Foto's verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

09/02/2004 22:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende probleem.

Op mijn site heb ik een uploadscriptje gemaakt. Werkt goed. Een php script kijkt in een dir en geeft alle foto's die erin staan weer. Perfect

Nu wil ik dat gebruikers niet alleen na een inlogsessie foto's kunnen uploaden, maar ook dat ze foto's kunnen verwijderen.

Het mooist zou zijn dat een script kijkt in de directory, alle foto's weergeeft met daaronder een link "verwijder". Als je daarop drukt een vraag om bevestiging krijft en vervolgens de foto wordt verwijderd.

Nu is mijn vraag, hoe krijg ik dit in godsnaam voor elkaar. Heb het een en ander geprobeerd met unlink(), maar lukt me niet.

Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:39:35
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 01:12:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/5/106

Gewoon, het grootste deel over nemen: de directory uitlezen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$dir
= '/home/plaats/naar/willekeurige/plaatjes';
# Absolute pad naar de plaatjes directory.

$url = 'http://www.willekeurigesite.nl/willekeurige/plaatjes';
# Geen laatste '/'!

$handle = opendir($dir);

while (false !== ($file = readdir($handle))) {
 if (!is_dir($file)) {
        # dit voorkomt dat directories of '.' en '..' in de array komen
        $files[] = $file;
 }
}


foreach ($files as $file) {
   print "$file: <a href="delete.php?file=$file">Delete</a>\n";
}

?>


In delete.php kan je met unlink() de meegegeven file verwijderen. NB: voor het verwijderen van files moet je ALTIJD absolute paths gebruiken, dus geen URL.

Ook is het aan te bevelen om te controleren of $_GET['file'] in delete.php alleen letters of punten bevat (evt op jpg, gif of png eindigt). Anders kan iemand straks willekeurige files gaan deleten, dat is niet het grootste feest.


Goede nacht,

Adje
 

10/02/2004 08:45:00
Quote Anchor link
Bedankt voor zover.

Het script werkt op zich. Ik zit nu nog met twee puntjes.

Ik zie nu nog alle bestandsnamen met daarachter een link om te verwijderen. Hoe krijg ik alle plaatjes zelf te zien? Ik heb ook even gekeken naar jou script, maar die laat een willekeurige zien. Ben nog niet zo'n php ster.

Het tweede puntje. Hoe gebruik ik die unlink() in delete.php precies? Zoals ik al zei...ben niet zo'n php ster. Ik probeer van alles, maar lukt me steeds net niet :-)

Alvast bedankt!
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 09:46:00
Quote Anchor link
Nee, valt wel mee.

mijn script, zet alle files in de array $files. Daarna zoekt hij een random item uit uit de array.

Maar het gedeelte wat je nodig hebt is het gedeelte waar die files in de array gezet worden. De plaatjes zelf krijg je te zien door bij het doorlopen <img src="http://weg/naar/plaatjes/$file"> te echo'en. Niet te ingewikkeld dus.

kan je eens je error geven? Want waarschijnlijk kan je geen files deleten die je niet via php geupload hebt. Maar geef de foutmelding eens?
 

10/02/2004 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb de plaatjes nu voor elkaar. En zo dat als ik op de plaatje klik delete.php wordt opgeroepen.

De volgende foutmelding volgt:

Warning: unlink(foto.gif): No such file or directory in delete.php on line 4

delete.php staat het volgende in:

[linebreak]Code (php) 123 &lt;?phpunlink($_REQUEST[file]);?&gt; [linebreak]

Wat moet ik hierin zetten?
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 16:21:00
Quote Anchor link
gebruik voor de volledigeheid anders het volledige pad naar je file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$path
= '/users/pad/naar/file/met/slash/aan/het/eind/';
unink("$path$_GET['file']");
?>
 

10/02/2004 16:54:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze:

Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in delete.php on line 4

Dit is nu mijn script. De bestanden staan in de map uploads. delete.php staat in dezelfde dir als uploads.

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path= uploads/; unlink(&quot;$path $_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 18:41:00
Quote Anchor link
er moet geen spatie tussen.
 

10/02/2004 18:53:00
Quote Anchor link
Ja dat dacht ik ook, maar ik alle spaties verwijderd en het blijft hetzelfde.

Als ik de " wijzig in ' of weghaal krijg ik de foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 4

Het script ziet er nu als volgt uit:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/; unlink(&quot;$path$_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak][linebreak]Wat zie ik nou over het hoofd?
 
Mitch X

Mitch X

10/02/2004 19:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';  
unlink("$path$_GET[file]");  
?>


Zonder die ' en ' werkt ut bij mij meestal wel als er een T_STRING of T_VARIABLE melding is :D
 

10/02/2004 19:38:00
Quote Anchor link
Ik heb het script nu als volgt aangepast:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]

Dan krijg ik de volgende melding:

Warning: Division by zero in D:\Websites\www\familie\foto_pers\annika\del_een.php on line 3

Warning: unlink(): Permission denied in delete.php on line 3

Dit is zonder ' '

Met ' ', dus zo :
[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]krijg ik dit[linebreak][linebreak][linebreak]Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 3
 

10/02/2004 20:15:00
Quote Anchor link
Oh ja,
Ik maak gebruik van W2K Prof en op de dir staan de NTFS rechten goed ingesteld.
 
Johan

Johan

10/02/2004 20:38:00
Quote Anchor link
ff een tip:

er staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';
unlink('$path/$_GET['file']');  
?>


maar nu krijg je dus uploads//$_GET['file'] en dat hoort niet...

hoe ik het zou doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$getfile
= $_GET['file'];
$delbestand = 'uploads/$getfile';
unlink('$delbestand');

?>


misschien een beetje omsl8tich, maar je weet wel (bijna) cker dat je geen fouten krijgt...

succes!!
 

10/02/2004 22:27:00
Quote Anchor link
Ok...ik snap er intussen niet veel meer van.

Die foutmelding is weg, maar heeft plaats gemaakt voor een andere nadat ik jou script Johan heb overgenomen.

Warning: unlink($delbestand): No such file or directory in delete.php on line 7

php script als volgt:

[linebreak]Code (php) 12345 &lt;?php $getfile = $_GET[file]; $delbestand = uploads/$getfile; unlink($delbestand); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

11/02/2004 00:28:00
Quote Anchor link
$delbestand = 'uploads/$getfile';

moet met dubbele aanhalingstekens, anders wordt het bestand /uploads/$getfile (letterlijk!) opgezocht.

Dus $delbestand = "uploads/$getfile";
 

11/02/2004 08:40:00
Quote Anchor link
YES!! Het werkt. Logisch van die " Ik zag het even niet meer :-)

Mensen ontzettend bedankt voor jullie hulp!!!! Te gek!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.