Foto's uploaden script met voorbeeld functie.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

30/06/2014 01:23:21
Quote Anchor link
Ik wil graag net zoals bijv Marktplaats dat je maximaal 3 afbeeldingen kan selecteren en dat gelijk een voorbeeld van het geselecteerde bestand wordt weergeven, er zijn vele scripts hiervoor maar het lijkt enkel voor 1 afbeelding te zijn en ik zou toch graag meerdere afbeeldingen willen gebruiken.

Weet iemand een goed script hiervoor, het liefst zo klein/makkelijk mogelijk.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:54:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2014 01:36:47
 
Furio Scripting

Furio Scripting

30/06/2014 13:58:11
Quote Anchor link


Dat ziet er goed uit voor het uploaden van de afbeeldingen maar hoe kan ik dan een instant voorbeeld weergave laten zien als er een bestand geselecteerd wordt?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/06/2014 18:16:41
Quote Anchor link
Furio Scripting op 30/06/2014 13:58:11:
Dat ziet er goed uit voor het uploaden van de afbeeldingen maar hoe kan ik dan een instant voorbeeld weergave laten zien als er een bestand geselecteerd wordt?


Wat je server (nog) niet heeft kan ie ook niet laten zien. Ook marktplaats laat niets zien voordat je een bestand geselecteerd hebt. Wat wél kan is een auto-submit door middel van AJAX. Dus gebruiker kiest een bestand, javascript krijgt een onchange event voor de <input type="file" /> , pakt de file-data en roept dmv AJAX een PHP script aan die het bestand uploadt. Na dit alles is het bestand wel op de server aanwezig en kan door javascript weer dmv AJAX gedownload worden (of een thumbnail) en getoond worden op de webpagina. Al bij al best een hele klus.

Meer info: http://abandon.ie/notebook/simple-file-uploads-using-jquery-ajax
 
Php knipper

php knipper

30/06/2014 23:49:47
Quote Anchor link
Er is nog een mogelijkheid met jquery

ik gebruik deze code op mijn site http://jsfiddle.net/4pTGg/

html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<div>
    <h2>Niewe film</h2>
    <div class="bericht">
        <div class="box" style="text-align:center;">
            <img id="cover" src="http://moviechecker.be/main/icon/poster_x.png" alt="Geen cover" width="100%">
        </div>
        Film poster*:<br>
        <input accept="image/*" type="file" name="file" id="cover_input"><br>
         <br>
    </div>
</div>


jquery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$(document).ready(function(){
    /*=== poster weergave*/
    /*functie*/
    function readImage(input) {
        if ( input.files && input.files[0] ) {
            var FR= new FileReader();
            FR.onload = function(e) {
                $('#cover').attr("src", e.target.result);
            };      
            FR.readAsDataURL(input.files[0]);
        }
    }
    
    /*trigger*/
    $("#cover_input").change(function(){
        readImage(this);
    });
});
Gewijzigd op 30/06/2014 23:50:26 door php knipper
 
Furio Scripting

Furio Scripting

01/07/2014 14:26:58
Quote Anchor link
Dat ziet er goed uit! Alleen is het ook mogelijk om die button weg te halen om een bestand te uploaden, enkel dat je op het plaatje klikt en je een bestand kan selecteren.... en ook dat je niet het gehele pad te zien krijgt als je een bestand selecteerd.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2014 19:41:39
Quote Anchor link
Hou er bij het voorbeeld van php knipper rekening mee dat het een HTML5 oplossing is en dat het mogelijk niet in alle browsers werkt. Daarnaast voorziet het voorbeeld van php knipper nog niet in een daadwerkelijke upload naar de server.

wat betreft je laatste vraag: http://www.html5rocks.com/en/tutorials/file/dndfiles/. Ook dit is in HTML5.
 
Php knipper

php knipper

02/07/2014 00:48:57
Quote Anchor link
@Frank
ik gaf een oplossing voor "Wat je server (nog) niet heeft kan ie ook niet laten zien. "

@Furio Scripting
is dit wat je zoekt?
http://maraustria.wordpress.com/2014/04/25/multiple-select-and-preview-of-image-of-file-upload/
 
Furio Scripting

Furio Scripting

02/07/2014 01:13:01
Quote Anchor link
Alle codes zien er goed uit en werken prima in Firefox en Chrome maar in IE9 en waarschijnlijk lager werkt het niet... en ook in mijn android browser en android chrome wil de preview niet lukken.

Dus als jullie een fix weten die voor alle browsers netjes werkt heel graag anders gaat dit idee de koelkast in tot de technologie zo ver is.

Toevoeging op 02/07/2014 02:21:57:

Furio Scripting op 02/07/2014 01:13:01:
Alle codes zien er goed uit en werken prima in Firefox en Chrome maar in IE9 en waarschijnlijk lager werkt het niet... en ook in mijn android browser en android chrome wil de preview niet lukken.

Dus als jullie een fix weten die voor alle browsers netjes werkt heel graag anders gaat dit idee de koelkast in tot de technologie zo ver is.


Na nog een uurtje te hebben gestoeid heb ik het idee tijdelijk laten vieren omdat er teveel complicaties bij komen kijken, zo kan je een input type file helaas niet de value laten onthouden bij een page refresh (veiligheid kwestie van browsers) en moeten sommige mobiele browsers bij een file preview zichzelf herladen om geheugen vrij te maken. Teveel hassle dus voor een functie die wellicht meer kwaad dan goed doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.