Formulier wordt soms meerdere malen verzonden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »
Ton Peeters

Ton Peeters

16/09/2021 11:23:16
Quote Anchor link
Hallo,
Niet zo heel erg bekend met PHP-scripts en daarom kan ik dit probleem niet triggeren:

Op een site van een van mijn klanten staat een reserveringsformulier (www.daytonadasburg.com/reservering/index.php)
Basis heb ik ooit ergens gevonden (misschien op dit forum??) aangepast en functioneert al jaren naar volle tevredenheid.
Tot voor enkele maanden geleden; hotelbaas gaf te kennen dat hij soms dezelfde reserveringen meerdere malen achter elkaar ontving - lastig.
Als ik in de inbox kijk dan zie ik idd soms dezelfde reserveringen 3-5 binnenkomen met enkele seconden vertraging.
Maar niet altijd...
Ticket aangemaakt bij hostingbedrijf; hopende dat zij misschien een oplossing of reden van fout kenden- niet dus...
Hun reply: "...Wellicht dat je developer hier eens naar kan kijken om te zien of er ergens een timeout wordt bereikt waardoor het script een 2e email genereert..."
Is wel een hint maar ik heb te weinig kennis van PHP om dat te tackelen.
Misschien dat via dit forum een oplossing gevonden kan worden.

Het formulier is, zoals eerder vermeld, te vinden op : www.daytonadasburg.com/reservering/index.php
Ik heb hier geen mogelijkheid om het script zelf bij te sluiten...of zie ik iets over het hoofd?

Ik zie wel uit naar de reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 11:16:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2021 11:34:41
Quote Anchor link
Het kan veel oorzaken hebben. Kan je de *relevante* code hier plaatsen, tussen code-tags?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

16/09/2021 11:37:50
Quote Anchor link
Als het formulier is verzonden en je doet een pagina reload, krijg je een melding.
Als je dan doorgaat wordt het formulier opnieuw verzonden.

Gebruik deze code bovenaan de pagina code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();
//https://stackoverflow.com/questions/13889198/php-avoid-browser-reposting-post-on-page-refresh/13889283#13889283
if( strcasecmp( $_SERVER['REQUEST_METHOD'],"POST" ) === 0 )
{

    $_SESSION['postdata'] = $_POST;
    header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."?".$_SERVER['QUERY_STRING']);
    exit();
}


if ( !$_SESSION['postdata'] )
{

    header("Location: forum_login.php");
    exit();
}


if( isset( $_SESSION['postdata'] ) )
{

    $_POST = $_SESSION['postdata'];
    unset($_SESSION['postdata']);
}


?>


Deze regel aanpassen of weglaten naar eigen situatie :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header("Location: forum_login.php");
Gewijzigd op 16/09/2021 11:38:12 door Adoptive Solution
 
Ton Peeters

Ton Peeters

16/09/2021 11:56:10
Quote Anchor link
Het PHP script:
>>>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

ob_start();
session_start();

// Config Gedeelte
$cfg['url'] = "http://www.daytonadasburg.com";        // Site waarnaar je terug gaat als je een bericht hebt achtergelaten
$cfg['naam'] = "Hotel Daytona Dasburg";            // Webmaster naam
$cfg['email'] = "[email protected]";        // Webmaster E-mail
$cfg['spam'] = 2;                                    // Anti Spam Tijd in Minuten ( Voer "0" om de Spam Beveiliging uit te zetten )
$cfg['text'] = TRUE;                                // Bij Fout Text Rood maken ( TRUE voor aan, FALSE voor uit )
$cfg['input'] = TRUE;                                // Bij Fout Border om Vakje Rood maken ( TRUE voor aan, FALSE voor uit )
$cfg['HTML'] = TRUE;                                // Een HTML email ( TRUE voor aan, FALSE voor uit )
$cfg['CAPTCHA'] = TRUE;                                // CAPTCHA ( TRUE voor aan, FALSE voor uit )
$cfg['onderwerp'] = "reservering";


// Hieronder niks meer veranderen
// E-mail Checker / Validator

function checkmail($email)
{

    if(preg_match("/^[_\.0-9a-zA-Z-]+@([0-9a-zA-Z][0-9a-zA-Z-]+\.)+[a-zA-Z]{2,6}$/i", $email))
    {

        return TRUE;
    }

    return FALSE;
}


$formulier = TRUE;

if(!isset($_COOKIE['formulier']))
{

    if(isset($_POST['wis']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
    {

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            unset($value);
        }

        header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."");
    }

        
    if(isset($_POST['verzenden']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
    {
$aFout = array();
        $datum_aankomst = trim($_POST['datum_aankomst']);
        $datum_vertrek = trim($_POST['datum_vertrek']);
        $naam = trim($_POST['naam']);
        $adres = trim($_POST['adres']);
        $postcode = trim($_POST['postcode']);
        $plaats = trim($_POST['plaats']);
        $telefoon = trim($_POST['telefoon']);
        $email = trim($_POST['email']);
        $aantal_personen = trim($_POST['aantal_personen']);
        $samenstelling = trim($_POST['samenstelling']);
        $ontbijt = trim($_POST['ontbijt']);
        $alacarte = trim($_POST['alacarte']);
        $dagmenu = trim($_POST['dagmenu']);
        $speksteengrillen = trim($_POST['speksteengrillen']);
        $speenvarken = trim($_POST['speenvarken']);
        $BBQ = trim($_POST['BBQ']);
        $opmerking = trim($_POST['opmerking']);
        
        if($cfg['CAPTCHA'])
        {

            $code = $_POST['code'];
        }

                
        if(empty($datum_aankomst))
        {

            $aFout[] = "Er is geen aankomstdatum ingevuld.";
            unset($datum_aankomst);
            $fout['text']['datum_aankomst'] = TRUE;
            $fout['input']['datum_aankomst'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($datum_vertrek))
        {

            $aFout[] = "Er is geen vertrekdatum ingevuld.";
            unset($datum_vertrek);
            $fout['text']['datum_vertrek'] = TRUE;
            $fout['input']['datum_vertrek'] = TRUE;
        }


        if(empty($naam))
        {

            $aFout[] = "Er is geen naam ingevuld.";
            unset($naam);
            $fout['text']['naam'] = TRUE;
            $fout['input']['naam'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($adres))
        {

            $aFout[] = "Er is geen adres ingevuld.";
            unset($adres);
            $fout['text']['adres'] = TRUE;
            $fout['input']['adres'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($postcode))
        {

            $aFout[] = "Er is geen postcode ingevuld.";
            unset($postcode);
            $fout['text']['postcode'] = TRUE;
            $fout['input']['postcode'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($plaats))
        {

            $aFout[] = "Er is geen plaats ingevuld.";
            unset($plaats);
            $fout['text']['plaats'] = TRUE;
            $fout['input']['plaats'] = TRUE;
        }
        

        if(empty($telefoon))
        {

            $aFout[] = "Er is geen telefoonnummer ingevuld.";
            unset($telefoon);
            $fout['text']['telefoon'] = TRUE;
            $fout['input']['telefoon'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($email))
        {

            $aFout[] = "Er is geen e-mail adres ingevuld.";
            unset($email);
            $fout['text']['email'] = TRUE;
            $fout['input']['email'] = TRUE;
        }

        elseif(checkmail($email) == 0)
        // Wanneer je PHP 5.2 > gebruikt
        //elseif(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))

        {
            $aFout[] = "Er is geen correct e-mail adres ingevuld.";
            unset($email);
            $fout['text']['email'] = TRUE;
            $fout['input']['email'] = TRUE;
        }

        
        if(empty($aantal_personen))
        {

            $aFout[] = "Het aantal personen is niet ingevuld.";
            unset($aantal_personen);
            $fout['text']['aantal_personen'] = TRUE;
            $fout['input']['aantal_personen'] = TRUE;
        }


        if(empty($samenstelling))
        {

            $aFout[] = "De groepssamenstelling is niet ingevuld.";
            unset($samenstelling);
            $fout['text']['samenstelling'] = TRUE;
            $fout['input']['samenstelling'] = TRUE;
        }


        if($cfg['CAPTCHA'])
        {

            if(strtoupper($code) != $_SESSION['captcha_code'])
            {

                $aFout[] = "Er is geen correcte code ingevuld.";
                $fout['text']['code'] = TRUE;
                $fout['input']['code'] = TRUE;
            }
        }

        if(!$cfg['text'])
        {

            unset($fout['text']);
        }

        if(!$cfg['input'])
        {

            unset($fout['input']);
        }

        if(!empty( $aFout ))
        {

            $errors = '
            <div id="errors">
            <ul>'
;
            foreach($aFout as $sFout)
            {

                $errors .= "    <li>".$sFout."</li>\n";
            }

            $errors .= "</ul>
            </div>"
;
        }

        else
        {
            $formulier = FALSE;
            
##########################        
## html - non-html form ##        
##########################

    
            if($cfg['HTML'])
            {

                // Headers
                $headers = "From: \"Hotel Daytona\" <".$cfg['email'].">\r\n";
                $headers .= "Reply-To: \"".$naam."\" <".$email.">\n";
                $headers .= "Return-Path: Mail-Error <".$cfg['email'].">\n";
                $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
                $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
                $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
                
                $bericht='
                <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
                <html>
                <head>
                </head>
                <body>
                <br />
                Naam: <b>'
.$naam.'</b><br />
                Email: <b><a href="mailto:'
.$email.'">'.$email.'</a></b><br />
                Datum aankomst:<b> '
.$datum_aankomst.'</b><br />
                Datum vertrek:<b> '
.$datum_vertrek.'</b><br /><br />
                <i>Groep</i><br />
                Aantal personen:<b> '
.$aantal_personen.'</b><br />
                Samenstelling groep:<b> '
.$samenstelling.'</b><br />
                <br />
                <i>Gegevens contactpersoon</i>
                <br />
                Adres:<b> '
.$adres.'</b><br />
                Postcode:<b> '
.$postcode.'</b><br />
                Plaats/Land:<b> '
.$plaats.'</b><br />
                Telefoon:<b> '
.$telefoon.'</b><br /><br />
                <i>Restaurant</i><br />
                Ontbijt:<b> '
.$ontbijt.'</b><br />
                A la carte:<b> '
.$alacarte.'</b><br />
                Dagmenu:<b> '
.$dagmenu.'</b><br />
                Speksteengrillen:<b> '
.$speksteengrillen.'</b><br />
                Speenvarken:<b> '
.$speenvarken.'</b><br />
                BBQ:<b> '
.$BBQ.'</b><br />
                <br />
                Bericht:<br />
                <b>'
.$opmerking.'</b>
                <br />
                <br />
                <br />
                --------------------------------------------------------------------------<br />
                <b>Datum:</b> '
.date("d-m-Y @ H:i:s").'<br />
                <b>IP:</b>'
.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'</a><br />
                <b>Host:</b> '
.gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'<br />
                </body>
                </html>'
;
            }

                    
            if(mail($cfg['email'], "Hotel Daytona ".$cfg['onderwerp'], $bericht, $headers))
            {

                if(isset($_POST['stuurkopie']))
                {

                    $headers = "From: \"Copy reservering van:\" <".$naam.">\r\n";
                    $headers .= "Reply-To: \"".$naam."\" <".$email.">\n";
                    $headers .= "Return-Path: Mail-Error <".$email.">\n";
                    $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
                    $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n";
                    $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
                    
                    mail($email, "Hotel Daytona Dasburg ".$cfg['onderwerp'], $bericht, $headers);
                
                }

                
                unset($naam, $email, $bericht);
                setcookie("formulier", 1, time() + ( $cfg['spam'] * 60 ) );
        
                echo "
                <p>
                Uw bericht is succesvol verzonden, er word zo snel mogelijk gereageerd.<br />
                <br />
                Met vriendelijke groeten,<br />
                <b>Jan en Hilly Koelewijn</b><br />
                <b>"
.$cfg['naam']."</b>
                </p>
                "
;    
            }

            else
            {
                echo "Er is een fout opgetreden bij het verzenden van de email";
            }

            ##header("refresh:100;url=".$cfg['url']."");##
        }
    }

    if($formulier)
    {


###################    
## het formulier ##    
###################

    ?>

    
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
     "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
        
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <meta http-equiv="Content-Language" content="nl" />
    </head>
    
    <body>
    <div id="container">  
    <?php
    if(isset($errors)) {
        echo $errors;
    }

    ?>


        <form method="post" action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">
        <label <?php if(isset($fout['text']['datum_aankomst'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Datum aankomst:</label>
        <input type="text" id="nieuw" name="datum_aankomst" maxlength="40" <?php if(isset($fout['input']['datum_aankomst'])) { echo 'class="fout'; } ?> value="<?php if (!empty($datum_aankomst)) { echo stripslashes($datum_aankomst); } ?>" size="36"/><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['datum_vertrek'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Datum vertrek:</label>
        <input type="text" id="nieuw" name="datum_vertrek" maxlength="40" <?php if(isset($fout['input']['datum_vertrek'])) { echo 'class="fout'; } ?> value="<?php if (!empty($datum_vertrek)) { echo stripslashes($datum_vertrek); } ?>" size="36"/><br />
<i>Inchecken tussen 16u00u en 18u00, anders even telefonisch melden.</i>
<h4>Contactpersoon</h4>
        <label <?php if(isset($fout['text']['naam'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Naam:</label>
        <input type="text" id="naam" name="naam" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['naam'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($naam)) { echo stripslashes($naam); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['adres'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Adres:</label>
        <input type="text" id="adres" name="adres" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['adres'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($adres)) { echo stripslashes($adres); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['postcode'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Postcode:</label>
        <input type="text" id="postcode" name="postcode" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['postcode'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($postcode)) { echo stripslashes($postcode); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['plaats'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Plaats / Land:</label>
        <input type="text" id="plaats" name="plaats" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['plaats'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($plaats)) { echo stripslashes($plaats); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['telefoon'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Telefoonnummer:</label>
        <input type="text" id="telefoon" name="telefoon" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['telefoon'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($telefoon)) { echo stripslashes($telefoon); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['email'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Email:</label>
        <input type="text" id="email" name="email" maxlength="255" <?php if(isset($fout['input']['email'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($email)) { echo stripslashes($email); } ?>"size="36" /><br />
<h4>Groep</h4>
        <label <?php if(isset($fout['text']['aantal_personen'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Aantal personen:</label>
        <input type="text" id="aantal_personen" name="aantal_personen" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['aantal_personen'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($aantal_personen)) { echo stripslashes($aantal_personen); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['samenstelling'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Samenstelling groep:</label>
        <input type="text" id="samenstelling" name="samenstelling" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['samenstelling'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($samenstelling)) { echo stripslashes($samenstelling); } ?>"size="36" /><br />
<i>A.u.b. aangeven : m/v - stel/single</i>
<h4>Restaurant</h4>
        <label <?php if(isset($fout['text']['ontbijt'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Ontbijt:</label>
        <input type="text" id="ontbijt" name="ontbijt" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['ontbijt'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($ontbijt)) { echo stripslashes($ontbijt); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['alacarte'])) { echo 'class="fout"'; } ?>> la carte:</label>
        <input type="text" id="alacarte" name="alacarte" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['alacarte'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($alacarte)) { echo stripslashes($alacarte); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['dagmenu'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Dagmenu:</label>
        <input type="text" id="dagmenu" name="dagmenu" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['dagmenu'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($dagmenu)) { echo stripslashes($dagmenu); } ?>"size="36" /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['speksteengrillen'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Speksteengrillen:<br/>
        (min.4 pers.)</label><input type="text" id="dagmenu" name="speksteengrillen" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['speksteengrillen'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($speksteengrillen)) { echo stripslashes($speksteengrillen); } ?>"size="36" /><br /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['speenvarken'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Speenvarken a/h spit:<br /> (min.15 pers.)</label>
        <input type="text" id="speenvarken" name="speenvarken" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['speenvarken'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($speenvarken)) { echo stripslashes($speenvarken); } ?>"size="36" /><br /><br />
        <label <?php if(isset($fout['text']['BBQ'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>B.B.Q.:<br /> (min.4 pers.)</label>
        <input type="text" id="BBQ" name="BBQ" maxlength="30" <?php if(isset($fout['input']['BBQ'])) { echo 'class="fout"'; } ?> value="<?php if (!empty($BBQ)) { echo stripslashes($BBQ); } ?>"size="36" /><br /><br/>
        <i>A.u.b. aangeven: ja / nee of laat veld leeg<br>
        Ook graag hieronder extra aangeven indien iemand een dieet volgt</i>
        <br><br>    
        <label <?php if(isset($fout['text']['opmerking'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Opmerking:</label>
        <textarea id="opmerking" name="opmerking" <?php if(isset($fout['input']['opmerking'])) { echo 'class="fout"'; } ?> cols="35" rows="3"><?php if (!empty($opmerking)) { echo stripslashes($opmerking); } ?></textarea><br /><br />

        <?php
        if($cfg['CAPTCHA'])
        {

        ?>

        <label>Code:</label>
        <img style="margin-left:3px" src="captcha.php" alt="" /><br />
        
        <label <?php if(isset($fout['text']['code'])) { echo 'class="fout"'; } ?>>Vul code in:</label>
        <input type="text" id="code" name="code" maxlength="4" size="4" <?php if(isset($fout['input']['code'])) { echo 'class="captcha fout"'; } ?> /><br />
        <?php
        }
        ?>

        <label for="stuurkopie">Stuur mij een kopie</label><input type="checkbox" id="stuurkopie" name="stuurkopie" value="1" /><br />
        
        <label></label>
        <input type="submit" id="verzenden" name="verzenden" value="Verzenden" />
        <input type="submit" id="wis" name="wis" value="Wis velden" />
        </form>
    </div>
        
</body>  
</html>
    <?php
    }
}

else
{
    echo "
    <p>
    U kunt maar eens in de "
.$cfg['spam']." minuten een e-mail versturen!<br />
    </p>"
;
    ##header("refresh:100;url=".$cfg['url']."");##
}
?>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve deze voortaan zelf toe te voegen via de Afbeelding-knop bij de reactie-pagina, of kijk bij de UBB opmaakcodes bij de Veelgestelde vragen.

Ook wil ik vragen om in het vervolg relavante code te plaatsen, wat niet meer dan ongeveer 20 regels is. Niemand heeft behoefte om 300 regels of langer door te lezen.

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 20/09/2021 00:24:34 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2021 11:59:29
Quote Anchor link
Graag de relevante code (tot ongeveer 20 regels) tussen codetags. Zie ook het opmaakcodeoverzicht in de Veelgestelde vragen.
 
Ton Peeters

Ton Peeters

16/09/2021 12:00:44
Quote Anchor link
Overigens; bij relaod en opnieuw trachten te versturen wordt deze geblokkeerd omdat er slechts 1 x per 2 minuten een bericht mag worden verzonden.

Toevoeging op 16/09/2021 12:07:43:

...sorry, ik mis de "veelgestelde vragen"...

Toevoeging op 16/09/2021 12:12:21:

- Ariën - op 16/09/2021 11:59:29:
Graag de relevante code (tot ongeveer 20 regels) tussen codetags. Zie ook het opmaakcodeoverzicht in de Veelgestelde vragen.

...sorry, ik kan "veelgestelde vragen"niet vinden, noch"opmaak codeoverzicht"
Hele script telt 386 regels(?)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2021 12:34:55
Quote Anchor link
Onderaan staat de link [ur;=https://www.phphulp.nl/veel-gestelde-vragen/]daarheen[/url]. :-)
Graag de code wat compacter maken tot +/- 20 regel, we willen graag helpen, maar het is erg veel werk voor ons om straks tegen de 400 regels door te spitten.
Gewijzigd op 16/09/2021 13:56:01 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

17/09/2021 13:27:23
Quote Anchor link
maak een script genaamd success.php
met als inhoud
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
                <p>
                Uw bericht is succesvol verzonden, er word zo snel mogelijk gereageerd.<br />
                <br />
                Met vriendelijke groeten,<br />
                <b>Jan en Hilly Koelewijn</b><br />
                <b>".$cfg['naam']."</b>
                </p>


En op regel 265 vervang je de gelijkluidende echo door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header('Location: success.php', true, 303); ?>


Daarmee voorkom je dat iemand op Refresh kan klikken. (of ja, hij klikt wel op refresh,maar verstuurt dan niet meer opnieuw de formdata.)

Toevoeging op 17/09/2021 13:28:17:

aanvulling: ik zie nog een $cfg in die html staan.
Dat moet je dan nog even oplossen.
 
Ton Peeters

Ton Peeters

20/09/2021 00:08:10
Quote Anchor link
Lieden, bedankt voor jullie input.
Ik heb nu 2 wijzigingen doorgevoerd:
1: vóór start script een stukje wat zou moeten voorkomen dat na refresh het formulier nogmaals verzonden wordt
2: De reactie van hotelier als nieuw php-tje zodat er een "ander"script draait.
"cfg['naam']" simpelweg vervangen door de naam.
Script wordt zondag op maandag ge-upload en dan zullen we week eens afwachten; kijken wat er gebeurd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/09/2021 00:25:43
Quote Anchor link
Fijn om te horen dat je het script aangepast hebt.
Ik heb je vorige bericht even aangepast met code-tags en wat uitleg. Lees graag even het rode blok onder je bericht.
Gewijzigd op 20/09/2021 00:26:14 door - Ariën -
 
Ton Peeters

Ton Peeters

20/09/2021 00:35:41
Quote Anchor link
Ariën, bedankt voor je moeite én ik heb het blok gelezen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.