Fout altijd op regel 1.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

10/09/2006 16:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

op de een of andere manier krijg ik altijd de foutmelding op line 1...

Parse error: syntax error, unexpected '{' in /mnt/file1/www-serv/public/index.php on line 1

Ik weet waar de fout zit, het is dit stuk:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if(!isset($_POST['username']) OR !isset($_POST['Password']))
{

?>


alleen dat is regel 44 tm 48.
En als ik na
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php een spatie zet, doetie het wel.
Het lijkt alsof hij de hele code op 1 lijn zet voordatie het uit voert.
En alles aan elkaar...
Kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:06:13
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/09/2006 16:29:00
Quote Anchor link
Post anders de 1e 48 regels van je script (zal vast wel leesbaar zijn nog) want volgens mij is dit niet de fout.. dit deel ziet er helemaal goed uit.. :S
 
Micha

Micha

10/09/2006 16:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
ob_start();
error_reporting(E_ALL);
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
   "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
 <head>
  <title>Binnekort geopend!</title>
  <style type="text/css">
  .input_login {  
        background-color: #F2F2F2;
        border-style: outset;
           border-top: 1px solid #707070;
          border-left: 1px solid #707070;
        border-right: 1px solid #707070;
        border-bottom: 1px solid #707070;
        color: #000000;
        font-family: Verdana;
        font-size: 10px;
  }
  
  p {
        text-align: center;
        color: #707070;
  }
  
  .kopje {
    font-size: 18pt;
    font-weight: bold;
  }
  
  .link {
    color: #F2F2F2;
  }
  </style>
 </head>
 <body bgcolor="#161616">
  <p><img src="Binnekort.jpg" alt="Binnekort geopend!" /></p>
  <p>Binnekort wordt hier de nieuwe community site geopend!</p>
  <p>Dus blijf terug komen, en hou deze site in de gaten!</p>
  <p class="kopje">Inloggen:</p>
<?php

if(!isset($_POST['username']) OR !isset($_POST['Password']))
{

?>

  <form method="post" action="#">
   <p>
    <input type="text" class="input_login" name="username" value="Gebruikersnaam" />
   </p>
   <p>
    <input type="password" class="input_login" name="Password" value="password" />
   </p>
   <p>
    <input type="submit" class="input_login" name="login" value="Log-in" />
   </p>
  </form>
<?php
}
else
{
    $wachtwoord = "***";
    $users = array("beheerder","MCA");
    
    if(in_array($_POST['username'],$users) AND $_POST['Password'] == $wachtwoord)
    {

        setcookie("loggedin", "43578g59034", time()+2678400);        # Cookie setten!
        echo '<p>Klik <a href="index_beta.php" class="link">hier</a> om verder te gaan!</p>';
    }

    else
    {
        echo '<p>Verkeerde gegevens!</p>';
        
        echo '<p>Let wel op hoofdletters!</p>';
    }
}

?>

 </body>

</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Micha
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

10/09/2006 16:50:00
Quote Anchor link
Komt dat niet door ob_start()?
Volgens mij maakt PHP nu een strring van je hele pagina. BTW gebruik dat nou niet. Je kunt praktisch alles maken zonder dat.
 
Micha

Micha

10/09/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Heb ob_start(); weg gehaald, maar blijft nog steeds hetzelfde....
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 17:20:00
Quote Anchor link
maak is 2 php bestanden aan, in beide zet je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo 'test';

?>


maar in de eerste maak je een enter met control+enter, en in de 2e een enter zonder control.

Krijg je in beide scripts de melding?
 
Micha

Micha

10/09/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Je hebt het probleem gevonden.
Met control enter krijg ik die foutmelding niet..
Maar nu, hoe los ik het op?

want normaal heb ik er nooit last van..
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 17:26:00
Quote Anchor link
ctrl+enter drukken, daarna kun je de gewone enter weer gebruiken
 
Micha

Micha

10/09/2006 17:27:00
Quote Anchor link
Dus ik moet het hele script opnieuw maken, en elke keer als ik een nieuw .php bestand aan maak beginnen met ctrl+enter?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/09/2006 17:36:00
Quote Anchor link
ik werk persoonlijk met dreamweaver en deze accepteerd beide enters.

Welk programma gebruik jij?

Je zult iig alle <?php gedeeltes van een ander entertje moeten voorzien.
 
Micha

Micha

10/09/2006 17:43:00
Quote Anchor link
Ik gebruik notpad++

Ik heb nooit ergens lastvan gehad.. Dit is de eerste keer..
 
Gerben G

Gerben G

10/09/2006 18:48:00
Quote Anchor link
notepad++ is niet echt een handige editor. ik gebruikte hem eerst ook nu gebruik ik Crimson
 

10/09/2006 18:51:00
Quote Anchor link
Alleen regel 1 opnieuw schrijven alleen dan zonder Ctrl Enter al geprobeerd / of juist wel?
 
K i p

K i p

10/09/2006 18:52:00
Quote Anchor link
Edit:
sorry dom dom laat maar :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Frank -

Frank -

10/09/2006 19:24:00
Quote Anchor link
ob_start() heb je zelden of nooit nodig. En al helemaal niet om problemen met 'headers already sent' te voorkomen.

De logica van jouw script klopt niet. Je begint met html-output aan te maken, terwijl je nog helemaal niet weet wat je op het scherm wilt gaan zetten. En dan heb ik het nog niet eens over dat cookie dat je misschien wel wilt gaan versturen...

Dus: Eerst de logica, dan cookies versturen en dan op het aller, allerlaatste de html-output aanmaken.

En ob_start() met een grote boog richting de prullenbak...
 
Micha

Micha

10/09/2006 23:05:00
Quote Anchor link
Frank:
ob_start() heb je zelden of nooit nodig. En al helemaal niet om problemen met 'headers already sent' te voorkomen.

De logica van jouw script klopt niet. Je begint met html-output aan te maken, terwijl je nog helemaal niet weet wat je op het scherm wilt gaan zetten. En dan heb ik het nog niet eens over dat cookie dat je misschien wel wilt gaan versturen...

Dus: Eerst de logica, dan cookies versturen en dan op het aller, allerlaatste de html-output aanmaken.

En ob_start() met een grote boog richting de prullenbak...

Ik weet het.
Het is ook maar een tijdelijke pagina voor een site.
Was eerst de pagina zonder login gedeelte, alleen html.
Later h eb ik dat login gedeelte er bij gezet.
Zit dus ook niet echt goed in elkaar.

En bedankt voor alle andere reactie's :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.