br />
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>

EOF
;
echo $content;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:30:35
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je controleert nergens of je query wel gelukt is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Je hebt als form action PHP_SELF, dus kunnen er ook dingen in de url komen te staan en krijg je ze terug als GET variabelen. Verder is je script heel onveilig omdat je rechtstreeks gebruikersinput in je query zet.
 
Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:48:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Nee, daarmee controleer je of de pagina gesubmit is. Je controleert nergens of je query wel gelukt is.

Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/1496/
 
--

--

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Jurgen B schreef op 25.10.2008 23:48:
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
Daarmee controleer je alleen of er gepost is. Jij moet even zoeken naar de tutorial foutafhandeling van Blanche in het zoekvak hiernaast.

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
 
--

--

26/10/2008 00:02:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Dat heb ik je vandaag eerder horen zeggen. :-)
Nu zal ik het ook onthouden.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Oke gedaan! ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:12:00
Quote Anchor link
Mooi, maar is het probleem nu opgelost?
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Nee ;) Er veranderd nog steeds helemaal niets. Zie mijn oude bericht:

Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.

Overigens doet ie nog steeds dit wat ik echt totaal niet snap!

http://localhost/gastenboek/index2.php?naam=dfhgfhgffhh&email=&website=&bericht=&submit=Verstuur+reactie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
--

--

26/10/2008 00:18:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:20:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 26.10.2008 00:03:
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">


Juist dat is niet veilig. Had daar vanmiddag nog een voorbeeldje over gezien. Ik kan nu een link maken die er ongeveer zo uitziet:

www.site.nl/formulier.php?p="; action="www.eenanderewebsite.nl"

Wanneer ik die link naar mensen stuur denken ze dat ze bijvoorbeeld hun gegevens invoeren op de site van ideal maar stiekum sluis ik ze door naar mijn site.

Graag hoor ik van je waarom de "#" niet veilig is.

Evert schreef op 26.10.2008 00:18:
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)


Dan is dat afhankelijk van het doctype, want ik heb er wel eens errors op gekregen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:21:00
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Ja dat doe ik normaal ook, maar de URL die ik poste is de URL die ik krijg na het versturen van het formulier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:29:00
Quote Anchor link
Maak eens dit van je insert query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO berichten
        (
            naam,
            email,
            website,
            bericht,
            tijdstip
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['naam']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['email']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['website']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['bericht']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['tijdstip']) . "'
        )
        "
;
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:30:00
Quote Anchor link
Dan voert hij op de een of andere manier toch een method="get" uit i.p.v. een post. Kijk eens in je broncode hoe het formulier daar staat.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:39:00
Quote Anchor link
Ja ik snap er echt niets van. Ik heb het aangepast hoor Jan. Zo is het veiliger he?

Als ik in de bron kijk krijg ik dit te zien:
<form>
<form action="/gastenboek/index2.php" method="post">
Naam: <br /><input type="text" name="naam" value=""></input><br />

E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value=""></input><br />
Website: <br /><input type="text" name="website" value=""></input><br />
Bericht: <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt een sluittag voor input, terwijl die helemaal niet bestaat.
Edit: bovendien open je twee keer de form tag!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.