Forum melding op de homepage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin Roelofs

Martin Roelofs

07/07/2022 23:28:35
Quote Anchor link
Goedendag,

Sinds een paar dagen heb ik een forum aan onze (nieuwe) website gekoppeld.
Als er een nieuw bericht in het forum wordt geplaatst zien we dat niet op de website.
Op onze oude website hadden we dat wel.
Heeft iemand een tip voor mij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

Martin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:19:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/07/2022 23:34:08
Quote Anchor link
Met een SELECT * FROM topics LIMIT 10 DESC
database-query.

Maar dit is vrij globaal. Elk forum werkt anders.
 
Martin Roelofs

Martin Roelofs

08/07/2022 08:30:13
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Ariën.

Ik dacht al wel dat het hier moeilijk uit te leggen is.
Omdat ik nog niet zo lang bezig ben snap ik ook nog niet wat je bedoeld en wat ik moet doen.
Het is een kant en klaar phpBB forum.
Ik zal even op zoek moeten naar iemand die dat voor mij kan doen.
Er is ook een website met freelancers zag ik, wellicht kunnen die dat voor me regelen.
In ieder geval nogmaals dank.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2022 09:15:28
Quote Anchor link
Maar eerst werkte het wel?
Wat gebeurt er dan eigenlijk?
 
Ivo P

Ivo P

08/07/2022 12:04:27
Quote Anchor link
lijkt me iets om voor te leggen aan de bouwer van je website.

Er zijn 100 oplossingen voor tientallen verschillende CMS-systemen of frameworks te bedenken waarop je website gebouwd is.
Daarnaast kan de oplossing ook nog afhankelijk zijn van de vraag of het forum draait op dezelfde webserver als de website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2022 12:09:37
Quote Anchor link
Eigenlijk moet je je zelf de vraag stellen: "Wat is er veranderd sinds je vorige site dat het nu niet kan?"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/07/2022 12:16:31
Quote Anchor link
- Ariën - op 08/07/2022 12:09:37:
Eigenlijk moet je je zelf de vraag stellen: "Wat is er veranderd sinds je vorige site dat het nu niet kan?"

Martin Roelofs op 07/07/2022 23:28:35:
Sinds een paar dagen heb ik een forum aan onze (nieuwe) website gekoppeld.
...
Op onze oude website hadden we dat wel.

Waarschijnlijk een compleet nieuwe website :) nieuwe opzet, ander cms/framework?
Gewijzigd op 08/07/2022 12:17:47 door Ozzie PHP
 
Martin Roelofs

Martin Roelofs

08/07/2022 16:11:45
Quote Anchor link
Ja klopt. het is een geheel nieuwe website en het forum draait op dezelfde webserver (Vimex Hostingprovider)
Maar geen probleem, ik zoek even iemand die het voor mij kan doen want ik begrijp dat het moeilijk is om zomaar even uit te leggen.
Dank voor jullie reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2022 17:01:35
Quote Anchor link
Maar is het forum hetzelfde? Dan kan je die techniek toch zo overzetten?
 
Martin Roelofs

Martin Roelofs

08/07/2022 17:03:31
Quote Anchor link
Ik heb nog een kopie van de oude website en daar zit een map Forum in.
Het was hetzelfde forum.

Toevoeging op 08/07/2022 17:17:33:

Maar oh, dat is natuurlijk het forum zelf en niet het script wat er voor zorgt dat de melding op de website verschijnt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/07/2022 17:28:59
Quote Anchor link
De manier hoe je op je oude site de nieuwe berichten toont, zou vast nog wel (enigszins) moeten werken als je dezelfde forumsoftware gebruikt.
 
Martin Roelofs

Martin Roelofs

08/07/2022 17:40:17
Quote Anchor link
zal het eens proberen.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

09/07/2022 11:59:04
Quote Anchor link
Realiseer jezelf wel dat phpBB een rechtensysteem heeft.

Door direct gegevens uit te database te gaan halen en tonen kan je wel eens dingen op de homepage gaan tonen welke je daar absoluut niet wenst te zien.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2022 12:20:27
Quote Anchor link
Op mijn vorige site had ik daar gewoon een WHERE clausule voor om te bepalen welke forums standaard niet zichtbaar moesten zijn. Ik vond het teveel werk om het rechten- en het sessiesysteem te koppelen aan die query :P
Gewijzigd op 09/07/2022 12:21:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.