Fout in loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

nick

23/06/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met nieuwe emoticons toe te voegen aan mijn gastenboek, maar ik wil een loop gebruiken om de codes te genereren. Dit is wat ik zover heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

for ( $i = 1; $i < 137; $i++ ) {

  echo '<a href="#" onclick="addSmilie(\':'.$i.':\');"><img src="images/smilies/'.$i.'.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>';

}


?>

geeft dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="#" onclick="addSmilie(':1:');"><img src="images/smilies/1.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>
<a href="#" onclick="addSmilie(':2:');"><img src="images/smilies/2.gif" width="20" height="20" border="0" /></a>

enzovoorts.
Maar in het volgende script neemt hij hem niet helemaal :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php //mijn zevende script = test op loop
$i = 1;
while($i <= 130)
{

    echo '$bericht = str_replace(":'.$i.':"," <img src=\images/smilies/'.$i.'.gif\" alt=\Smilie\" />",$bericht);';
    $i++;
}

//Eind script 7 = test op loop
?>


dit geeft als resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht = str_replace(":1:"," \Smilie\"",$bericht);
$bericht = str_replace(":2:"," \Smilie\"",$bericht);

enzovoorts...
Je ziet al, hij vergeet het deel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  <img src=\images/smilies/'.$i.'.gif\" alt=
te copieren.
Ik heb de hele tutorial al doorgelezen, maar daar vind ik niets.
Zouden jullie me kunnen helpen?

Nick.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:58:12
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 19:28:00
Quote Anchor link
Nick, dat is heel wat anders ;) Hij geeft daar de alternatieve tekst elke keer weer, hij zoekt naar die afbeelding die waarschijnlijk niet bestaat ;)
 
Nick

nick

23/06/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Hoe moet ik er dan voor zorgen dat hij die text ook zou weergeven ?

Edit:
Wacht, ik heb het al :P ik heb gewoon in de broncode gekeken, en dat gecopierd;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door nick
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/06/2008 19:34:00
Quote Anchor link
Deze tekens < en > vervangen door de htmlentities van die tekens. ;) Dan krijg je wel het geheel te zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.