Forum koppelen aan eigen gebruikers-tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als medior Java developer aan de slag in de farmac

Vacature Omschrijving Wil jij aan de slag als medior Java ontwikkelaar in een uitermate dynamische branche? Dan is deze partij in Oosterhout zeker interessant. Zij ontwikkelen en beheren zorgsystemen voor huisartsen, huisartsenposten, openbare en ziekenhuisapotheken, medische specialisten en geïntegreerde eerstelijns zorgorganisaties. Hierbij is samenwerken hun grote kracht bij het ontwikkelen van IT-oplossingen. Met innovatieve ontwikkelingen dragen zij bij aan kwalitatief hoogwaardige, betaalbare, doelmatige en toegankelijke zorg. Betere, efficiëntere en goedkopere zorg is waar zij aan willen meehelpen. Slimme IT-oplossingen zijn onmisbaar geworden om de zorg betaalbaar te houden in deze tijd van afname van de beroepsbevolking en tegelijkertijd de toename

Bekijk vacature »

Als PHP programmeur werken aan IT oplossingen voor

Vacature Omschrijving Deze fraaie partij ondersteunt bedrijven bij hun technische vraagstukken door middel van software, trainingen, de inzet van specialisten en state of the art apparatuur. Hun missie is: “Het leveren van technische producten, diensten en systemen die van meerwaarde zijn voor de opdrachtgevers.” Zij beantwoorden dan ook de meest uiteenlopende technische vraagstukken, waarbij zij zich richten op vijf marktsegmenten: Bovengrondse Infrastructuur, Ondergrondse Infrastructuur, Bouw & Installatietechniek, Geo & Data en Industrie & Energie. Als technisch specialist ontwerpen zij niet alleen producten en oplossingen voor deze marktsegmenten, maar nemen zij ook het beheer en onderhoud op zich. Deze groeiende partij

Bekijk vacature »

Als front-end developer werken aan e-commerce plat

Vacature Omschrijving Voor een van de grootste industriële dienstverleners ter wereld kun jij binnenkort aan de slag als front-end developer. Deze toonaangevende partij levert een hoogwaardig en breed assortiment aan technische componenten met hieraan gekoppeld een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening. Denk hierbij aan: aandrijftechniek, afdichtingtechniek, rubbertechniek, stromingstechniek, industriële kunststoffen, gereedschap en onderhoudsproducten. Hun klanten zijn actief in uiteenlopende industriële sectoren, zoals de chemie en petrochemie, farmaceutische industrie, metaalindustrie en voedingsindustrie. Zij zijn wereldwijd actief en draaien zo’n twee miljard euro omzet per jaar. Zij bestaan dan ook uit 60 bedrijven met meer dan 350 vestigingen, ongeveer 7500 werknemers

Bekijk vacature »

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

02/05/2017 23:08:52
Quote Anchor link
Heeft iemand ervaring met een forum die gemakkelijk te koppelen is aan je eigen user/register tabel ?
Dus de user registratie/login vind plaats op mijn eigen custom-made formulieren.

Ik gebruikte phpBB, maar nu met de nieuwe versie, alleen maar ellende om dit goed in te bouwen.
Is er (tegen betaling) een script waar ik dit gemakkelijk kan toepassen?


- Ariën -:
Topictitel aangepast van 'goed forum' naar 'Forum koppelen aan eigen gebruikers-tabel'. gelieve in het vervolg een duidelijkere titel aan te geven die je vraag of probleemstelling dekt.
Gewijzigd op 03/05/2017 04:58:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/08/2019 20:13:38
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

03/05/2017 04:57:03
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is het niet triviaal in de meeste forumpakketten. Ik weet niet hoe groot en flexibel je codebase van je eigen script is, maar kan je deze niet baseren op de database van het forum?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

03/05/2017 08:50:41
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is het niet triviaal in de meeste forumpakketten. Ik weet niet hoe groot en flexibel je codebase van je eigen script is, maar kan je deze niet baseren op de database van het forum?

Ik zou het in beide kunnen doen, niet alles via het forum, want het systeem is niet zo flexibel gebouwd en zal heel veel werk zijn dit aan te passen, nadat di met veel testen nu perfect werkt.

Ik heb liever dat ik via mijn eigen systeem kan registreren en inloggen zonder de user tablelen van een forum te gebruiken.

Wya code heb ik het volgende geprobeerd in phpBB 3.2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
global $request, $phpbb_container, $phpbb_root_path, $phpEx, $user, $auth, $cache, $db, $config, $template, $table_prefix, $phpbb_dispatcher;
define('IN_PHPBB', true);
define('ROOT_PATH', "/home/igeodate/domains/igeodate.com/private_html/forum");
$phpEx = "php";
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : ROOT_PATH . '/';
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

ini_set('display_errors',0);
error_reporting(E_ALL);
$request->enable_super_globals();
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);


Dan heb ik een doLogin functie en daar haal ik de gebruikersnaam uit mijn eigen tabel en laad:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$auth->login($_SESSION['username'], $pass, false, 1, 0);


ik krijg dan:

Quote:
Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function login() on unknown in ...

Ik kom dus niet verder.
Is het uberhaupt mogelijk wat ik wil ?
Gewijzigd op 03/05/2017 08:53:53 door Daniel van Seggelen
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.