Foto's per profiel uploaden en met formulier meesturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 12:29:05
Quote Anchor link
Goedemiddag allemaal,

Voor ik hier ben gaan komen vragen heb ik eerst heel wat dingen afgezocht, geprobeerd maar tevergeefs mocht niks lukken, letterlijk niks....

Ik heb dus een profielensite met beantwoording, linkerkant profiel en rechterkant een profiel, berichten komen binnen en via daar kan er ook weer gereageerd worden.

Nu wil ik graag foto's per profiel ergens naartoe uploaden naar een mapje en vervolgens weer kunnen oproepen onder mijn tekstvak en daar vervolgens mits er foto's aanwezig zijn een foto kunnen selecteren en verzenden samen met een bericht.

Heeft iemand hier een idee of oplossing voor misschien?

Wat ik ongeveer bedoel: https://imgur.com/XavvWjb

Edit:
Linkje aangepast. Je kan geen website tussen img-tags plaatsen.
Gewijzigd op 30/05/2019 12:50:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:55:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 12:42:18
Quote Anchor link
Wat heb je nu al? Kan je ze al wel uploaden naar het bestandssysteem? En koppel je ze al wel in de database?
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 12:47:39
Quote Anchor link
Er is op dit moment wel een upload aanwezig inderdaad en een koppeling naar de database maar dat is zodat men privéfoto's kan aanvragen op de front pagina. Ik zou dus echt een afzonderlijk deel willen hebben voor de privé foto's intern zodat wij die kunnen meesturen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 12:54:32
Quote Anchor link
Je hebt 1 tabel nodig voor uploads, en een aparte koppeltabel die de koppelingen tussen de gebruikers beschrijft, en wat voor koppeling dit is. Bijvoorbeeld in een privébericht, of privé voor de gebruiker zelf.

Twee volledig gescheiden systemen zijn niet handig, omdat je dan dubbele code in je codebase hebt, en dat is niet bepaald praktisch.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/05/2019 12:55:54
Quote Anchor link
Kun je die "privé foto's" (voor op de front-page!?) dan ook niet gebruiken om in berichten te tonen? In het chat venster toon je dan een overzichtje met alle (privé) foto's, en je maakt het zo dat als je er op klikt er een link naar de betreffende foto (die daarna dus niet meer privé is!) wordt ingevoegd. Als je foto's hele voorspelbare namen hebben (volgnummer) moet je er nog een soort proxy voorzetten die aan de hand van een controle hash ofzo controleert of de persoon in kwestie wel echt die privé foto mag zien.

Je URL wordt dan dus /foto.php?id=1235&hash=32d4b354e76c5b752e237005e0cd759d

Dat laatste is md5('doemaarwat' . $id). Als je het stukje 'doemaarwat' geheim houdt kan niemand de hash voor id=1236 raden (en die foto dus ook inzien - tenzij de eigenaar 'm publiceert, inclusief de hash). Als de hash wel klopt serveer je de foto via foto.php uit.

Evt. kun je in de hash ook nog het user-id van degene voor wie de foto bedoeld is opnemen, dan kan ook alleen die persoon (als ie ingelogd is) de foto zien (maar 'm daarna natuurlijk wel kopiëren, enz).

In plaats van een hash kun je uiteraard ook een random code in de database opslaan (dan kan je code ook nog op straat komen te liggen, zonder dat ze het kunnen raden), of bijhouden wie welke foto (van een ander) mag zien (en dat ook weer via zo'n foto.php proxy controleren).
Gewijzigd op 30/05/2019 12:57:49 door Rob Doemaarwat
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 13:14:53
Quote Anchor link
Dit is hoe men het ziet op front:

https://imgur.com/F5XlQXn

Dit is hoe we het zien in de admin:

https://imgur.com/TVeadaP

Dan ons berichten vak met bijlage meesturen:

https://imgur.com/jUPsobt

Bijlage meesturen wil ik dus heel graag vervangen hebben juist naar een foto oproep die je kunt selecteren en meesturen, wanneer foto verzonden is dat men deze niet nog een keer kan verzenden, hoop dat ik het een beetje duidelijk uitleg?

Alleen het punt is sowieso of ik nou 1 of 10 foto's upload, die zijn dan allemaal zichtbaar op de front pagina vandaar dat ik het had over een aparte sectie wellicht of het fotosysteem van front weghalen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 13:31:57
Quote Anchor link
Ik snap het probleem niet zo? Je kan toch een centraal uploadsysteem maken, en in een koppeltabel de koppelingen vastleggen en het type fotokoppeling beschrijven?
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 13:41:41
Quote Anchor link
Ik denk dat het probleem voornamelijk is dat het niet zichtbaar moet zijn op front, alle foto's dan, daarbij is de database denk ik veel anders dan u in gedachten heeft met dit systeem.

Vandaar dat ik ook dacht dat het beter was een stukje nieuw erbij te maken maar u zegt dat dit niet handig is.
Script is ook even te groot om hier te plaatsen trouwens..

Maar ik zou graag inderdaad gewoon foto's willen kunnen meesturen vanuit de database
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 13:47:04
Quote Anchor link
Je zou in je queries dan kunnen filteren.
Laat anders eens een dumpje van je database, met een beetje logische dummy-data, zien.
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 13:50:03
Quote Anchor link
Uiteraard:

https://imgur.com/sUYjstt

Het was een bestaand systeem, alles is zo aangekocht.. maar de functie foto meesturen bestaat jammer genoeg niet.
Gewijzigd op 30/05/2019 13:50:46 door Ray Mond
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 13:53:27
Quote Anchor link
Heb je al een koppeltabel waarbij je picture_id koppelt aan een andere gebruiker?
Gewijzigd op 30/05/2019 13:54:38 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 13:58:12
Quote Anchor link
Picture id koppelt aan user_id dat doet hij op moment dat ik een foto upload aan bijvoorbeeld profiel 10900.

Op front roept hij op met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
                    if(!isset($_SESSION['user_id'])){
              ?>

              <p> U dient zich eerst te registreren voordat u alle fotos kunt bekijken van   <?php echo $row->profile_name; ?>  </p>
              <?php }else{ ?>

              
                <div id="gallery-carousel">
                
                <?php
                
                $pvoto
= get_stat("SELECT count(*) as num from user_pictures WHERE user_id=".$row->profile_id);
                if($pvoto->num != 0 ){
                
                $private = get_stat("select * from picture_request where f_pi ='".$_SESSION['profile_id']."' and t_pi = '".$row->profile_id."'");
            
                if(empty($private)){
                    echo '<a href="#" class="button alert prequest"><i class="icon-instagram"></i> Privefotos bekijken? </a>' ;
                }
else{
                    if($private->status !=='accepted'){
                            echo '<a href="#" class="button alert"><i class="icon-coffee"></i> Aanvraag wordt behandeld </a>' ;
                    }
else{
                        slidemini($_GET['id']);
                    }
                }
                
                }


                ?>


Maar het gaat mij er enkel om dat ik het kan oproepen onder de tekstvak en dan kan meesturen naar een profiel toe
Gewijzigd op 30/05/2019 14:10:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 14:03:38
Quote Anchor link
Dan lijkt een koppeltabel in je database zeker niet overbodig.

PS: We hebben ook [code] tags in het forum. :)
Gewijzigd op 30/05/2019 14:10:49 door - Ariën -
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 14:05:45
Quote Anchor link
Oh ja, excuses! Hoe kan ik zoiets dan maken dat het gewoon naar behoren gaat werken zoals ik het zou willen? :P haha..

Of dat misschien iemand het voor me kan maken.. Uiteraard tegen vergoeding dan.
Gewijzigd op 30/05/2019 14:06:12 door Ray Mond
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 14:09:36
Quote Anchor link
Die foto's stuur je dus naar iemand anders, begrijp ik? Dan sla je in de koppeltabel de picture_id op, jouw ID, die van de ontvanger, en het type van de koppeling (bijv. privébericht)
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 14:12:12
Quote Anchor link
Ik wil de foto's inderdaad naar een ander dan sturen maar ik moet ze a: eerst oproepen vanuit de database onder de tekstvak en dan vervolgens kunnen selecteren en sturen maar zelfs dat is er nog niet eens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 14:16:26
Quote Anchor link
Je maakt een while-loop om je foto's uit je foto-tabel uit te lezen. Je hangt in je design een checkbox aan de foto met daarin de pictureID als value, en blokhaken [] aan het uiteinde van de name omdat het een array is.

Dan met een foreach uitlezen en de foto's in de koppeltabel plaatsen.
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 14:27:18
Quote Anchor link
Dit is hoe het op het moment nu is...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!-- MESSAGE -->
                <div class="span6">
                <div id="result"></div>
                
                <!-- message box -->
                <form id="myForm1" method="POST" action="../controller/ajax.php">
                    
                
                <textarea style="width:98%; margin-top:3px;" id="msg-box" maxlength="<?php echo $meta['max_char']; ?>"  name="message" rows="4"></textarea>
                <input id="attachpict" name="attachpict" type="file">
                
<a class="btn btn-mini"  id="example"  data-toggle="popover" data-placement="right" data-content='<div >
<?php foreach ($icons as $key => $icon){

echo str_replace('/>',' class="emoticons" onmouseover="this.style.border=&quot;#aaaaaa 1px solid&quot;" onmouseout="this.style.border=&quot;#ffffff 1px solid&quot;" style="float: left; margin: 1px; cursor: pointer; border: 1px solid rgb(255, 255, 255); padding: 2px;" title="'.$key.'" border="0" />',$icon);
}

?>

</div>' title="" data-original-title="Emoticons <button id='popovercloseid' type='button' class='close'>&times;</button>"  >
<img src="../img/emoticon-happy.png" >
</a><span id="tot" style="padding-left:10px;"></span>
<?php if ($profile_id !== '') echo load_images($profile_id,config::site_url);?>
<input type="hidden" name="to" id="to" value="<?php echo $from; ?>" >
<input type="hidden" name="from" value="<?php echo $to; ?>">
<input type="hidden" name="send_message" value="yes">
                                
<button class="btn btn-primary ajax" id="kirim_man" style="float:right;"><i class="icon icon-white icon-envelope" ></i><?php echo $trns['send']; ?></button>  
<!-- enc of message box -->
</form>
Gewijzigd op 30/05/2019 14:29:30 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 14:34:43
Quote Anchor link
Het waren trouwens code-tags, mijn excuses!
De php-tag is bedoeld om naar PHP-functies te linken. Zie ook de Veelgestelde Vragen op deze site.

Maar je moet eerst dus je foto's via een while()-loop ophalen.

Als het niet lukt, en je wilt het uitbesteden aan iemand anders, dan volstaat een topic in het Vacature-forum volgens de genoemde criteria.
 
Ray Mond

Ray Mond

30/05/2019 14:36:32
Quote Anchor link
Ik had het inderdaad door, zodoende even teruggekeken en toen zag ik inderdaad code staan in plaats van PHP.
Ik denk dat ik dit inderdaad maar moet uitbesteden want het script is gewoon enorm raar, serieus en ik ga hier niet uitkomen zelf denk ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2019 14:41:52
Quote Anchor link
Ik zie dat de layout en PHP door elkaar zijn geweven, en dat maakt het script lastig uit te breiden.

Ikzelf ben voorstander van een gescheiden opzet, zoals in een MVC-framework.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.