Fout in functie maar ik vind je fout niet :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

nick

22/06/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for ( $i = 1; $i < 137; $i++ ) {

  echo '<a href="#" onclick="addSmilie(';'.$i.';');"><img src="images/smilies/'.$i.'.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>'

}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:50:06
 
B a s
Beheerder

B a s

22/06/2008 23:13:00
Quote Anchor link
puntkomma vergeten achter je echo.. :)
 
Nick

nick

22/06/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, unexpected '}' in /home/www/nickraeven.freehostia.com/linkloopnick.php on line 7
 
Gerben G

Gerben G

22/06/2008 23:25:00
Quote Anchor link
zoals al gezegd: Je moet een ; zetten op regel 5 (aan het einde van je echo)
 
B a s
Beheerder

B a s

22/06/2008 23:26:00
Quote Anchor link
Mooie error, maar lees de FAQ anders even.

Je dumpt hier nu twee keer een probleem neer. Leg uit wat je doet, wat je geprobeerd hebt, waar je denkt dat de fout ligt, error omschrijving, ....enzovoort
 
Nick

nick

22/06/2008 23:30:00
Quote Anchor link
Nou ja, ik ben nogal een noob in php dus :P maar ik heb nu gedaan wat jij zei:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for ( $i = 1; $i < 137; $i++ ) {

  echo; '<a href="#" onclick="addSmilie(';'.$i.';');"><img src="images/smilies/'.$i.'.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>'

}

?>


dat heb ik nu. maar dan krijg ik de volgende fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: parse error, unexpected '}' in /home/www/nickraeven.freehostia.com/linkloopnick.php on line 7


Ik wil deze code gebruiken omdat ik anders 130 keer die code moet schrijven ;)
 
Gerben G

Gerben G

22/06/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for ( $i = 1; $i < 137; $i++ ) {

  echo '<a href="#" onclick="addSmilie(\';'.$i.';\');"><img src="images/smilies/'.$i.'.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>';

}


?>


Let op de \ die toegevoegd zijn in de functie en de ; aan het einde van de echo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben G
 

22/06/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het handiger is dat je eerst PHP Beginners handleiding voordat je verder gaat.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

22/06/2008 23:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for ( $i = 1; $i < 137; $i++ ) {

  echo '<a href="#" onclick="addSmilie(\';\'.$i.\';\');"><img src="images/smilies/'.$i.'.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>';

}


?>


En vertel me nu eens even wat het verschil is met jouw code en wat ik dus verbeterd heb.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

22/06/2008 23:37:00
Quote Anchor link
Edit:

Dubbelpost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Gerben G

Gerben G

22/06/2008 23:39:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie
Je hebt nog een foutje er in zitten. De code die ik poste was wel goed.
Je moet de \ nog even 2 keer weghalen \';\'.$i.\';\' moet \';'.$i.';\' worden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.