Fout bij login-script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael VDR

Michael VDR

01/06/2006 18:37:00
Quote Anchor link
Ik krijg volgende 2 fout meldingen nadat ik op login heb geklikt:

Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/user/mich/www/members/login.php on line 25

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/user/mich/www/members/login.php:25) in /home/user/mich/www/members/login.php on line 30

Mijn script ziet er zo uit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
session_start();

//verbinding
include("verbinding.php");
mysql_connect($dbhost,$username,$dbww);
mysql_select_db($db);

 if ($_POST["submit"])
 {

   $gebruikersnaam = $_POST["gebruikersnaam"];
   $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];

   $sql = "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam = $gebruikersnaam && wachtwoord = $wachtwoord ";
   $result=mysql_query($sql1);

   if($result="")
   {

      echo"U heeft een verkeerd gebruikersnaam of wachtwoord ingegeven";
   }

   else
   {
      $sql1="SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam = $gebruikersnaam && wachtwoord = $wachtwoord";
      $result1=mysql_query($sql1);
      $row1=mysql_fetch_assoc($result1);
      $memberid =$row1["memberid"];
      $login = 1;
      session_register("login");
      session_register("memberid");
      header("Location: index.php");
   }
}


?>

<html>
<head> <title> Log in </title> </head>
<body>
<form method="POST">
Naam:<br>
<input type="text" name="gebruikersnaam" size="20"><br>
Wachtwoord:
<br><input type="password" name="wachtwoord" size="20"><br>
<input type="submit" value="Login" name="submit">
</form>
</body>
</html>


Kan iemand me helpen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:45:12
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/06/2006 18:40:00
Quote Anchor link
voor die header fout moet je even de FAQ lezen.
en voor de mysql_fetch_assoc .... typfout in je query?
namen goed?
 
Frank -

Frank -

01/06/2006 18:43:00
Quote Anchor link
session_register("login"); ? Deze functie stamt nog af van de oude Grieken, of waren het de Romeinen? Vandaag de dag gebruik je $_SESSION['login'].

En natuurlijk controleren of je query is gelukt. Die mislukken vroeg of laat altijd, wet van Murphy.

Edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Daniel

Daniel

01/06/2006 18:44:00
Quote Anchor link
dat header probleempje had ik ook
ik heb header("location... vervangen:
echo "<meta http-equiv=refresh content=0;URL=index.php>";

en probeer dit es:

$sql1 = "select * from members where gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' and password = '$wachtwoord'";

suc6
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/06/2006 18:46:00
Quote Anchor link
Quote:
en probeer dit es:

$sql1 = "select * from members where gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' and password = '$wachtwoord'";

suc6


$sql1 = "select * from members where gebruikersnaam = '".$gebruikersnaam."' and password = '".$wachtwoord."'";

zo bedoel je dan neem ik aan?

en zoals Frank zegt.
altijd je query controleren

$sql = "query";
if(!mysql_query($sql)
{
// foutmelding geven
}
 
Michael VDR

Michael VDR

01/06/2006 18:47:00
Quote Anchor link
ja bij mijn query heb ik de haakjes vergeten

nu nog de header - fout wegwerken
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

01/06/2006 18:49:00
Quote Anchor link
De header fout kwam door de mysql fout.
Dus als je die goed oplost is het probleem als het goed is weg.
 
Michael VDR

Michael VDR

01/06/2006 18:51:00
Quote Anchor link
inderdaad !

dank je voor jullie hulp
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2006 19:06:00
Quote Anchor link
Waarom doe je de SELECT twee keer?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

01/06/2006 23:09:00
Quote Anchor link
daar lette ik nog niet eens op.
maar je hebt wel gelijk.
de query is maar 1x nodig.
 

10/12/2011 21:09:51
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/12/2011 21:23:44
Quote Anchor link
Reageren op een topic van meer dan 5 jaar oud :s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.