Formuliervelden PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark van Hatten

Mark van Hatten

01/10/2010 15:02:50
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Met onderstaand script heb ik een contactformulier op mijn website.
Nu wil ik twee dingen aan de lay-out van het formulier veranderen.

Nu is het formulier als volgt:

Naam:
(invoerveld) --> Dus één regel daaronder.

En ik zou het graag als volgt willen hebben.

Naam: (invoerveld) --> Dus op dezelfde regel.

Daarnaast zou ik graag de invoervelden langer willen maken dan de standaardwaarde? Hoe doe ik dat? Zonder de PHP code aan te tasten?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen want ik ben me al heel de middag suf aan het piekeren.

Groeten,
Mark

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  // HTML e-mail formlier
  echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['REQUEST_URI'] . '" />
  <p>
  
      <label for="naam">Voornaam:  * </label><br />
      <input type="text" id="naam" name="naam" value="' . htmlspecialchars($_POST['naam']) . '" /><br />
      <label for="naam">Tussenvoegsel:</label><br />
      <input type="text" id="Tussenvoegsel" name="Tussenvoegsel" value="' . htmlspecialchars($_POST['Tussenvoegsel']) . '" /><br />
      <label for="naam">Achternaam: *</label><br />
      <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="' . htmlspecialchars($_POST['Achternaam']) . '" /><br />
      <label for="naam">Telefoonnummer:</label><br />
      <input type="text" id="Telefoonnummer" name="Telefoonnummer" value="' . htmlspecialchars($_POST['Telefoonnummer']) . '" /><br />
      <label for="mail">E-mailadres: * </label><br />
      <input type="text" id="mail" name="mail" value="' . htmlspecialchars($_POST['mail']) . '" /><br />    
      <label for="bericht">Bericht: *</label><br />
      <textarea id="bericht" name="bericht" rows="8" style="width: 400px;">' . htmlspecialchars($_POST['bericht']) . '</textarea><br />
      
      <input type="submit" name="submit" value=" Versturen " />
  </p>
  </form>';
}


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 01/10/2010 15:59:02 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:12:31
 
Mr Beronne

Mr Beronne

01/10/2010 15:19:07
Quote Anchor link
Probeer dit is:

<td> <input type="text" name="getal2" size="30" />

het gaat hier om de size="30" hiermee kun je de lengte van het invul veld vak bepallen

was dit ook wat je zocht
 
Ruud van der Woude

Ruud van der Woude

01/10/2010 15:19:42
Quote Anchor link
Probeer de onderstaade code maar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
<div class="inputForm">
    <
form>
        <
label>Naam</label><div><input type="text"text" name="naam" /></div><br />
        <label>Naam</label><div><input type="
text"text" name="naam" /></div><br />
        <
label>Naam</label><div><input type="text"text" name="naam" /></div><br />
        <label>Naam</label><div><input type="
text"text" name="naam" /></div><br />
        <
label>Naam</label><div><input type="text"text" name="naam" /></div><br />
        <label>&nbsp;</label><div><input type="
text"submit" name="submit" /></div><br />
    <
/form>
<
/div>
?>

met de volgende css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
<style type="text/css">
.
inputForm{
    margin-left: 30px;
}
.
inputForm div{
    margin-bottom:10px;
    font-size: 12px;
    float:left;
}
.
inputForm label{
    width:125px;
    float:left;
    font-size:12px;
}
.
inputForm input{

}
.
inputForm br{
    clear:both;
}

<
/style>
?>
Gewijzigd op 01/10/2010 15:20:32 door Ruud van der Woude
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

01/10/2010 15:51:25
Quote Anchor link
de type="text"text" en type="text"submit" moeten uiteraard zonder de eerste "text
 
Milo S

Milo S

01/10/2010 17:06:24
Quote Anchor link
Waarom zou je er een div omheen gooien? Volstrekt onnodig.

Ik weet een leuke tutorial voor je: http://www.sitemasters.be/tutorials/5/1/482/CSS/Formulier_Opmaak

Het bewijst trouwens wel dat je niet goed gegoogled heb, want het is de eerste resultaat met de volgende tekst bij google: "html formulier css".

Graag de volgende keer zelf goed zoeken!

Edit:
Vind je trouwens logisch dat hij bij jou er onder gaat! Je hebt immers een entrer ingevoegd <br />. Ik durf te wedden dat je geen flauw benul hebt met wat je aan het doen bent... Heb ik gelijk?
Gewijzigd op 01/10/2010 17:07:55 door Milo S
 
Mark L

Mark L

01/10/2010 19:34:53
Quote Anchor link
Waarom een container-div? Zijn fieldsets niet goed genoeg? Fieldsets zijn gemaakt voor formulieren ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.