Foto's weergeven door middel van php en mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 12:11:13
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Kunnen jullie mij op weg helpen ?

Ik ben op dit moment bezig om foto's in een en map te laten weergeven op een pagina.
Maar ik kan hiervoor geen goede script vinden en mijn PHP kennis is nogal basic.

Wat het script moet doen is eigenlijk's .jpeg afbeeldingen weergeven uit een map die ingevoerd is in een MySQL database

Dus eigenlijk's
Hoofd dir op de server = foto/
Daarin plaats ik een map met foto's die krijgt bijv de naam auto01.

Bij het aanmaken van een zo geheten artikel vermeld ik in een van de kolommen (foto) de map naam

Nu als dat is ingevoerd wil ik graag dat een php script automatie's de afbeeldingen weergeeft uit de map die in de database staat weergeven in het kolom (foto's).
Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven als er vragen zijn dan hoor ik het graag !

MVG,
Michel Rakhorst
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:10:57
 
- SanThe -

- SanThe -

10/07/2012 12:13:14
Quote Anchor link
En nu mogen wj het gaan maken ofzo?
 
Write Down

Write Down

10/07/2012 12:20:03
Quote Anchor link
Dan heb je een eenvoudige select query nodig waarmee je bepaald om welke map het gaat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4

<?php
$sql
= 'SELECT foto FROM tabel WHERE pagina_id = 14';
?>


Die query moet je natuurlijk volledig afhandelen. Als je niet weet hoe dat moet kan je hier eens kijken.

Nadat je weet in welke map het staat, heb je eigenlijk geen query's meer nodig. Dan zal je de map moeten doorlopen. Dit kan met readdir.
 

10/07/2012 13:02:34
Quote Anchor link
We moeten hem opweg helpen toch?
Dan doen we dat toch ff..



Hou kijk eens, ik heb je alvast opweg geholpen.


** En ff serieus, je moet niet op een HULP forum vragen of iemand je kan helpen en dan gewoon ff een geheel script voor je in elkaar zet.
Je zal toch zelf initatief moeten nemen en PHP leren.. Je weet wat je wilt en welke stappen ervoor gezet moeten worden, je hebt alleen de kennis niet.

Kijk naar deze dingen op het internet:

- Resultaat uit mysql halen met php.
- map uitlezen met php.
- array met extenties.

Je komt er wel en voor echte vragen kan je altijd hier komen, niet voor gehele scripts.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Hier komt de query die de mapnaam ophaald


// Hier worden de afbeeldingen met een loop uit de map gehaald en getoond op de pagina


[/code]
Gewijzigd op 10/07/2012 13:03:00 door
 
- Mark -

- Mark -

10/07/2012 13:22:25
Quote Anchor link
Voor het ophalen van de foto's kun je beter glob gebruiken in plaats van readdir

http://php.net/manual/en/function.glob.php
 
Php knipper

php knipper

10/07/2012 13:36:30
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 13:54:46
Quote Anchor link
Php knipper op 10/07/2012 13:36:30:



Ziet er wel goed uit enkel zit het bij mij net even iets anders.
foto albums zijn leuk maar ik wil graag tekst er boven kunnen zetten.

Title: bla bla
Bercicht: bla bla
------------------------------
foto's (indien aanwezig)

En alle berichten komen in een database te staan.
Dus een php script roept de gegevens op uit de database en laat ze zien in een tabel.
Enkel bij elke bericht wil ik foto's weer geven en daarvoor ben ik opzoek.
De Map naam (waar de foto's staan van dat bericht) staat ook in de database vermeld.

Dus effen heel vlot PHP laad foto's uit map die die aangeven word in de MySQL kolom foto.
 
Php knipper

php knipper

10/07/2012 13:57:14
Quote Anchor link
je kan in verband met de get gegevens uit de url wel een where maken in de database en zo de berichten en zo ophalen
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 14:34:25
Quote Anchor link
Php knipper op 10/07/2012 13:57:14:
je kan in verband met de get gegevens uit de url wel een where maken in de database en zo de berichten en zo ophalen



de berichten worden al uit de database gehaald !
enkel daarbij zoek ik een regel die de foto's ophaald en weergeeft

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
  $resultaat = mysql_query($query);
    while ($row = mysql_fetch_array($resultaat)) {
?>

<tr>
<td><strong><p class="titel">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($row["post_title"]); ?>
</p></strong></td>
</tr>
<tr>
<td><p class="datum">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($row["post_date"]);  ?>
</p></td>
</tr>
<tr>
<td><p class="nieuws">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($row["post_content"]); ?>
</p></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   }
?>

Gewijzigd op 10/07/2012 14:34:57 door Michel Rakhorst
 
Tim Fendt

Tim Fendt

10/07/2012 14:46:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    while($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
    {

        echo '<img src="'.$row['path_naar_foto'].'/'.$row['fotonaam_extensie'].'"/>';
    }

?>
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 14:54:33
Quote Anchor link
Tim Fendt op 10/07/2012 14:46:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    while($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
    {

        echo '<img src="'.$row['path_naar_foto'].'/'.$row['fotonaam_extensie'].'"/>';
    }

?>



zo te zien is dit voor 1 foto.

maar het gaat hier om meerdere foto's die in een map staan.
de map naam die staat in de database.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

10/07/2012 14:57:06
Quote Anchor link
Michel Rakhorst op 10/07/2012 14:54:33:
Tim Fendt op 10/07/2012 14:46:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    while($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
    {

        echo '<img src="'.$row['path_naar_foto'].'/'.$row['fotonaam_extensie'].'"/>';
    }

?>



zo te zien is dit voor 1 foto.

maar het gaat hier om meerdere foto's die in een map staan.
de map naam die staat in de database.



Dit is voor 1 foto per rij uit de database, heb je meerdere foto's per bericht dan?
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 15:03:26
Quote Anchor link
Tim Fendt op 10/07/2012 14:57:06:
Michel Rakhorst op 10/07/2012 14:54:33:
Tim Fendt op 10/07/2012 14:46:59:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    while($row = mysql_fetch_assoc($resultaat))
    {

        echo '<img src="'.$row['path_naar_foto'].'/'.$row['fotonaam_extensie'].'"/>';
    }

?>



zo te zien is dit voor 1 foto.

maar het gaat hier om meerdere foto's die in een map staan.
de map naam die staat in de database.



Dit is voor 1 foto per rij uit de database, heb je meerdere foto's per bericht dan?




Nou eigenlijk meerdere foto's per map en elke map hoort bij een bepaalde rij in de database
zal effen een voorbeeld laten zien van 1 rij dan word het misschien duidelijker
Afbeelding
 
Tim Fendt

Tim Fendt

10/07/2012 15:08:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $files
= glob($row['mapnaam'].'/*.*');
    for ($i=1; $i<count($files); $i++)
    {

        $num = $files[$i];
        echo '<img src="'.$num.'"/>';
    }

?>

Zet dit in je while loop.
 
- Mark -

- Mark -

10/07/2012 17:39:45
Quote Anchor link
@ Tim,

Al eens van foreach gehoord? Tevens word er niet gecontroleerd of er wel iets is gevonden en of het ophalen van de foto's wel is gelukt.
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 18:12:04
Quote Anchor link
Tim Fendt op 10/07/2012 15:08:09:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $files
= glob($row['mapnaam'].'/*.*');
    for ($i=1; $i<count($files); $i++)
    {

        $num = $files[$i];
        echo '<img src="'.$num.'"/>';
    }

?>

Zet dit in je while loop.


Dan gebeurt er niks.
Heb het ook al geprobeerd om een aantal dingen te wijzigen.
Maar dat hielp ook niet.
 
Eddy E

Eddy E

10/07/2012 18:27:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $files
= glob($row['mapnaam'].'/*.*');
    //for ($i=1; $i<count($files); $i++)
    foreach($files as $file)
    {

        echo '<img src="'.$file.'"/>';
    }

?>
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 18:35:47
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 10/07/2012 18:27:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $files
= glob($row['mapnaam'].'/*.*');
    //for ($i=1; $i<count($files); $i++)
    foreach($files as $file)
    {

        echo '<img src="'.$file.'"/>';
    }

?>


It works :P
De foto map moet in de root staan
hoe kan ik bijv de hoofd aangeven ?

want alle mappen met foto's komen in 1 hoofd map terecht en die map heet natuurlijk Foto en van daaruit komen verschillende mapjes met de foto's.
 
Eddy E

Eddy E

10/07/2012 19:31:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img scr="foto/'.$file.'">';
?>
 
Michel Rakhorst

Michel Rakhorst

10/07/2012 23:39:26
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 10/07/2012 19:31:01:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img scr="foto/'.$file.'">';
?>


Bedankt Eddy !

Het werkt super hier was ik al weken naar opzoek !
Nog maal's bedankt!!


(Topic mag gesloten worden)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.