fout in het inlogsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ruben

Ruben

26/11/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Ik heb een fout in mijn inlogsysteem
Als ik met opzet verkeerd inlog komt er niet de gewenste foutmelding

Ziet iemand de fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<html>

<head>

<!--hier include hij het stijl bestandje zodat de website de gewenste stijl krijgt-->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stijl.css" />

</head>

<body>

<ul class="navbar">

<script src="http://www.clocklink.com/embed.js"></script>
<script type="text/javascript" language="JavaScript">
obj=new Object;
obj.clockfile="5005-purple.swf";
obj.TimeZone="GMT0100";
obj.width=120;
obj.height=40;
obj.wmode="transparent";
showClock(obj);
</script>
<br>
<br>

  <li><a href="index.php">Home</a>
  <li><a href="ophalen.php">De Database</a>
  <li><a href="videos.php">Trailers</a>
  <li><a href="login.php">Admin</a>
</ul>


<?php


if(isset($_POST['submit'])){

/*voeg het bestand verbinding.php toe voor contact met de database*/
        include("verbinding.php");
            include("functions.inc.php");
    
    //Opstarten van een sessie
    
        //Ophalen en controleren van de input uit de formuliervelden.

    $username = cleanQuery($_POST['username']);
    $password = cleanQuery($_POST['password']);
    //Wachtwoord versleutelen
    $password = md5($password);
        
    $query = "SELECT * FROM users WHERE username='$username' and password='$password'";
    
    $result = mysql_query($query);
    
    if (mysql_num_rows($result) < 1) {
    $error = "Logingegevens kloppen niet";
        include("login.php");
    
    }
else {
        $_SESSION['username'] = "$username";
        include "index2.php";
    }
}

else {



?>


<form name="login" method="post" action="login.php" class="box1">
<fieldset><legend>Inloggen voor Admins:</legend>
<p><label for="username">Gebruikersnaam:</label><input type='text' name="username" class="txt"/></p>
<p><label for="password">Wachtwoord:</label><input type='password' name="password"  class="txt"/></p>
<p><input type='submit' name="submit" value='Login' class="btn"/></p>
</fieldset>
</form>


<?php



}

?>


</body>

</html>


de foutmelding is:
Fatal error: Cannot redeclare cleanquery() (previously declared in /home/www/filmdatabase.awardspace.info/functions.inc.php:7) in /home/www/filmdatabase.awardspace.info/functions.inc.php on line 7

mijn fuctions.inc.php =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php



//Functie om SQL-Injection te voorkomen

function cleanQuery($string)
{

  if(get_magic_quotes_gpc())  // voorkomt dubbele backslashes
  {
    $string = stripslashes($string);
  }

  if (phpversion() >= '4.3.0')
  {

    $string = mysql_real_escape_string($string);
  }

  else
  {
    $string = mysql_escape_string($string);
  }

  return $string;
}


?>


Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:22:39
 
Maarten Verstraeten

Maarten Verstraeten

26/11/2009 14:57:00
Quote Anchor link
Als je juit NIET die ene rij hebt laat dan de foutmelding zien....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if (mysql_num_rows($result) == 1) {
      $_SESSION['username'] = "$username";
      include "index2.php";
    }
else {
      $error = "Logingegevens kloppen niet";
      include("login.php");
    }


?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:08:00
Quote Anchor link
Je maakt de function cleanquery() blijkbaar twee keer aan. Zit er ergens misschien een loop omheen?
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:09:00
Quote Anchor link
@Maarten, zal het even vervangen

@SanThe, wat bedoel je daar mee?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Dat is wat de foutmelding zegt.
Kijk eens in functions.inc.php of daar niets fout is.
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:17:00
Quote Anchor link
Ik heb ook geprobeerd functions.inc.php weg te laten, dan geeft hij een foutmelding bij regel 46 in het bovenste php bestand
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
Maarten Verstraeten

Maarten Verstraeten

26/11/2009 15:21:00
Quote Anchor link
je include een bestand functionS.inc.php
en je bestand heet function.inc.php

Typfoutje: je best de s vergeten of hij is teveel
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:22:00
Quote Anchor link
het is functions.inc.php

het staat wel goed in mijn inlogscript
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:26:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 26.11.2009 15:15:
Kijk eens in functions.inc.php of daar niets fout is.
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Sorry maar ik zie geen fout!?

Misschien ligt het aan de $string?

Maar dit is niet de hoofdfout zeg maar

Als ik functions.inc.php weg laat is het nog geen ramp ofzo
zonder functions.inc.php zit in dit stukje de fout

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$username
= cleanQuery($_POST['username']);
    $password = cleanQuery($_POST['password']);
    //Wachtwoord versleutelen
    $password = md5($password);
>?
[
/code]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Geef eens de eerste 20 regels van functions.inc.php.
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php


//Functie om SQL-Injection te voorkomen

function cleanQuery($string)
{

  if(get_magic_quotes_gpc())  // voorkomt dubbele backslashes
  {
    $string = stripslashes($string);
  }

  if (phpversion() >= '4.3.0')
  {

    $string = mysql_real_escape_string($string);
  }

  else
  {
    $string = mysql_escape_string($string);
  }

?>


De fout zit nu in regel 6, omdat er 1 lege regel is weggehaald
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:42:00
Quote Anchor link
En er staat verder niks meer voor?
Doe je wel een return?
Sluit je de function op de juiste plek?
Staat die function er niet toevallig 2 keer in?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:45:00
Quote Anchor link
Er staat voor de rest niks voor nee
Ik heb de hele code gepost

Ik doe wel een return ja
En, ik weet niet of de function op de goede plek is gesloten

Maar Santhe, kun je misschien nog even kijken naar mijn login script,
en dan vooral naar dit onderdeel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
//Ophalen en controleren van de input uit de formuliervelden.
$username = cleanQuery($_POST['username']);
$password = cleanQuery($_POST['password']);
//Wachtwoord versleutelen
$password = md5($password);


Want daar geeft hij ook een fout
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:50:00
Quote Anchor link
Welke fout?
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:51:00
Quote Anchor link
Fatal error: Call to undefined function: cleanquery() in /home/www/filmdatabase.awardspace.info/login.php on line 46

line 46 is
de lijn die begint met $username =
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 26.11.2009 15:28:
Als ik functions.inc.php weg laat is het nog geen ramp ofzo
zonder functions.inc.php zit in dit stukje de fout

Dat is toch logisch, nu bestaat die function niet.
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:54:00
Quote Anchor link
nee dat snap ik ..
 
Joakim Broden

Joakim Broden

26/11/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php


//Functie om SQL-Injection te voorkomen

function cleanQuery($string)
{

  if(get_magic_quotes_gpc())  // voorkomt dubbele backslashes
  {
    $string = stripslashes($string);
  }

  if (phpversion() >= '4.3.0')
  {

    $string = mysql_real_escape_string($string);
  }

  else
  {
    $string = mysql_escape_string($string);
  }

?>


Je sluit hier de functie niet af dus zet er nog een } bij
 
Ruben

Ruben

26/11/2009 15:58:00
Quote Anchor link
dat heb ik wel als je wat naar boven had gescrold bij mijn eerste post heb je dat kunnen zien, alleen Santhe vroeg om de 1e 20 regels.

De fout zit hem in het loginscript
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Ruben schreef op 26.11.2009 15:58:
De fout zit hem in het loginscript

Dat vraag ik mij af.

Wordt dat loginscript geinclude? (in b.v. index.php)

Edit:
Maak van
include("functions.inc.php");
eens
include_once("functions.inc.php");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.