Fout in Kop of munt?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marvin Radioo

Marvin Radioo

01/03/2011 19:41:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een kop of munt script gemaakt.
Maar hij geeft telkens de fout unexpected }

Dit is het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
include("config.php");
if (isset($_POST['submit']))
{

    
    $kopofmunt = mt_rand(1,2);
    
    if ($_POST['submit'] == 'Kop' && $kopofmunt == 1)
    {

        
        echo 'Goedzo, het was kop!<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
        mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes + 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")
}
    }
elseif ($_POST['submit'] == 'Munt' && $kopofmunt == 2)
    {

        
        echo 'Goedzo, het was munt!<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
        mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes + 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")
}
    }
else{
        
         echo 'Helaas, het was fout.<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
         mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")
    }
    
}


echo 'Kop of munt?<br />
<form action="" method="post">
<input type="submit" name="submit" value="Kop" /> <input type="submit" name="submit" value="Munt" />
</form>'
;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:02:18
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 19:47:10
Quote Anchor link
haal die }'s op regel 13 en 19 weg dan zou hij het moeten doen :)

Edit:
En ook op regel 32

Toevoeging op 01/03/2011 19:49:37:

en maak van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (isset($_POST['submit']))

eens :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
Gewijzigd op 01/03/2011 19:48:41 door Jordi Kroon
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 19:49:52
Quote Anchor link
Je sluit je if steeds 2x af voordat je begint en je moet 1x afsluiten.
En gebruik $_SERVER['REQUEST_METHOD'] ipv. $_POST['Submit'].

Ik heb de eerste voor je gedaan de rest moet je zelf doen!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
include("config.php");
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
{

    
    $kopofmunt = mt_rand(1,2);
    
    if ($_POST['submit'] == 'Kop' && $kopofmunt == 1)
    {

        
        echo 'Goedzo, het was kop!<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
        mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes + 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")

    }
elseif ($_POST['submit'] == 'Munt' && $kopofmunt == 2)
    {

        
        echo 'Goedzo, het was munt!<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
        mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes + 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")

    }
else{
        
         echo 'Helaas, het was fout.<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
         mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes - 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")
    }
    
}


echo 'Kop of munt?<br />';
?>

<form action="" method="post">
<input type="submit" name="submit" value="Kop" /> <input type="submit" name="submit" value="Munt" />
</form>
Gewijzigd op 01/03/2011 19:52:32 door Wesley PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 19:51:42
Quote Anchor link
@wesley '; vergeten na de echo
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 19:52:12
Quote Anchor link
@Jordi,

ik zie het ga het even aanpassen.

Haastige spoed gaat zelden goed.
Gewijzigd op 01/03/2011 19:52:50 door Wesley PHP
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 19:53:43
Quote Anchor link
alleen bij mij haha grapje ik maak ook weleens foutjes :)
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

01/03/2011 19:56:27
Quote Anchor link
Hij zegt nog steeds Unexpected }
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
        echo 'Goedzo, het was kop!<br /> <a href="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">Opnieuw</a><br /><br />';
        mysql_query("UPDATE leden SET muntjes = muntjes + 2 WHERE naam = '" . mysql_real_escape_string($_SESSION['login']) . "'")

    }elseif ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'Munt' && $kopofmunt == 2)


In dit stukje
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 20:00:40
Quote Anchor link
@Marvin,

achter de queries moet een ;
En daarna krijg je nog een error en dat is omdat op het begin 2x { staat.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 20:03:10
Quote Anchor link
Hoe kom jij nou eens bij $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'Munt'?
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

01/03/2011 20:03:39
Quote Anchor link
moest submit toch vervangen?
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 20:04:26
Quote Anchor link
@Jordi,

Dat is waarschijnlijk mijn fout omdat ik niet duidelijk ben geweest.
Excuus !
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

01/03/2011 20:09:25
Quote Anchor link
ik zou het eventjes uitleggen ,

Kijk naar het verband tussen deze 2 :

$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' en <form action="" method="post">

Je kan zien dat als er op submit is gedrukt de method word opgevraagd via REQUEST_METHOD die ga je vergelijken of die gelijk is aan post 'Je hebt er meerderen maar de meest gebruikte zijn post en get , post word gebruikt bij het versturen van een stukje wat meestal in de database gaat en wat eigenlijk prive moet blijven , GET word in een url gezet bijv $_GET['naam'] = 'je naam' en die komt dus in de url als ?naam=je naam
 
Wesley PHP

Wesley PHP

01/03/2011 20:12:17
Quote Anchor link
@Marvin,

Werkt hij al?
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

01/03/2011 20:44:06
Quote Anchor link
Werkt prima!
Bedankt!
Gewijzigd op 01/03/2011 21:34:00 door Marvin Radioo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.