forum quote programmeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »
Stefan Renne

stefan Renne

25/05/2010 22:57:36
Quote Anchor link
Ik ben voor leer doeleinden bezig om phpbb in het klein na te maken waarbij je dan gebruik maakt van de phpbb database. Het enige wat me nog niet lukt is om de quote bb codes om te zetten naar daadwerkelijk quotes, kan iemand me hier aub mee helpen?

dus quotes als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[/quote:37c9kscg]
en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    [quote="Leafar3456":37c9kscg]


alvast bedankt!
grt stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:43:47
 

25/05/2010 22:59:52
Quote Anchor link
En wat heb je al geprobeerd?
Heb je al naar de code van phpbb gekeken?
 
Stefan Renne

stefan Renne

26/05/2010 09:03:12
Quote Anchor link
keb nu pas het weergeven van forums, categorieën en topics (zonder bb natuurlijk), avatars.
Ik heb natuurlijk wel naar de code gekeken maar kom dr niet echt uit wat betreft bb codes
 
Stefan Renne

stefan Renne

26/05/2010 11:42:17
Quote Anchor link
het is me met preg_replace gelukt om de quotes op een "normale" manier te weergeven
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 16:27:18
Quote Anchor link
en als je nu een string hebt laten we zeggen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
lalalalala [quote="stefan"]quote[/quote]


hoe haal je daar dan uit dat de quote door stefan is geschreven?
 

27/05/2010 16:29:26
Quote Anchor link
Regex, moet je een capture group om bouwen.
Zoiets dus: /\[quote="([^"]+)"\]/
Mag er geen " in de naam van een gebruiker oid bevinden.
Gewijzigd op 27/05/2010 16:32:41 door
 
PHP hulp
Beheerder

PHP hulp

27/05/2010 16:51:31
Quote Anchor link
@stefan; graag niet bumpen. Gebruik de 'edit' knop als je toevoegingen hebt.
 
Stefan Renne

stefan Renne

27/05/2010 21:42:37
Quote Anchor link
@moderator, sorry
@Karl Karl en hoe weergeef je die naam dan? gewoon $1?
 

27/05/2010 22:14:35
Quote Anchor link
jah
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 09:17:41
Quote Anchor link
aaah het begint al ergens op te lijken

en hoe noteer je [/quote] dan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/05/2010 09:55:17
Quote Anchor link
\[\/quote\]
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 09:59:32
Quote Anchor link
tis me al gelukt met $text = str_replace('[/quote]', '</blockquote>', $text);

super bedankt Karl!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/05/2010 10:02:41
Quote Anchor link
Dat is ook een oplossing, maar je zou het in principe natuurlijk ook met 1 regex af kunnen handelen ;-)
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 11:52:44
Quote Anchor link
en met preg_replace van
Leafar3456:37c9kscg:
naar
Leafar3456:
, hoe doe je dat dan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/05/2010 12:06:36
Quote Anchor link
Door met een regex het stuk tussen de = en de : te matchen en dat vervolgens in
Quote:
tussen de aanhalingstekens te plaatsen. Hoe de regex er precies uit moet zien, kun je natuurlijk eerst zelf even proberen uit te vinden...
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 12:09:24
Quote Anchor link
zoiets dan?
$text = str_replace('[quote=([^\"]+):([^\"]+)]', '
$1:
', $text);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/05/2010 12:17:24
Quote Anchor link
Heb je het al geprobeerd? Zo op het eerste gezicht kan ik je direct al vertellen dat je regex niet klopt. Duik eerst eens dieper in het gebruik van regexen, wat zijn het en hoe moet je ermee werken? Dan pas zal het je lukken om een goede regex op te stellen...

Edit: Nu je waarschijnlijk aan het kijken bent naar hoe regexen werken, kan ik je wel een deel van je uiteindelijke oplossing geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= 'ABCD [quote=Dsdf1EFG:123adsb]Tekst[/quote]';
$string = preg_replace('_\[quote=([^:]+):[^\]]+\]([^\[]+)\[/quote\]_i', '[quote="$1"]$2[/quote]', $string);

echo $string;
?>


Probeer nu zelf te begrijpen wat alle verschillende onderdelen van de regex doen. Zie dan direct dat je die str_replace() van [/quote] niet meer nodig hebt ;-)
Gewijzigd op 28/05/2010 12:30:21 door Joren de Wit
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 12:47:17
Quote Anchor link
tnx, ik zal t s doorspitten ;)
 
Hipska BE

Hipska BE

28/05/2010 13:08:21
 
Stefan Renne

stefan Renne

28/05/2010 15:41:55
Quote Anchor link
tnx voor de links, vooral die laatste sheet is handig, nu nog redelijk onbegrijpelijk maar wel handig. Op naar de volgende uitdaging :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[url=http://eu.playstation.com/:3fcqmr0z][img:3fcqmr0z]http://mypsn.eu.playstation.com/psn/profile/stefan.png[/img:3fcqmr0z][/url:3fcqmr0z]


het weghalen van :3fcqmr0z bij Afbeelding lukt me maar bij kom ik niet verder dan [url=http omdat dan ook een : komt ....
natuurlijk kan ik dan wel eerst http:// veranderen in http// en dan een preg_replace en dan weer terug veranderen naar http:// :P maar daar leer ik natuurlijk niks van, dus hoe doe je dat dan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.