fout bij maximaal aantal pogingen login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thom de spek

thom de spek

02/07/2010 12:12:15
Quote Anchor link
Ik probeer in een sessie het aantal pogingen te zetten en als dat er drie zijn wil ik diegene bannen, maar als ik het aantal pogingen in een sessie probeer te zetten lukt dat niet, want als ik voor de zekerheid het aantal pogingen probeer te echoen dan lukt dat niet weet iemand waar het fout gaat?
Alvast bedankt.
Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
if($_POST['submit']){
    
    if($_POST['username']=='admin'){
        $pass = md5($_POST['password']);
        if($pass=='18741z524q546rt123345465e34w5fi1'){
            $_SESSION['login'] =true;
            }

        else{
            echo 'Fout wachtwoord/gebruikersnaam';
            if (isset( $_SESSION['pogingen'])){
                $_SESSION['poging']+=1;
                echo $_SESSION['pogingen'];
                }
    
            else{
                    $_SESSION['pogingen'] = 1;
                    echo $_SESSION['pogingen'];
                
                }
            }
        }

    else{
        echo 'Fout wachtwoord/gebruikersnaam';
        }
    }

else{
    echo 'Er werd aan geen van de gezochte criteria voldaan';
    }

?>
Gewijzigd op 02/07/2010 12:40:20 door Thom de spek
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:03:19
 
Arjan -

Arjan -

02/07/2010 12:23:01
Quote Anchor link
Gebruik allereerst session_start()

En je echoot $_SESSION['pogingen']; boven aan je script. Als je de pagina nog niet eerder hebt geopend zal er geen waarde in zitten. Zet gewoon een paar meer echos om te kijken of alle variabelen de verwachte waarden bevatten.

En je hebt 1x poging ipv pogingen staan.....
Gewijzigd op 02/07/2010 12:25:01 door Arjan -
 
Mark PHP

Mark PHP

02/07/2010 12:23:13
Quote Anchor link
Op de derde regel leeg je de sessie variabele.

Nog wat opmerkingen;
- md5(sha1()) heeft geen meerwaarde ten opzichte van enkel md5() of sha1(),
- aangezien je zo te zien slechts één wachtwoord accepteert en deze hardcoded in je code hebt staan, is het gebruik van een hash hier helemaal overbodig. Dat is jezelf voor de gek houden.
 
Thom de spek

thom de spek

02/07/2010 12:35:01
Quote Anchor link
Bedankt Arjen en Mark. Domme fout dat ik de () was vergeten. Ik zal voortaan, alleen md5() of sha1() gebruiken en het lag inderdaad aan de derde regel. En ik heb de echo nu achter de fout wachtwoord\gebruikersnaam gezet.
Gewijzigd op 02/07/2010 12:36:54 door thom de spek
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.