Fout bij e-nieuwsbrief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Barman V

Barman V

08/02/2006 09:16:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik heb jullie hulp nodig. Via Groupmail kan je een html laten inlezen en per email versturen (naar een groep mailadressen), zoals met het versturen van een nieuwsbrief.
Dit heb ik gedaan naar 800 man.

Het probleem is:
Bij de ene komt het helemaal goed aan (hij krijgt de nieuwsbrief in de email te zien), maar de ander krijgt een lege email te zien (dus een blanco email). Terwijl ze bijvoorbeeld beide MS Outlook 2003 gebruiken.

Hoe kan dit? Komt het door een emailscanner (van virusscanner).

PS:
De html code is W3C standaard.

Dit is een header die we meesturen (logisch):
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:26:21
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

08/02/2006 09:28:00
Quote Anchor link
dit: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

en dan met name dit : content="text/html;
geeft bij mij ook problemen.
ik heb van html ==> plain gemaakt.
 
Barman V

Barman V

08/02/2006 09:48:00
Quote Anchor link
Geeft dat bij jou ook problemen met de email? Heb jij soms hetzelfde probleem?
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

08/02/2006 10:10:00
Quote Anchor link
Tja... ik zag dan wel en dan niet de linken in iedergeval niet een consequent resultaat en toen ben ik dus maar overgestapt op de plain.
Dit was een tijdje geleden ook onder de aandacht en heb dit toen met belangstelling gevolgd en zelf steeds weer aangepast in mijn nieuwsbrief met als gevolg dat ik het nu heb staan zoals hierboven vermeld.
 
Barman V

Barman V

08/02/2006 10:21:00
Quote Anchor link
Maar komt het misschien doordat een virusscanner de code blockt, zodat de gebruiker een lege email te zien krijgt?

Dit is namelijk de enige reden die ik kan verzinnen.
Maar dan is het gek dat bij 2 dezelfde virusscanners de ene wel wordt geblockt en de ander niet.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

08/02/2006 10:35:00
Quote Anchor link
Ja precies en ook nu weer niet consequent gedrag.
Heel vreemd en ik buig mijn hoofd er niet meer over en hou het gewoon op plain.
Wou dit toch met je delen niet dat ik echt een oplossing aandraag maar meer delen van ervaring...
 
- wes  -

- wes -

08/02/2006 11:36:00
Quote Anchor link
@barman

ik weet hoe je dit oplost, ik zoek even voor je kom ik zo op terug
 
Barman V

Barman V

08/02/2006 16:16:00
Quote Anchor link
HEEEEEEEEEEEEEEEL graag. Ik hoop dat je het niet vergeet.

Alvast bedankt

@lissy
Maakt niet uit. Ik vind het allang leuk dat je meepraat :)
Gewijzigd op 08/02/2006 16:17:00 door Barman V
 
- wes  -

- wes -

08/02/2006 16:38:00
Quote Anchor link
als het niet goed overkomt maak ik dr wel ff phps van, zie je het overzichtelijk


edit: ik maak dr dus phps van :) momentje

edit2: uve got pm :)
Gewijzigd op 08/02/2006 16:57:00 door - wes -
 
- wes  -

- wes -

08/02/2006 20:10:00
Quote Anchor link
laat me even weten als het is gelukt, haal ik het bestand er weer vanaf
 
Barman V

Barman V

09/02/2006 09:57:00
Quote Anchor link
Alvast bedankt voor de moeite (ook als het niet werkt). Ik ga nu kijken. Als het werkt, hebben we er heel erg veel aan.

Tis namelijk erg vervelend als je een nieuwsbrief stuurt naar 800 klanten en de helft krijgt een blanco mail.

Voor 17.00u krijg je reactie :)

@lissy
Bedankt voor het meedenken :D
 
Barman V

Barman V

09/02/2006 09:59:00
Quote Anchor link
edit:
Door refreshen was deze reactie dubbel. Vandaar dat ik hem ff bewerk.

Ik heb je code overgenomen. Ik heb er veel vertrouwen in.

Btw: is de extensie .phps verplicht?
Gewijzigd op 09/02/2006 10:01:00 door Barman V
 
- wes  -

- wes -

09/02/2006 10:03:00
Quote Anchor link
nee , phps is zodat je gewoon kan zien wat de code is :) als je dr .php van maakt voert hij de pagina uit.


test de code maar even, vooral bijvoorbeeld je 5th parameter ('-f'.$from) is niet altijd een must bij mailservers en sommige programmas accepteren het niet eens
 
Barman V

Barman V

22/02/2006 09:10:00
Quote Anchor link
Het script van Wes heb ik gebruikt, maar werkte niet echt lekker. Het kan aan mij liggen, maar ik kreeg alleen maar plaintekst in mijn Outlook.

Via phpfreakz.nl heb ik een script gevonden.
http://www.phpfreakz.nl/library.php?sid=20561

Ik was erg enthousiast over dit script, totdat ik weer reacties van een aantal klanten kreeg dat de mail niet goed was aangekomen (iets van 25 uit 670).

Zij kregen bijvoorbeeld:

Content-Type: text/html; charset="iso-8859-1"

Content-Transfer-Encoding: base64


Cgk8IURPQ1RZUEUgSFRNTCBQVUJMSUMgIi0vL1
czQy8vRFREIEhUTUwgNC4wIFRyYW5zaXRp
b25h

bC8vRU4iPgoJPGh0bWw+Cgk8aGVhZD4KCTx0a
XRsZT5KdW5nbGUgUmF0aW5nIE5pZXV3c2Jy
bC8vRU4iPgoJPGh0bWw+aWVm

IEUtY29tbWVyY2Ugd2VlayA2PC90aXRsZT4KCTx
tZXRhIG5hbWU9IlRpdGxlIiBjb250ZW50
PSJK

dW5nbGUgUmF0aW5nIE5pZXV3c2JyaWVmIEUtY
29tbWVyY2UgIHdlZWsgNiI+Cgk8bGluayBy
dW5nbGUgUmF0aW5nIE5pZXV3c2JyaWVmIEU
tY29tbWVyY2UgIHdlZWsgNiI+ZWw9

enz enz.

Misschien dat jullie weten wat het probleem is?
Gewijzigd op 22/02/2006 09:11:00 door Barman V
 
Barman V

Barman V

22/02/2006 09:20:00
Quote Anchor link
Ik heb even verder gezocht op het Internet. Er staat in dat als je honderden mailtjes tegelijk verzend, dat je dan een pauze in moet stellen van tenminste 5 minuten.
Dit kan je in programma's als Groupmail makkelijk instellen.

Zou dit een oplossing kunnen zijn?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/02/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Hoi Barman,

verzend je die 800 mailtjes stuk voor stuk?
Wat bij mij werkt: maak één mailtje met alle adressen in het BCC veld. Hierbij maak ik gebruik van de PHPMailer class. Die kun je hier downloaden.

Zorg dat het bestand class.phpmailer.php in dezelfde map staat als je script.

Ik ga uit van een formulier met een tekstveld dat 'subj' heet en een textarea die 'body' heet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    require ('class.phpmailer.php');

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $members = file ('../data/members.txt');
        $n = count ($members);
        $msg = '';

        $mail = new PHPMailer ();
        $mijn_adres = '[email protected]';
        $mail->AddAddress ($mijn_adres);
        $mail->From    = $mijn_adres;
        $mail->FromName = 'Mijn maillijst';
        $mail->AddReplyTo ($mijn_adres);
        $mail->Subject = stripslashes ($_POST['subj']);
        $mail->Body = stripslashes ($_POST['body']);
        
        for ($i = 0; $i < $n; $i++) {
            list ($naam, $email) = explode ('|', $members[$i]);
            $mail->AddBCC ($email);
        }

        
        if ($mail->Send ()) {
            $msg = '<p>De mail is verzonden</p>';
        }
    }

?>


in de documentatie die bij de phpmailer class zit, kun je ook vinden hoe je HTML mails verstuurt. Succes!

edit: dit voorbeeld maakt gebruik van een platte tekstfile (klant heeft geen MySQL) maar de code ombouwen naar MySQL kun je zelf neem ik aan wel.
Gewijzigd op 22/02/2006 09:38:00 door Jan Koehoorn
 
Barman V

Barman V

22/02/2006 09:44:00
Quote Anchor link
Wowwie :)
Het ziet er weer veelbelovend uit. Ik ga hier meteen mee aan de slag.

Voorheen deed ik het met Groupmail (en het mailscriptje van phpfreakz).
Het zijn nieuwsbrieven, dus er moet html in :)

Ik neem aan dat je bedoelt dat de klanten in een mysql db staan en dat ik een selectquery moet draaien om naar alle klanten te sturen. Dat is geen probleem :).

edit:
Wij versturen via smtp.tiscali-business.nl
Kan daar ook de oorzaak liggen van de foutieve mailtjes. Dan zal ik ze wel ff bellen :)
Gewijzigd op 22/02/2006 09:46:00 door Barman V
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/02/2006 09:50:00
Quote Anchor link
Je kunt ook een smtp server opgeven met die phpmailer class. Zie het voorbeeld op de downloadpagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
require("class.phpmailer.php");

$mail = new PHPMailer();

$mail->IsSMTP();                                   // send via SMTP
$mail->Host     = "smtp1.site.com;smtp2.site.com"; // SMTP servers
$mail->SMTPAuth = true;     // turn on SMTP authentication
$mail->Username = "jswan";  // SMTP username
$mail->Password = "secret"; // SMTP password

$mail->From     = "[email protected]";
$mail->FromName = "Mailer";
$mail->AddAddress("[email protected]","Josh Adams");
$mail->AddAddress("[email protected]");               // optional name
$mail->AddReplyTo("[email protected]","Information");

$mail->WordWrap = 50;                              // set word wrap
$mail->AddAttachment("/var/tmp/file.tar.gz");      // attachment
$mail->AddAttachment("/tmp/image.jpg", "new.jpg");
$mail->IsHTML(true);                               // send as HTML

$mail->Subject  =  "Here is the subject";
$mail->Body     =  "This is the <b>HTML body</b>";
$mail->AltBody  =  "This is the text-only body";

if(!$mail->Send())
{

   echo "Message was not sent <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
   exit;
}


echo "Message has been sent";
?>


Dan moet je waarschijnlijk class.smtp.php in dezelfde map als je script hebben staan (ff uittesten).
 
Barman V

Barman V

22/02/2006 10:04:00
Quote Anchor link
Ik zal een reactie geven als het gelukt is (of niet).

Alleen moet ik zeker weten dat dit script wel goed is.
Toen ik het scriptje van phpfreakz gebruikte en de mails verzond, verzond hij ook een email naar mijn collega. Het mailtje werd verstuurd naar zijn webmail, maar hij importeerd dat in zijn Outlook. Het geimporteerde mailtje kwam gecodeerd aan (in Outlook), maar toen hij dat mailtje wilde bekijken in zijn webmail, was het gewoon goed te lezen. Beetje raar.
 
Barman V

Barman V

22/02/2006 10:23:00
Quote Anchor link
Het testmailtje gaat goed. Hij verstuurt goed in html :).
Wat houdt die 2e smtp server in? Het is een backup smtp, houd dat in dat als bijvoorbeeld smtp.tiscali-business.nl het af laat weten dat dan smtp.userve.nl het overneemt?
 
Barman V

Barman V

23/02/2006 09:25:00
Quote Anchor link
Het werkt op zich heel netjes. Als de mailclient geen html ondersteunt dan laat hij heel netjes jouw plaintekst zien, zodat je de klanten nog een link kan geven naar de juiste nieuwsbrief. Ideaal.

Aan de andere kant ben ik juist niet helemaal tevreden. Waarom laat hij de plaintekst zien, terwijl de client wel html kan lezen? Heeft het misschien met IMAP te maken?

Is het trouwens veilig om 700 mailtjes via PHP te sturen ipv een programma zoals Groupmail?

Alvast bedankt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.