Fout in deldir()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

21/07/2009 20:39:00
Quote Anchor link
Hallo

Kan iemand mij mischien helpen met deze fout:

Fatal error: Call to undefined function deldir() in "GEHEIM" on line 17

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

require_once('check.php');
include("layout/header.php");
?>

<?php

//Kijken naar wat na "?id=" is ingevuld
$id = $_GET['id'];
if (is_dir("../content/".$id))
{

deldir("../content/$id");
echo "Map is verwijdert";
}

else
{
echo "Map bestaat niet";
}

include("layout/footer.php");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:03:22
 
Rens nvt

Rens nvt

21/07/2009 20:40:00
Quote Anchor link
deldir bestaat ook niet, zie rmdir
http://nl.php.net/manual/en/function.rmdir.php
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

21/07/2009 20:52:00
Quote Anchor link
Verwijderd rmdir ook de bestanden in de map.
 
Rens nvt

Rens nvt

21/07/2009 20:56:00
Quote Anchor link
Heb je de link wel geopend? Staat bijna bovenaan!
Quote:
The directory must be empty, and the relevant permissions must permit this.
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

22/07/2009 07:27:00
Quote Anchor link
Ik heb al een ander script gevonden.
Deze werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

require_once('check.php');
include("layout/header.php");
?>

<?php

##################################################
## Nieuwsscript geschreven door Arjan Schuurman ##
## ArCome.nl - www.arcome.nl                    ##
##################################################

//Kijken naar wat na "?id=" is ingevuld

$id = $_GET['id'];
$dir = "../content/$id";
if ($handle = @opendir($dir)) {
    while (false !== ($file = @readdir($handle))) {
        unlink($dir."/".$file);
    }
    @
closedir($handle);
    rmdir($dir);
echo "gelukt $dir";
}

else
{
echo "fout $dir";
}


include("layout/footer.php");
?>
 
Jan Erik Van woerden

Jan Erik Van woerden

22/07/2009 07:31:00
Quote Anchor link
Rens schreef op 21.07.2009 20:40:
deldir bestaat ook niet, zie rmdir
http://nl.php.net/manual/en/function.rmdir.php

Ik snap het trouwens niet want jij zegt dat deldir niet bestaat, maar er staat wel informatie over op PHPHULP: http://www.phphulp.nl/php/scripts/2/87/
 
Rens nvt

Rens nvt

22/07/2009 08:15:00
Quote Anchor link
Jan Erik: de documentatie op www.php.net omschrijft exact welke functies er standaard binnen PHP beschikbaar zijn. PHPHulp is een forum, waar mensen ook scripts kunnen plaatsen.

De link die je plaatst is een script van Bas, die daar zelf een functie geschreven heeft. Maar standaard is deldir() niet beschikbaar in PHP.
Als je de functie van Bas wilt gebruiken, plak deze dan ook in je script.

Het lijkt me duidelijk dat je net start met PHP, probeer je aan te leren tijdens het leren van PHP om de documentatie van functies op www.php.net goed door te nemen zodat je weet wat ze doen.

Ik heb het vermoeden dat er in de basis nog behoorlijk wat kennis ontbreekt, misschien heb je hier wat aan: http://phptuts.nl/view/39/
 
Afra ca

Afra ca

22/07/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Agree met Rens, de documentatie op php.net bevat vaak duidelijke uitleg met goede voorbeelden eronder genoemd. Voorkom je gelijk dat je verkeerde dingen aanleert. (al wordt op php.net bij de examples enorm vaak niet niet de variabelen buiten quotes gehaald....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.