foto verkleinen voor het opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

19/05/2010 21:45:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
openfile("appheader");
openfile("preload");
if(isset($_POST['submit']))
{

if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
{

$data=base64_encode(file_get_contents($_FILES['bestand']['tmp_name']));
fieldById($user['id'],"picture",$data);
?>

<div id="msg"><div id="green">Profiel afbeelding geupload</div></div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>

<form method="POST" action="picture.uspx" enctype="multipart/form-data">
<div style="width:20px;float:left;height:25px;"></div>
<div style="width:480px;float:left;height:25px;"><input type="file" name="bestand" style="width:470px;"></div>
<input style="float:right;margin-left:5px;" onclick="top.frame_close()" class="button" type="button" value="Annuleren">
<input style="float:right;" class="button" type="submit" value="Uploaden" name="submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
openfile("appfooter");
?>


Dat is momenteel mijn code,
maar nu slaat hij de foto's te groot op,
de foto's zouden max 500px bij 300px mogen zijn waardoor deze wel sneller worden met laden,
kan iemand mij vertellen hoe ik dat het beste kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 07:51:24
 
Chris -

Chris -

19/05/2010 22:02:07
Quote Anchor link
Plaats even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tags om je script, maakt het iets leesbaarder.

Plaats ook gelijk de functie [i]fieldById[/i]!
 
Christian Snijders

Christian Snijders

19/05/2010 22:04:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
openfile("appheader");
openfile("preload");
if(isset($_POST['submit']))
{

if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
{

$data=base64_encode(file_get_contents($_FILES['bestand']['tmp_name']));
fieldById($user['id'],"picture",$data);
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="msg"><div id="green">Profiel afbeelding geupload</div></div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form method="POST" action="picture.uspx" enctype="multipart/form-data">
<div style="width:20px;float:left;height:25px;"></div>
<div style="width:480px;float:left;height:25px;"><input type="file" name="bestand" style="width:470px;"></div>
<input style="float:right;margin-left:5px;" onclick="top.frame_close()" class="button" type="button" value="Annuleren">
<input style="float:right;" class="button" type="submit" value="Uploaden" name="submit">
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
openfile("appfooter");
?>


Dat is momenteel mijn code,
maar nu slaat hij de foto's te groot op,
de foto's zouden max 500px bij 300px mogen zijn waardoor deze wel sneller worden met laden,
kan iemand mij vertellen hoe ik dat het beste kan doen?




hier ook meteen de fieldbyid functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function fieldById($id,$field,$value)
{
mysql_query("UPDATE `profiel` SET `".$field."` = '".$value."' WHERE `id` = '".$id."' ;");
}
 
Chris -

Chris -

19/05/2010 22:08:16
Quote Anchor link
Niet helemaal hoe ik het bedoelde, maar maakt niet uit ;-)

Als ik het dus goed heb, sla je de foto op in een tabel als een BLOB? Ten strengste af te raden, daar is een database niet voor bedoeld...

Door eerst te kijken of het geuploade bestand een geldig plaatje is, kun je hem vervolgens verkleinen. Houd er wel rekening mee, dat als je een fixed breedte én hoogte meegeeft, je de foto uit z'n proporties haalt.

Ik denk dat je hier wel wat mee kunt: site:phphulp.nl foto upload resize ~ 54 resultaten! :-)
 
Christian Snijders

Christian Snijders

16/07/2010 13:58:01
Quote Anchor link
Het is nog niet gelukt, aangezien het naar een mysql database wordt geschreven
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 14:50:56
Quote Anchor link
Een verwijzing hoop ik dan?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

16/07/2010 15:10:12
Quote Anchor link
hoe bedoel je een verwijzing niels?

-- samengevoegd, vorig bericht was om 16/07/2010 15:13:28 --

ik had dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<?php
openfile("appheader");
openfile("preload");
if(isset($_POST['submit']))
{

if(is_uploaded_file($_FILES['bestand']['tmp_name']))
{

     $image =$_FILES["file"]["name"];
 $uploadedfile = $_FILES['file']['tmp_name'];

  if ($image)
  {

  $filename = stripslashes($_FILES['file']['name']);
        $extension = getExtension($filename);
  $extension = strtolower($extension);
 if (($extension != "jpg") && ($extension != "jpeg") && ($extension != "png") && ($extension != "gif"))
  {

echo ' Unknown Image extension ';
$errors=1;
  }

 else
{
   $size=filesize($_FILES['file']['tmp_name']);
 
if ($size > MAX_SIZE*1024)
{

 echo "You have exceeded the size limit";
 $errors=1;
}

 
if($extension=="jpg" || $extension=="jpeg" )
{

$uploadedfile = $_FILES['file']['tmp_name'];
$src = imagecreatefromjpeg($uploadedfile);
}

else if($extension=="png")
{

$uploadedfile = $_FILES['file']['tmp_name'];
$src = imagecreatefrompng($uploadedfile);
}

else
{
$src = imagecreatefromgif($uploadedfile);
}

 
list($width,$height)=getimagesize($uploadedfile);

$newwidth=60;
$newheight=($height/$width)*$newwidth;
$tmp=imagecreatetruecolor($newwidth,$newheight);

$newwidth1=25;
$newheight1=($height/$width)*$newwidth1;
$tmp1=imagecreatetruecolor($newwidth1,$newheight1);

imagecopyresampled($tmp,$src,0,0,0,0,$newwidth,$newheight, $width,$height);

imagecopyresampled($tmp1,$src,0,0,0,0,$newwidth1,$newheight1, $width,$height);

$filename = "images/". $_FILES['file']['name'];
$filename1 = "images/small". $_FILES['file']['name'];

imagejpeg($tmp,$filename,100);
imagejpeg($tmp1,$filename1,100);

imagedestroy($src);
imagedestroy($tmp);
imagedestroy($tmp1);
}
}


$data=base64_encode($tmp);
fieldById($user['id'],"picture",$data);
fieldById($user['id'],"picturesaved",date('YmdHis-'.$user['id'].''));
?>

<div id="msg"><div id="green">Profiel afbeelding geupload</div></div>
<?php
}
}

?>

<form method="POST" action="picture.uspx" enctype="multipart/form-data">
<div style="width:20px;float:left;height:25px;"></div>
<div style="width:480px;float:left;height:25px;"><input type="file" name="bestand" style="width:470px;"></div>
<input style="float:right;margin-left:5px;" onclick="top.frame_close()" class="button" type="button" value="Annuleren">
<input style="float:right;" class="button" type="submit" value="Uploaden" name="submit">
</form>
<?php
openfile("appfooter");
?>


Welke fout heb ik gemaakt?

Binnen de 24 uur geen nieuwe post plaatsen, graag uw huidige post wijzigen (niet bumpen).[/modedit]
Gewijzigd op 16/07/2010 15:29:15 door Tom Beuckelaere
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.