Fout - gekocht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

23/03/2008 00:27:00
Quote Anchor link
heey,
ik ben een scriptje aan het maken dat je als je die functie heb gekocht dat je dan op die pagina kan maar ik krijg alleen maar.
Je hebt de functie <b>Berichtenbalk</b> Nog niet gekocht. Doe dit in de shop bij de tab Functie's.

Ook als ik de waarde 1 heb in de database.
de code is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if(isset($_SESSION['id'])) {
$sql_gekocht = mysql_query("SELECT berichtenbalk FROM leden WHERE member_id='".$_SESSION['id']."'");
$row_gekocht = mysql_query($sql_gekocht);
if(mysql_num_rows($sResult) >= 1) {
    if(isset($_GET['a'])) {
        if($_GET['a'] == "toevoegen") {
            if(isset($_POST['toevoegen']) && !empty($_POST['bericht'])) {
                $bericht = mysql_real_escape_string(substr($_POST['bericht'],0,MAXTEKSTINBERICHTENBALK));
                
                // Spam beveiliging start //
                $timeoutseconds = 300;
                $timestamp = time();
                $timeout = $timestamp-$timeoutseconds;
                mysql_query("DELETE FROM berichten_balk_ip WHERE moment<$timeout AND ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
                
                $sql_spam = mysql_query("SELECT * FROM berichten_balk_ip WHERE ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
                if(mysql_num_rows($sql_spam) == 1) {
                    echo "Je mag maar 1 keer in de 5 minuten een bericht posten in de berichtenbalk.<br /><a href='javascript:history.go(-1)'>Ga terug</a>";
                }
else{
                    /// spam beveiliging einde //
                    mysql_query("INSERT INTO berichten_balk_ip (ip,moment) VALUES ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."','".$timestamp."')");                
                    mysql_query("INSERT INTO berichten_balk (bericht,member_id) VALUES ('".$bericht."','".$_SESSION['id']."')");
                    if(mysql_error() == "") {
                        echo "Je bericht is succesvol gepost, Je kan hem nu bekijken.<br /><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";
                    }
else{
                        echo "Dit bericht is al een keer gepost.<br />
                        Het kan ook zijn dat er een andere fout is opgetreden.<br><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>"
;
                    }
                }
            }
else{
                ?>

                <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>?p=pagina/berichtenbalk&a=toevoegen" method="post">
                <table width="300">
                    <tr>
                        <td>Bericht - Maximaal <?php echo MAXTEKSTINBERICHTENBALK; ?> tekens</td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><textarea name="bericht" cols="30" rows="10"></textarea></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <th colspan="2"><input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen" /></th>
                    </tr>
                </table>
<?php

}
}
}
else {
echo "Je hebt de functie <strong>Berichtenbalk</strong> Nog niet gekocht. Doe dit in de shop bij de tab Functie's";
}
}
else{
    echo "Je bent helemaal niet ingelogd.<br /><a href=\"javascript:history.go(-1)\">Ga terug</a>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:22:39
 
M Ypma

M Ypma

23/03/2008 00:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$sql_gekocht
= mysql_query("SELECT berichtenbalk FROM leden WHERE member_id='".$_SESSION['id']."'");
$row_gekocht = mysql_query($sql_gekocht);
if(mysql_num_rows($sResult) >= 1) {
?>


kun je mij uitleggen wat er in deze eerste 3 regels gebeurt?... de logica ontgaat mij namelijk.
je voert een query uit...de resultset hiervan gooi je weer in de mysql_query functie... en vervolgens voer je een if statement met een niet bestaande variabele en doe je niks met je query.... hmmmm...
 
Roy

Roy

23/03/2008 00:39:00
Quote Anchor link
ik kreeg dit hiero vanuit gestuurt dit is het orginele script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sQuery
= "SELECT ip FROM leden WHERE ip = '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'";
$sResult = mysql_query($sQuery);
if(mysql_num_rows($sResult) >= 1) {
echo "Je hebt jezelf al geregistreert.<br>Neem contact op met [email protected] voor nog een account.";
}
else {
?>

Gedoe hier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


hij kijkt of hij op 1 staat en als dat zo is dan geeft hij de pagina aan
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2008 02:00:00
Quote Anchor link
Die opbouw is wel wat beter dan in je eerste post. Vergelijk ze eens.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/03/2008 11:57:00
Quote Anchor link
Je gebruikt in je script $sResult, terwijl dat resultaat door jou in $row_gekocht wordt gezet. Ook een beetje raar waarom je variabelenamen gaat veranderen, terwijl de bestaanden vele malen beter waren?
 
Frank -

Frank -

23/03/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Tip: Ga eens iets aan foutafhandeling doen en toon ook alle voutmeldingen op je scherm. Daar word je in het begin niet vrolijk van, maar scheelt je uiteindelijk wel een flinke berg werk.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

23/03/2008 14:19:00
Quote Anchor link
@pgfrank,
Hoelaat is het nu bij jou,
Je weet zelf ook wel dat het fourmelding is :P
 
Roy

Roy

24/03/2008 12:49:00
Quote Anchor link
ik krijg dus geen fout dat is het probleem
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2008 12:56:00
Quote Anchor link
Roy schreef op 24.03.2008 12:49:
ik krijg dus geen fout dat is het probleem
Zou dat soms komen omdat de foutafhandeling in je code ontbreekt?

Begin je script eens met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>

en ga vervolgens de foutafhandeling bij je queries in orde maken. Met andere woorden, controleren of een query gelukt is en als dat niet het geval is een foutmelding geven.
 
Roy

Roy

24/03/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/web8/43/96/51715496/htdocs/berichtenbalk.php on line 7
Je hebt de functie Berichtenbalk Nog niet gekocht. Doe dit in de shop bij de tab Functie's


en dan lijn 7
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(mysql_num_rows($row_gekocht) >= 1) {

? weet iemand waarom mysql_num_rows verkeert is
 
Frank -

Frank -

24/03/2008 13:17:00
Quote Anchor link
Omdat je nergens controleert of je query wel is gelukt. Wel eens van voutafhandeling gehoord? Zo niet, zie de tutorials, Blanche heeft een fraaie tut geschreven over foutmeldingen en SQL voor beginners.
 
Roy

Roy

24/03/2008 13:26:00
Quote Anchor link
-.- er zit al een foutenafhandeling in
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2008 13:27:00
Quote Anchor link
Roy schreef op 24.03.2008 13:26:
-.- er zit al een foutenafhandeling in
Zoals?
 
Roy

Roy

24/03/2008 13:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>
 
J A

J A

24/03/2008 13:32:00
Quote Anchor link
Misschien helpt dit je een beetje ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$query
= "query"; //de query

if(!$res = mysql_query($query)) // als de query niet gelukt is dan...
{
    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$query); // laat een bericht zien
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)  // als er geen resultaten zijn dan ...
{
    echo 'Niks gevonden';  // laat een bericht zien
}
else // en als de query wel gelukt is dan
{

// voer de rest van het script uit

}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J A
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/03/2008 13:32:00
Quote Anchor link
Dat is geen foutafhandeling, dat is enkel het zorgen dat PHP alle mogelijke fouten weergeeft. Met foutafhandeling bedoelen we onder andere het controleren of je queries wel gelukt zijn, dat doe je nu helemaal nergens...
 
Roy

Roy

24/03/2008 13:56:00
Quote Anchor link
kunnen jullie nieT even kijken ernaar +
 
Roy

Roy

24/03/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Kan iemand even snel helpen want de volgende versie moet bijna on.
Sorry voor bump
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
GaMer B

GaMer B

24/03/2008 19:11:00
Quote Anchor link
Doe dan iets aan je foutmelding!!!!! (sorry voor de uitroeptekens, maar dat is volgens mij wel nodig)
 
Roy

Roy

24/03/2008 19:47:00
Quote Anchor link
ik ben daar helemaal niet goed in
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/03/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql_gekocht
= mysql_query("SELECT berichtenbalk FROM leden WHERE member_id='".$_SESSION['id']."'");
$row_gekocht = mysql_query($sql_gekocht);
if(mysql_num_rows($row_gekocht) >= 1) {
?>


Je voert hier twee maal een mysql_query() uit. Eén keer over een query (die is goed), en de tweede keer over het resultaat van een mysql_query(). Lukt dat? Neen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.