fout in blog

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben php

ruben php

17/03/2009 17:37:00
Quote Anchor link
ik denk dat ik een foutje gemaakt heb in mijn sql code bij het toevoegen of iets anders dit is een van mijn eerste scripts waarbij ik echt werk met een object en functies dus ik weet ongeveer wat ik doe :D

hij laat de berichten van het blog wel zien maar hij voegt ze niet toe

iemand suggesties hoe ik dit kan oplossen

////blog.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
<?php

include "bestanden/config.php"; //database connectie

class blog
{
    function
schrijven()
    {

        $datum = date('d-m-y');
        
        echo "
        <table align='center'>
        <form action='blog.php?functie=toevoegen' method='post'>
        <tr>
        <td><label>Titel:</label></td>
        <td><input type='text' size='30' name='titel' /></td>
        </tr>
        <input type='hidden' value='$datum' name='datum' />
        <tr>
        <td><label>text</label></td>
        <td><textarea name='text'></textarea></td>
        </tr>
        <tr><td></td>
        <td><input type='submit' value='toevoegen' /></td>
        </tr>
        </form>
        </table>
        "
;
    }
    
    function
toevoegen($titel,$datum,$text)
    {

        $qwery = "INSERT INTO blog ('titel','datum','text') VALUES ($title,$datum,$text)";
        mysql_query($qwery) or die('kan het niet toevoegen');
        echo "<script type='text/javascript'>alert('bericht succesvol toegevoegd');</script>";
    }
    
    function
bekijken()
    {

        echo "<table align='center' border='0'>";
        
        $qwery = "SELECT * FROM blog";
        $reslut = mysql_query($qwery);
        
        while($row = mysql_fetch_array($reslut))
        {

            echo "
            <tr>
            <td>"
.$row['titel']."</td>
            <td>"
.$row['datum']."</td>
            <td><a href='?functie=verwijderen&verwijderen="
.$row['titel']."'>verwijderen</a></td>
            </tr>
            <tr>
            <td colspan='5'>"
.$row['text']."</td>
            </tr>
            "
;
        }

        
        echo"</table>";
    }
    
    function
instalatie()
    {

        $qwery = "CREATE TABLE blog (titel varchar(255),datum varchar(255),text text)";
        mysql_query($qwery) or die('kan de database niet instaleren');
        echo "<script type='text/javascript'>alert('database succesvol geinstaleerd \nu kunt nu beginnen');</script>";
    }
    
    function
verwijderen($titel)
    {

        $qwery = "DELETE FROM blog WHERE titel=$titel";
        mysql_query($qwery) or die('kan het bericht niet verwijderen');
        echo "<script type='text/javascript'>alert('Bericht succesvol verijderd');</script>";
    }
}


$blog = new blog;

$functie = $_GET['functie'];

echo"<h1 align='center'>blog</h1>";
echo"<p align='center'><a href='?functie=instalatie'> instaleren </a> | <a href='?functie=schrijven'> schrijf </a></p><br/>";
echo"<div align='center'>";

switch($functie)
{
    case
schrijven:
        $blog->schrijven();
    break;
    
    case
toevoegen:
        $titel = $_POST['titel'];
        $datum = $_POST['datum'];
        $text = $_POST['text'];
        $blog->toevoegen($titel,$datum,$text);
    break;
    
    case
bekijken:
        $blog->bekijken();
    break;
    
    case
instalatie:
        $blog->instalatie();
    break;
    
    case
verijderen:
        $verwijderen = $_GET['verwijderen'];
        $blog->verwijderen($verwijderen);
    break;
    
    default:

        $blog->bekijken();
    break;
}


echo "</div>";

?>


ltrz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben php
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:09:27
 
Ruben php

ruben php

22/03/2009 22:21:00
Quote Anchor link
ik ben erachter danku:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.