fout in HTML-tabel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kwastie

Kwastie

08/06/2007 15:23:00
Quote Anchor link
hallo, ik ben nu bezig met een foto-gallery script aan het maken alleen nu zit er ergens een fout in mijn script alleen wat :S

zoiets wil ik gaan maken: klik hier voor plaatje
alleen dit krijg ik klik hier voor plaatje

dit is mijn "code":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include('header.php');
echo'

<center>
<TABLE width="600" height="600">
 <TR >
  <TD width="80" ><img BORDER="0" src="./siteimg/vorige.png"></TD>  
  <TD width="80"><img BORDER="0" src="./siteimg/volgende.png"></TD>
</TR>
<TR>
<TD align="center"><BR><img width="600" height="600" BORDER="0" src="./siteimg/img.jpg"></TD></TR>
<TD  align="center">TEXT KOMT HIER, je Commentaar dus ;)</TD>
</TABLE>
</center>'
;
?>


de image die ik gebruik is een dom plaatje die 600x600 groot is.
edit: ik heb een nieuwe screenshot gemaakt die goed laat zien wat er fout is, ik heb gewoon alles geslecteerd.. vandaar dat het blauw achtig is

Wat kan de fout zijn? of is er een andere manier om hetzelfde effect te bereiken?(dit is niet het complete script, ik heb al inlog gedeelte en registratie, wachtwoord vergeten, header en footer en index-je)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kwastie
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:30:40
 
Bart Zweers

Bart Zweers

08/06/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Wat jij nou doet is in principe hetzelfde als wat je met HTML kunt bereiken. Dit in PHP Schrijven heeft dus in feite geen nut, alleen als je het interactief wilt maken, wat zoals jij het hebt gedaan, niet lukt. Of heb ik je vraag nou helemaal verkeerd begrepen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/06/2007 16:56:00
Quote Anchor link
Gebruik liever geen tabellen voor de layout van je website, die zijn daar niet voor bedoeld.

De layout van je website maak je op met behulp van CSS...
 
Kwastie

Kwastie

08/06/2007 17:07:00
Quote Anchor link
dat snap ik, maar ik dacht of eigelijk hoopte dat het ook met een tabel kanmaken :P
 
Kwastie

Kwastie

08/06/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij een voorbeel geven hoe ik dat kan doen?
 
Aron K

Aron K

09/06/2007 11:59:00
Quote Anchor link
Waarom css?
Ik werk altijd met tabbellen en ik heb er nooit last mee.


Volgens mij geeft het volgende script hetzelfde resultaat als op jouw plaatje staat, en hier is wel gebruik gemaakt van tabbellen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include('header.php');
?>

<center>
<TABLE width="600" height="600">
<TR >
<TD width="80" ><img BORDER="0" src="./siteimg/vorige.png"></TD>
<TD width="540" align="center">Titel van afbeelding</TD>
<TD width="80" align="right"><img BORDER="0" src="./siteimg/volgende.png"></TD>
</TR>
<TR>
<TD align="center" colspan="3"><BR><img width="600" height="600" BORDER="0" src="./siteimg/img.jpg"></TD></TR>
<TD align="center" colspan="2">TEXT KOMT HIER, je Commentaar dus ;)</TD><TD>Instellingen ofzo</TD></TR>
</TABLE>
</center>
 
Kwastie

Kwastie

09/06/2007 15:09:00
Quote Anchor link
het is inmiddels gefixed ;) vriend van mij zag de fout een <TR> of zo te veel:P
 
Frank -

Frank -

09/06/2007 15:12:00
Quote Anchor link
Gebruik FireFox met Tidy-plugin, die valideert iedere pagina die jij opent en geeft meestal wel aan wat er fout zit.

Verder zijn problemen met tabellen vrij eenvoudig te achterhalen door even een border te gebruiken. Dan kun je eenvoudig zien welke cellen e.d. er allemaal aanwezig zijn en wat er mist.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.