Foto album met lightbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rico Giling

Rico Giling

02/02/2011 19:30:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben bezig met een website waar nu een fotoalbum opstaat wat goed werkt. Nou zou ik hier alleen lightbox op willen zetten.

De website in elkaar zetten ging me redelijk goed af. Maar nu wordt het me toch net iets te moeilijk.

Wat op deze site staat http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/#how

zou in dit script moeten komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php

// De map waar je in zit
if(!isset($_GET['dir']))
{

    $directory = 'PAGINAS/ALBUMS';
}

else
{
    $directory = $_GET['dir'];
}


// Toegestane extensies
$ext = array('jpg', 'jpeg', 'gif', 'png', 'JPG', 'JPEG', 'GIF', 'PNG');

// Map voor thumbnails
$thumb = 'thumbs';
    // Afmetingen voor thumbs
    $width = 120;
    $height = 90;

// Stylesheet invoegen
echo '<link rel="stylesheet" type="text/css" href="Fotoalbum.css" />';

// Begin fotoalbums
echo '<div class="fotoalbum">';
    // De navigatie
    echo '<div class="navigatie">';
        $array = explode('/', $directory);
        array_shift($array);
        $aantal = count($array);

        for($i = 0; $i < $aantal; $i++)
        {

            echo '<a class="nav" href="?page='.$_GET['page'].'&dir=PAGINAS/'.($i-2>=0 ? $array[($i-2)].'/' : NULL).($i-1>=0 ? $array[($i-1)].'/' : NULL).$array[$i].'">'.ucwords(strtolower($array[$i])).'</a>';
            
            if($i < ($aantal - 1))
            {

                echo ' &#187; ';
            }
        }

    echo '</div>';

    // Kijken of het wel een echte dir is.
    if(is_dir($directory))
    {

        // De directory openen
        if($open = @opendir($directory))
        {

            // Alle files loopen
            while(FALSE !==($file = readdir($open)))
            {

                // Alleen als de file anders is als ., .. en $thumb mag ie door.
                if($file != '.' && $file != '..' && $file != $thumb)
                {

                    // Alles in een array zetten
                    $arrayfile[] = $file;
                    
                    // Extensie checken
                    if(in_array(substr($file, -3), $ext) OR in_array(substr($file, -4), $ext))
                    {

                        if(!file_exists($thumb.'/'.$file))
                        {

                            // De dir aanmaken waar thumbs inkomen
                            @mkdir($directory.'/'.$thumb, 0775);  
                            
                            // Thumbs maken
                            $imagehw = getimagesize($directory.'/'.$file);
                            $src_width = $imagehw[0];  
                            $src_height = $imagehw[1];
                                    
                            $src_width > $src_height ? $dest_width = $width : $dest_width = $height;
                            
                            $tmp = $src_width / $dest_width;
                            $dest_height = $src_height / $tmp;
                                
                            $src_img = imagecreatefromjpeg($directory.'/'.$file);
                            $dst_img = imagecreatetruecolor($dest_width,$dest_height);
                            
                            imagecopyresampled($dst_img, $src_img, 0, 0, 0, 0, $dest_width,    $dest_height, $src_width, $src_height);
                            imagejpeg($dst_img, $directory.'/'.$thumb.'/'.$file, $width);
                            imagedestroy($src_img);
                            imagedestroy($dst_img);
                        }
                    }
                }
            }

        closedir($open);
        }

    
        // De array netjes sorteren
        sort($arrayfile);
        
        // Dan de array openen
        foreach($arrayfile as $file)
        {

            if($file != '.' && $file != '..' && $file != $thumb)
            {

                // Kijken of het een toegestaan bestand is.
                if(in_array(substr($file, -3), $ext) OR in_array(substr($file, -4), $ext))
                {

                    if(file_exists($directory.'/'.$file))
                    {

                        // Afbeelding maten ophalen
                        $afb = getimagesize($directory.'/'.$file);
                        
                        if($afb[0] > $afb[1])
                        {

                            echo '<div class="lijst"><a href="'.$directory.'/'.$file.'" target="_blank"><img class="foto1" src="'.$directory.'/'.$thumb.'/'.$file.'"></a></div>';
                        }

                        else
                        {
                            echo '<div class="lijst"><a href="'.$directory.'/'.$file.'" target="_blank"><img class="foto2" src="'.$directory.'/'.$thumb.'/'.$file.'"></a></div>';
                        }
                    }
                }

                elseif(is_dir($directory.'/'.$file)) // Als het een map is
                {
                    echo '<div class="lijst"><a class="map" href="?page='.$_GET['page'].'&dir='.$directory.'/'.$file.'">'.$file.'</a></div>';
                }
            }
        }
    }

    else
    {
        echo 'De directory die jij zoekt ( '.$album.' ) bestaat niet';
    }

echo '</div>';
?>


Ik heb echter geen idee waar ik dit in zou moeten zetten.
zou iemand me hiermee kunnen helpen?

alvast hartstikke bedankt.

ps de website nu is www.pgbestratingen.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:43:37
 
Milo S

Milo S

02/02/2011 19:39:15
Quote Anchor link
Je maakt je site met iframes, das oud en VERKEERD.
Je moet in ieder geval de javascript en css pagina's inovegen op fotoalbum.php of index.php, vervolgens zul je van regel 109 dit moeten maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '
<div class="lijst">
    <a href="'
.$directory.'/'.$file.'" rel="lightbox[roadtrip]">
    <img class="foto1" src="'
.$directory.'/'.$thumb.'/'.$file.'">
    </a>
</div>'
;
?>


en van 113 dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '
<div class="lijst">
     <a href="'
.$directory.'/'.$file.'" rel="lightbox[roadtrip]">
    <img class="foto2" src="'
.$directory.'/'.$thumb.'/'.$file.'">
    </a>
</div>'
;
?>


Maak van regel 3 tm 11 ook even dit (staat netter):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// De map waar je in zit
$directory = !isset($_GET['dir']) ? 'PAGINAS/ALBUMS' : $_GET['dir'];
?>



PS: Ik heb al heel wat nieuwe versies hiervan gemaakt, als je echt zwaar geïnteresseerd bent in dit script kan ik je die miss ook nog wel geven ;).
Gewijzigd op 02/02/2011 19:40:29 door Milo S
 
Rico Giling

Rico Giling

02/02/2011 21:23:56
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie,

Het is me al een heel eind gelukt. Nu is alleen het geval dat de "lightbox" (zo noem ik het maar even snel) in de iframe natuurlijk komt te staan.

mijn excuses als dit fout en verouderd is, ik heb alles geleerd door maar te proberen en te oefenen dus ik weet niet beter.

zou dit probleem met iframe nog op te lossen zijn? ik heb al geprobeerd om:
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

in de header te zetten, en in de map fotos.php
maar dit geeft geen succes dan word de foto onder de kleine thumbs weer gegeven.
 
Milo S

Milo S

02/02/2011 22:58:38
Quote Anchor link
Dat kan je voorkomen door het iframe te vervangen met een div, en daar een php include systeempje in te maken.

Dat systeempje moet checken of:
- pagina toegestaan is
- bestand bestaat

Klopt dat allemaal, dan includen.

Doe je het op die manier kan het eigenlijk niet mis gaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.