Fout in foto scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

johan

15/02/2008 13:23:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een scriptje van internet afgehaald en er zit een foutje in. Wanneer alle foto's worden ingeladen krijg ik nog vakjes met foto die er niet zijn.Misschien zou iemand me kunnen helpen om dat weg te krijgen :) thnx

<script>
////////////////////////////////////
// dit script is geschreven door //
// Jacob Slomp //
// foto show //
// http://jacob.slompinfo.nl //
////////////////////////////////////
plaatje=new Array()
plaatje[0]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/200';
plaatje[1]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/201';
plaatje[2]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/202';
plaatje[3]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/203';
plaatje[4]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/204';
plaatje[5]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/205';
plaatje[6]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/206';
plaatje[7]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/207';
fotonummer=0;
function back()
{
fotonummer-=1;
document.all.foto1.src=plaatje[fotonummer];
document.all.foto2.src=plaatje[fotonummer+1];
document.all.foto3.src=plaatje[fotonummer+2];
document.all.foto4.src=plaatje[fotonummer+3];
}
function next()
{
fotonummer+=1;
document.all.foto1.src=plaatje[fotonummer];
document.all.foto2.src=plaatje[fotonummer+1];
document.all.foto3.src=plaatje[fotonummer+2];
document.all.foto4.src=plaatje[fotonummer+3];
}
document.write("<center>");
document.write("<table><tr>");
document.write("<td><a href='#' onclick=back()><<</a></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer]+"' id=foto1 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+1]+"' id=foto2 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+2]+"' id=foto3 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+3]+"' id=foto4 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><a href='#' onclick=next()>>></a></td>");
document.write("</tr>");
document.write("<tr><td colspan=6><hr></td></tr>");
document.write("<tr><td colspan=6 align=center><img src='"+plaatje[fotonummer]+"' name=hoofdpic style='border:1 solid black'></td></tr>");
document.write("</table></center>");
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:34:33
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

15/02/2008 13:32:00
Quote Anchor link
plaatje=new Array()
plaatje[0]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/200';
plaatje[1]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/201';
plaatje[2]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/202';
plaatje[3]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/203';
plaatje[4]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/204';
plaatje[5]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/205';
plaatje[6]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/206';
plaatje[7]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/207';

Daar misschien?
 
Johan

johan

16/02/2008 07:12:00
Quote Anchor link
maar wat is daar fout aan dan? dat hij een nieuwe array aanmaakt of dat die plaatjes zo worden geladen.
 
Storeman storeman

storeman storeman

16/02/2008 08:59:00
Quote Anchor link
Dat is ook logisch dat er lege foto-velden zichtbaar worden.

Er staan overal stukken code met +3, als je de laatste foto inlaad (7 in jou geval) dan doet ie die nog +3 waardoor hij opzoek gaat naar 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<script>
////////////////////////////////////
// dit script is geschreven door //
// Jacob Slomp //
// foto show //
// http://jacob.slompinfo.nl //
////////////////////////////////////
plaatje=new Array()
plaatje[0]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/200';
plaatje[1]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/201';
plaatje[2]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/202';
plaatje[3]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/203';
plaatje[4]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/204';
plaatje[5]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/205';
plaatje[6]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/206';
plaatje[7]='http://www.natuurrampen.nl/plaatjes/207';
fotonummer=0;
function back()
{
fotonummer-=1;
if(fotonummer > 0){
document.all.foto1.src=plaatje[fotonummer];
if(plaatje.length>fotonummer+1) document.all.foto2.src=plaatje[fotonummer+1];
if(plaatje.length>fotonummer+2) document.all.foto3.src=plaatje[fotonummer+2];
if(plaatje.length>fotonummer+3) document.all.foto4.src=plaatje[fotonummer+3];
)
}
function next()
{
fotonummer+=1;
if(fotonummer < plaatje.length){
document.all.foto1.src=plaatje[fotonummer];
if(plaatje.length>fotonummer+1) document.all.foto2.src=plaatje[fotonummer+1];
if(plaatje.length>fotonummer+2) document.all.foto3.src=plaatje[fotonummer+2];
if(plaatje.length>fotonummer+3) document.all.foto4.src=plaatje[fotonummer+3];
}
}
document.write("<center>");
document.write("<table><tr>");
document.write("<td><a href='#' onclick=back()><<</a></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer]+"' id=foto1 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+1]+"' id=foto2 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+2]+"' id=foto3 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><img src='"+plaatje[fotonummer+3]+"' id=foto4 height=100 onclick=\"hoofdpic.src=this.src\"></td>");
document.write("<td><a href='#' onclick=next()>>></a></td>");
document.write("</tr>");
document.write("<tr><td colspan=6><hr></td></tr>");
document.write("<tr><td colspan=6 align=center><img src='"+plaatje[fotonummer]+"' name=hoofdpic style='border:1 solid black'></td></tr>");
document.write("</table></center>");
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.