Fout in mijn code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Luc Sleeckx

Luc Sleeckx

10/11/2021 09:33:30
Quote Anchor link
Ik ben een beginner in PHP, en probeer reeds enkele dagen om mijn script werkende te krijgen. Maar ik raak maar niet voorbij een fout in een stuk code om mijn databank te bevragen.
Krijg steeds volgende melding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: Unclosed '{' on line 21 in C:\xampp\htdocs\test.php on line 49


Er zou dus een accolade (of bracket) te weinig staan in de code. Het If statement op lijn 21 zou dus niet afgesloten zijn. Ik dacht dat dit het geval was op lijn 47 ? Of niet?
Dank bij voorbaat om mij op weg te helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
$servername
= "******";
$username = "******";
$password = "******";
$dbname = "******";

// Maak de verbinding
$conn = new mysql($servername, $username, $password, $dbname);
// Controleer de verbinding
if ($conn->connect_error) {
    //breek de code hier af als de verbinding mislukt
    die("Verbinding met de databank is mislukt: " . $conn->connect_error);
}

//selecteer alle rijen van de tabel 'overlijdensberichten'
$sql = "select * FROM overlijdensberichten";

//bewaar het resultaat van de zoekopdracht
$result = $conn->query($sql);

//als het aantal rijen groter is dan 0, zet de rijen dan om in HTML
if ($result->num_rows > 0) {
//php afsluiten om rechtstreeks html te schrijven
    ?>


        <table>
            <tr>
                <th>Familienaam</th>
                <th>Voornaam</th>
                <th>Geboortedatum</th>
                <th>Overlijdensdatum</th>
            </tr>
    <?
    // maak een "loop" door alle rijen
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
    ?>

            <tr><td><?echo $row["ob_familienaam"];?></td>
                <td><?echo $row["ob_voornaam"];?></td>
                <td><?echo $row["ob_geboortedatum"];?></td>
                <td><?echo $row["ob_overlijdensdatum"];?></td>
            </tr>
    }
        </table>
    <?
} else {
    //Er staan geen artikels/rijen in de databank
    echo "Geen artikels gevonden in de databank";
}

$conn->close();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:26:59
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

10/11/2021 09:40:21
Quote Anchor link
De sluit accolade op regel 41 staat niet in PHP code (maar gewoon in een stuk HTML - dus daar kijkt PHP niet naar). Maak van regel 41
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } ?>
 
Luc Sleeckx

Luc Sleeckx

10/11/2021 10:07:54
Quote Anchor link
Hartelijk dank Rob - Gelukt!
 
Jan R

Jan R

10/11/2021 11:27:04
Quote Anchor link
Gebruik mysqli commando's mysql, zonder i, zal bij vele providers niet meer werken
 
Luc Sleeckx

Luc Sleeckx

10/11/2021 13:35:35
Quote Anchor link
Hartelijk dank voor de tip;
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2021 23:23:41
Quote Anchor link
Jan R op 10/11/2021 11:27:04:
Gebruik mysqli commando's mysql, zonder i, zal bij vele providers niet meer werken


Voor zover ik weet waren de oude mysql-functies nooit object-georienteerd zoals ik in dit script zie. Misschien heeft de schrijver van het script wel een extend gebouwd op een class die 'mysql' genoemd wordt. ;-)

Geen probleem verder.
 
Ivo P

Ivo P

11/11/2021 13:04:50
Quote Anchor link
let er ook op dat je naast <¿php ook de korte php-tags gebruikt: <¿

Deze worden niet door elke server herkend.
Daarmee wordt dan ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>
niet herkend als een afsluitenden }
 
Johannes Kingma

Johannes Kingma

01/12/2021 22:23:16
Quote Anchor link
Om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $var?>
korter te schrijven kun je ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$var?>
gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.