Foto sizes in script.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

michel

16/01/2006 21:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier het script van ZIM gedownload, maar ik zou graag willen dat ik er de hoogt/breedte van een plaatje kan zien op de pagina. hoe doe ik dit? of is er iemand die dit voor mij wil doen?

De Link naar het script is: http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/508/

MVG,

Michel
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:22:30
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/01/2006 21:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
  // stel dat je plaatje in $img zit
  $dimensions = getimagesize($img);
  $width = $dimensions[0];
  $height = $dimensions[1];
?>
Gewijzigd op 16/01/2006 21:43:00 door Jan Koehoorn
 
Michel

michel

16/01/2006 21:56:00
Quote Anchor link
hmm, kan het zo niet voor elkaar krijgen...

Wie weet hoe ik het wel kan doen? (waar implementeren enz...

I know, k ben echt beginner@php
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/01/2006 22:03:00
Quote Anchor link
Laat eens zien wat je geprobeerd hebt?
 
Michel

michel

17/01/2006 13:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
<?php

$album
= $_GET['album'];
$directory = "./$album";    
$id = $_GET['id'];
echo "<title>Fotoalbum $album</title>\n";
echo "</head>\n";
echo "<body>\n";

if(empty($album)){
    echo "Selecteer een album";
}

elseif(is_dir($directory)){
    if(!isset($id)){        
        $a_jpeg = array();
        if ($dir = @opendir("$directory")) {
          while (($file = readdir($dir)) !== false) {
           $filetype = substr($file,-3,3);
           if ($filetype == "jpg" || $filetype == "JPG" ){
               $a_jpeg[] = $directory."/thumbs/".$file;
         if(!is_dir("$directory/thumbs"))
            {

                $res = @mkdir("$directory/thumbs",0777);
                
                if(!$res)
                {

                    echo "Geen rechten om thumbnails aan te maken.";
                    exit();
                }

                else
                    chmod("$directory/thumbs",0777);
            }

        
            $imagehw = GetImageSize("$directory/$file");
            $src_width = $imagehw[0];  
            $src_height = $imagehw[1];
                    
            $src_width > $src_height ? $dest_width = 100 : $dest_width = 75;
            
            $tmp = $src_width / $dest_width;
            $dest_height = $src_height / $tmp;
                
            $src_img = imagecreatefromjpeg("$directory/$file");
            $dst_img = imagecreatetruecolor($dest_width,$dest_height);
            
            imagecopyresampled($dst_img, $src_img, 0, 0, 0, 0, $dest_width,    $dest_height, $src_width, $src_height);
            imagejpeg($dst_img, "$directory/thumbs/$file", 75);
            imagedestroy($src_img);
            imagedestroy($dst_img);
              
            }
          }

          closedir($dir);
          
        }

            echo "<table border=0 align=center>\n";
            echo "\t<tr>\n\t\t<td colspan=4 align=center><p style=\"text-transform: capitalize; font-size: 24pt\">$album</p></td>\n\t</tr>\n";

                for($i = 0; $i < count($a_jpeg); $i++){
                  echo "\t<tr>\n";
                  if(file_exists($a_jpeg[$i])){
                  echo "\t\t<td align=center><a href=\"albums.php?album=" . $album . "&id=" . $i . "\" target=\"_blank\"><img src=\"".$a_jpeg[$i]."\" border=0></td>\n";
                    }

                    else
                    {
                        echo "";
                    }

                  $i++;
                  if(file_exists($a_jpeg[$i])){
                  echo "\t\t<td align=center><a href=\"?album=" . $album . "&id=" . $i . "\" target=\"_blank\"><img src=\"".$a_jpeg[$i]."\" border=0></td>\n";

                    }

                    else
                    {
                        echo "";
                    }

                  $i++;
                  if(file_exists($a_jpeg[$i])){
                  echo "\t\t<td align=center><a href=\"?album=" . $album . "&id=" . $i . "\" target=\"_blank\"><img src=\"".$a_jpeg[$i]."\" border=0></td>\n";

                    }

                    else
                    {
                        echo "";
                    }

                  $i++;
                  if(file_exists($a_jpeg[$i])){
                  echo "\t\t<td align=center><a href=\"?album=" . $album . "&id=" . $i . "\" target=\"_blank\"><img src=\"".$a_jpeg[$i]."\" border=0></td>\n";

                    }

                    else
                    {
                        echo "";
                    }

                  echo "\t</tr>\n";
                }


            
            echo "</table>";
        }

    else
    {
        $b_jpeg = array();
        if ($dir = @opendir("$directory")) {
            while (($file = readdir($dir)) !== false) {
                $filetype = substr($file,-3,3);
                if ($filetype == "jpg" || $filetype == "JPG" ){
                    $b_jpeg[] = $directory."/".$file;
                   }

               $max = count($b_jpeg);
               }

            closedir($dir);
    // stel dat je plaatje in $img zit
  $dimensions = getimagesize($b_jpeg);
  $width = $dimensions[0];
  $height = $dimensions[1];
        }

           $volgende = $id+1;
           $volgende2 = $id+2;
           $vorige = $id-1;
           $vorige2 = $id;
 
          echo "\t</tr>\n";
                echo "\t<tr>\n";
                    echo "<iframe src=\"$b_jpeg[$id]\" width=90% height=90%></iframe>";
              
                    echo "</td>\n";
                echo "\t</tr>\n";
            echo "</table>";
    }
}

else
{
    echo "De directory die u zoekt ($album) bestaat niet";
}

 

 



?>



Hij geeft nu de foutmelding:

Warning: getimagesize(Array): failed to open stream: No such file or directory in /usr/export/www/hosting/onlinecasino/albums.php
Gewijzigd op 17/01/2006 13:20:00 door michel
 
Eric Cartman

Eric Cartman

17/01/2006 13:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$x
= imagesx($foto);
$y = imagesy($foto);

echo $x. 'x' .$y;
?>
 

17/01/2006 13:43:00
Quote Anchor link
En waar zou ik dit neer moeten zetten?
 
Eric Cartman

Eric Cartman

17/01/2006 13:50:00
Quote Anchor link
op de plek waar je de hoogte en de breedte wilt hebben...
 
Michel

michel

17/01/2006 16:33:00
Quote Anchor link
Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /usr/export/www/hosting/onlinecasino/albums.php on line 116

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /usr/export/www/hosting/onlinecasino/albums.php on line 117


Probleem...
Hoe kan ik dit werkend krijgen?
 
Michel

michel

18/01/2006 08:59:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dit doen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.