Fout in het script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Chrisostomus

Stefan Chrisostomus

05/12/2014 11:34:46
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben PHP aan het leren en ben totaal nieuw. In afwachting van een cursus heb ik me een boek aangeschaft (PHP voor absolute beginners). Daar staat volgende oefening in, maar ze klopt niet en ik kan de fout niet vinden. Kan iemand me misschien helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
error_reporting( E_ALL );
ini_set( "display_errors", 1 )

$title = "Test title";
$content = "<h1>Hello World</h1>";
$page = "
<!DOCTYPE html>
<
html>
<
head>
<
title>$title</title>
<
meta http-equiv= 'Content-Type' content='text/html;charset=utf-8'/>
<
/head>
$content
</body>
<
/html>
echo $page;
?>

  


Als fout melding krijg ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '$title' (T_VARIABLE) in C:\xampp\htdocs\ch2\index.php on line 5


Bedankt op voorhand.
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/12/2014 11:36:41 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:09:40
 
- SanThe -

- SanThe -

05/12/2014 11:38:17
Quote Anchor link
Regel 3 mist een puntkomma.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2014 11:39:22
Quote Anchor link
Je moet je string na lijn 16 ook nog afsluiten met een double-quote.

Verder vraag ik me het nut af om de hele tekst in een variabele op te slaan. Je kan toch ook de variabelen direct in je HTML gebruiken, tussen de <?php en ?>-tags?

Verder is het ook aan te raden om variabelen buiten quotes te plaatsen, volgens dit voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Tekst: ".$variabele.". Nog meer tekst.";
?>
Gewijzigd op 05/12/2014 11:40:43 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/12/2014 11:39:47
Quote Anchor link
Regel 7 wordt op regel 16 ook niet afgesloten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2014 11:41:54
Quote Anchor link
Belangrijkste met PHP als het om de diversiteit aan haakjes gaat:
"Wat je opent, moet je ook weer afsluiten"
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/12/2014 11:46:57
Quote Anchor link
Hallo Stefan, Welkom.

Dergelijke typefouten zijn makkelijk te voorkomen door een php editor te gebruiken zoals bijvoorbeeld het gratis programma netbeans
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/12/2014 11:49:06
Quote Anchor link
Derkgelijke fouten zijn ook makkelijk te voorkomen door gewoon je openen in sluiten direct in te kloppen en er gewoon tussen te typen :).
 
Stefan Chrisostomus

Stefan Chrisostomus

05/12/2014 11:51:50
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de tips!

Stefan
 

05/12/2014 13:49:17
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 05/12/2014 11:46:57:
Hallo Stefan, Welkom.

Dergelijke typefouten zijn makkelijk te voorkomen door een php editor te gebruiken zoals bijvoorbeeld het gratis programma netbeans


+ 1 voor Netbeans
+ 5 voor PHPStorm, alleen is dit een betaalde licentie
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/12/2014 17:10:22
Quote Anchor link
Rickert Bombaklats op 05/12/2014 13:49:17:
Frank Nietbelangrijk op 05/12/2014 11:46:57:
Hallo Stefan, Welkom.

Dergelijke typefouten zijn makkelijk te voorkomen door een php editor te gebruiken zoals bijvoorbeeld het gratis programma netbeans


+ 1 voor Netbeans
+ 5 voor PHPStorm, alleen is dit een betaalde licentie


Klopt. Maar voor beginners is een gratis editor goed genoeg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.