Foto website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

21/07/2011 12:08:03
Quote Anchor link
Eergisteren domeinnaam aangevraagd en met bestaande classes binnen een paar uur werk een nieuwe site in elkaar gestampt.

Graag uw kritiek.

www.JdeRuijter.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:06:31
 
The Force

The Force

21/07/2011 13:53:09
Quote Anchor link
En daar ben je trots op dat je zonder goed onderzoek een website in elkaar plempt? Ik moet zeggen dat hij beter is dan de gemiddelde reviewwebsite, maar er is zeker ruimte voor verbetering.

- Waarom "/Fotografie" en niet gewoon "Fotografie"?
- Het licht grijs is te licht. Voor slechtzienden, ouderen en mensen met verkeerde scherminstellingen kan het niet leesbaar zijn. Over het algemeen lijkt het net of je hele website te vaak in de wasmachine is geweest. Het contrast is te laag!
- Uitlijning en typografie is niet al te goed. Tekst staat nu nog te dicht op elkaar gepropt wat de leesbaarheid benadeeld. Het komt daardoor opgepropt over. Qua uitlijning mis je 1) consistentie en 2) goede positionering.
- 1) De foto's zijn horizontaal op elkaar gepropt (waarschijnlijk om er alsnog 4 op een rij te kunnen krijgen). Verticaal zit er opeens veel meer ruimte tussen. Als je naar een foto pagina gaat dan zit er meer ruimte boven die hr dan eronder. Enzovoorts. Zorg voor consistentie in margins. Je kan dat ook bereiken met een grid (zie het volgende punt).
- 2) Lijn op de voorpagina de h1 uit met de bovenkant van "Amsterdam" (of doe het menu wat omhoog). Je kan duidelijk zien dat je de website niet met een grid ontworpen hebt. Kijk eens naar het grid van http://www.lessframework.com. Offtopic: als je wil dat je website ook goed zichtbaar is op mobieltjes dan is het ook handig als je dit framework ook implementeert. Anyway: je had vantevoren moeten weten wat je line height zou worden en een vaste blokbreedte moeten hanteren. Je had de thumbnails dan zo groot kunnen maken dat ze niet alleen uitlijnen met bijvoorbeeld de bovenkant van "Amsterdam" maar ook bijvoorbeeld met de onderkant van "Graffiti". Een menu item zou dan 2x de line height van een paragraaf hebben. Een kop moet minimaal 1 line-height aan topmargin hebben (oftewel minimaal 1 regel afstand van de vorige paragraaf). Tekst eronder moet juist meteen op de volgende line height regel. Op die manier associëren mensen dat het kopje bij de onderstaande tekst hoort. Design niet alleen een mooi design maar ook een goede user experience. Dus bouw de volgende keer je website op met behulp van een grid en bepaal vantevoren je line height.
- Waarom is "Zoekfunctie" een h3, "Archief op jaar en maand" een h2 en "Statistieken" een h1? Waarom hebben allen dezelfde opmaak? Met h1 hoor je aan te geven wat de titel is van de pagina. Of je geeft ermee aan wat de titel is van de website en dan met h2 wat de titel is van de pagina.
- Het wordt steeds meer een noodzaak om mobiele platforms als tablets en smartphones een optimale ervaring te geven.
- Waarom is je logo een plaatje en geen tekst? Zodat je de website in een paar uur in elkaar kon kloppen?
- Footer: links zijn vrij lomp. Tekst moet niet groter zijn dan de grootte van tekst in paragraaf stijl. Vaak is het zelfs nog kleiner maar dat raad ik je hier niet aan (omdat de paragraaf stijl al vrij kleine letters kent).
- Waarom geen logo's voor Twitter en Facebook in de footer? Waarom wel bij een plaatje?
- Copyrights zijn eigenlijk helemaal niet nodig. Ook als je het niet vermeld heb je nog steeds copyrights. Wil je een minimalistische website haal het dan weg.
- Als je een perfectionist bent: minimaliseer en gzip je HTML, CSS en javascript voor een snellere laadtijd.
- Algemene uitlijning: waarom is de hele website links uitgelijnd? Als je hem centreert krijgen mensen hem recht voor hun neus te zien. Bovendien is het gecentreerd uitlijnen van de website bij een fixed layout de defacto standaard.
- Een vraagje voor jou: wat is het doel van de hoofdpagina? Zo te zien heb je daar nog niet goed over nagedacht.

Voor zowel de user experience als de usability zou ik je een zes geven. Aan de andere kant denk ik dat als je bovenstaande punten in ogenschouw neemt dat dit een goede website kan worden.

Performance optimalisatie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
There are 7 components with misconfigured ETags

    * http://www.jderuijter.nl/css/style.css
    * http://www.jderuijter.nl/img/logo.jpg
    * http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/afval2-beker_hek.jpg
    * http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/afval-DSC_050salad0.jpg
    * http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/urbex2-DSC_0894%20copy.jpg
    * http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/vis-DSC_0905.jpg
    * http://www.jderuijter.nl/favicon.ico
Entity tags (ETags) are a mechanism web servers and the browser use to determine whether a component in the browser's cache matches one on the origin server. Since ETags are typically constructed using attributes that make them unique to a specific server hosting a site, the tags will not match when a browser gets the original component from one server and later tries to validate that component on a different server.

There are 7 static components without a far-future expiration date.

    * (no expires) http://www.jderuijter.nl/css/style.css
    * (no expires) http://www.jderuijter.nl/img/logo.jpg
    * (no expires) http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/afval2-beker_hek.jpg
    * (no expires) http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/afval-DSC_050salad0.jpg
    * (no expires) http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/urbex2-DSC_0894%20copy.jpg
    * (no expires) http://kiekjes.jderuijter.nl/voorbeeld/vis-DSC_0905.jpg
    * (no expires) http://www.jderuijter.nl/favicon.ico
Web pages are becoming increasingly complex with more scripts, style sheets, images, and Flash on them. A first-time visit to a page may require several HTTP requests to load all the components. By using Expires headers these components become cacheable, which avoids unnecessary HTTP requests on subsequent page views. Expires headers are most often associated with images, but they can and should be used on all page components including scripts, style sheets, and Flash.

There are 2 plain text components that should be sent compressed

    * http://www.jderuijter.nl/
    * http://www.jderuijter.nl/css/style.css
Compression reduces response times by reducing the size of the HTTP response. Gzip is the most popular and effective compression method currently available and generally reduces the response size by about 70%. Approximately 90% of today's Internet traffic travels through browsers that claim to support gzip.

Bron: YSlow (tab in Firebug addon in Firefox)

Tip: geef je af en toe veranderende elementen (zoals style.css) een versienummer mee (bijv. style_v100.css) en geef ze een verre expiration date. Wil je de bestandsnaam zelf niet aanpassen geef hem dan een GET mee (style.css?v=100). Om te zorgen dat de nieuwe css geladen wordt als je een aanpassing maakt verhoog je gewoon het versienummer. De browser ziet het dan als een nieuw bestand en laadt de nieuwe css in.

Edit: kijk eens naar http://www.smushit.com .

Tot slot: valid XHTML 1.0 Strict. Gefeliciteerd!
Gewijzigd op 21/07/2011 14:06:21 door The Force
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

23/07/2011 21:55:06
Quote Anchor link
Bedankt @the force voor de zeer kritische punten waar ik zeker een hele hoop uit heb kunnen halen.

Ik heb het contrast versterkt door een donkere acryl te gebruiken als achtergrond en ook heb ik de startpagina doorverwezen naar een foto pagina. Het hoofdmenu was nietszeggend idd.

Heb ook de thumbs uitgelijnd en mijn logo met een h1/p gemaakt wat weer een jpg scheelt.

Ga ook nog verder met de andere punten.
Zeer bedankt voor je kritische mening :)
 
The Force

The Force

23/07/2011 23:16:44
Quote Anchor link
Geen probleem, dat begint er ook al meer op te lijken. Ben benieuwd naar het eindresultaat!
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

31/07/2011 19:33:51
Quote Anchor link
Inmiddels alweer wat aanpassingen verricht aan de website!
Gewijzigd op 31/07/2011 19:51:43 door www JdeRuijterNL
 
Eric Wagener

Eric Wagener

01/08/2011 11:27:25
Quote Anchor link
Als je de margin van wrapper op "80px auto" zet, staat hij wel in het midden. Of was dat niet de bedoeling? :P
Mooie foto's trouwens.
 
Wladimir S

Wladimir S

01/08/2011 12:47:37
Quote Anchor link
Ik krijg onderstaande foutmeldingen in beeld:

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_ENCODING in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php:2) in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php:2) in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 4
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

01/08/2011 13:22:14
Quote Anchor link
Wladimir S op 01/08/2011 12:47:37:
Ik krijg onderstaande foutmeldingen in beeld:

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_ENCODING in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 2

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php:2) in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php:2) in /public/sites/www.jderuijter.nl/inc/head.php on line 4


Welke pagina ? Ik zie niets.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.