fout in mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

01/06/2007 22:38:00
Quote Anchor link
hey

ik heb hier een script gevonden om aan te melden op een site
zonder mysql
nu wil ik een account registeren
geeft die de volgende fout.
Warning: mail() [function.mail]: SAFE MODE Restriction in effect. The fifth parameter is disabled in SAFE MODE. in /storage/mijndomein/users/058605/public/sites/14emontessori.chat2you.eu/register.php on line 50

het script is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<head>
<title>14e Montessori Intranet</title>
</head>
<?
include('logo.php');
?>

<?php

function mkpass(){
    $letters = array();
    $tekens['klein'] = range('a','z');
    $tekens['groot'] = range('A','Z');
    $tekens['cijfers'] = range(0,9);
    
    foreach($tekens['klein'] as $k => $v){
        array_push($letters, $v);
    }

    
    foreach($tekens['groot'] as $k => $v){
          array_push($letters, $v);
      }

      
      foreach($tekens['cijfers'] as $k => $v){
        array_push($letters, $v);
    }

    
    $aantal = count($letters)-1;
 
     return $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)] .  $letters[rand(0,$aantal)] . $letters[rand(0,$aantal)];
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
 
    if(empty($_POST['login_name']) OR empty($_POST['email'])){
        echo "<h1>Error</h1>\n<p>You did not fill in all required fields!</p>\n";
    }
else{
        $username = htmlentities($_POST['login_name'], ENT_QUOTES);
        $password = mkpass();
        $email = htmlentities($_POST['email'], ENT_QUOTES);
        
        if(file_exists('members/' . $username . '.php')){
             echo "<h1>Fout</h1>\n<p>Gebruikersnaam al in gebruik!</p>\n";
        }
else{
               include('config.php');
  
            $onderwerp = "Registration at " . $website;
  
               $bericht = "Welcome to " . $website . "\r\n\r\nPlease keep this email for your records. Your account information is as follows:\r\n\r\n----------------------------\r\nUsername: " . $username . "\r\nPassword: " . $password . "\r\n----------------------------\r\n\r\nThank you for registering.";
  
            mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "\nX-Mailer: PHP/" . phpversion(), "-f " . $afzender);
  
               $handle = fopen('members/' . $username . '.php','w');
               fwrite($handle, "<?php\n \$password = \"" . md5($password) . "\";\n \$email = \"" . $email . "\";\n ?>");
               fclose($handle);
  
               echo "<h1>Registreren is gelukt</h1>\n<p>Kijk voor je wachtwoord op je E-mail.</p>\n";
           }
    }
}
else{
?>


<form method="post" action="#">

 <h1>Registreer account</h1>
 <p>Gebruikersnaam:<br /><input type="text" name="login_name" maxlength="20" /></p>
 <p>E-mail:<br /><input type="text" name="email" /></p>
 <p><input type="submit" name="submit" value="Verzenden" /></p>

</form>

<?
}
?>

weet iemand een oplossing hiervoor
alvast bedankt

groetjes wesley
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:35:52
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2007 22:51:00
Quote Anchor link
Zoals de error al aangeeft: De vijfde parameter kan je niet gebruiken bij mail().
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

01/06/2007 22:53:00
Quote Anchor link
en welke is dat
en weet je misschien hiervoor een oplossing
want op een andere server doet die het wel
maar die is alleen via netwerk
en niet via internet te berijken
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2007 22:56:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 01.06.2007 22:53:
en welke is dat

Euh, de vijfde???
mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "\nX-Mailer: PHP/" . phpversion(), "-f " . $afzender);

veranderen in dit en hopen dat ie het nog doet.
mail($email, $onderwerp, $bericht, "From: " . $afzender . "\nX-Mailer: PHP/" . phpversion());
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

01/06/2007 22:59:00
Quote Anchor link
thanks hij werkt weer
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2007 23:03:00
Quote Anchor link
De vijfde parameter (van php.net):

additional_parameters (optional)

The additional_parameters parameter can be used to pass an additional parameter to the program configured to use when sending mail using the sendmail_path configuration setting. For example, this can be used to set the envelope sender address when using sendmail with the -f sendmail option.

The user that the webserver runs as should be added as a trusted user to the sendmail configuration to prevent a 'X-Warning' header from being added to the message when the envelope sender (-f) is set using this method. For sendmail users, this file is /etc/mail/trusted-users.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.