fout in pagina navigatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arthur Heijmen

Arthur Heijmen

05/01/2013 22:31:18
Quote Anchor link
Ik heb hier een pagina navigatie script.
Niet van mij zelf hoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php

// database verbinding includen
require_once('connect.php');

if(isset($_GET['pagina']))
        {

        $pagina = $_GET['pagina'];
        $begin = ($pagina * 10) - 10;
        }

        else
        {
        $pagina = 1;
        $begin = ($pagina * 10) - 10;
        }


        // posts selecteren uit database

        // aantal posts uit de db halen


            $aantal_posts_1 = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT COUNT(*) AS aantal FROM objecten WHERE status = 'online'"));

            $aantal_posts = $aantal_posts_1['aantal'];
            



  $aantal_paginas = $aantal_posts/10 + 1;



              for ($i = 1; $i <= $aantal_paginas; $i++)
              {

              echo '<a href="index.php?titel=aanbod&pagina='.$i.'">'.$i.'</a>&nbsp;&nbsp;';
            }


            $query = "SELECT
                    *
                    FROM objecten
                    WHERE status = 'online'
                    ORDER BY id DESC
                    LIMIT $begin, 10
                    "
;
            $res = mysql_query($query) or die(mysql_error());


            if(mysql_num_rows($res) <> 0)
{

      while($gegevens = mysql_fetch_assoc($res))
    {



    $sql = mysql_query("SELECT * FROM objecten WHERE status = 'online'") or die (mysql_error());

{

   echo "<br /><br /><u>";
   echo $gegevens['kop'];
   echo "</u><br />";
}


 
    $tekst = nl2br($gegevens['text']);
    
    // kijk of het groter of kleiner is dan 100
    if (strlen($tekst) > 150)
        $tekst = substr($tekst, 0, 150) . "..";

    echo "<i> $tekst </i><br /><br />";
    echo "<b><a href=index.php?titel=lees&id=$gegevens[id]><u>Lees meer over $gegevens[titel]</u></a></b><br /><br />";

}


for ($i = 1; $i <= $aantal_paginas; $i++)
              {

              echo '<a href="index.php?titel=aanbod&pagina='.$i.'">'.$i.'</a>&nbsp;&nbsp;';
            }

        echo '<br /><br />';    
}

else
{
echo "</b><br />er zijn nog geen gegevens geplaatst<br /><br />";
}

?>

maar Ik krijg met dit script deze fout melding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-10, 10' at line 6

alleen het rare is op mijn site KLIK
werkt het wel maar als ik hem op een andere db koppelt werkt het niet
Hier is de db
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `objecten` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `kop` text,
  `text` text,
  `foto1` varchar(225) default NULL,
  `foto2` varchar(225) default NULL,
  `foto3` varchar(225) default NULL,
  `foto4` varchar(225) default NULL,
  `foto5` varchar(225) default NULL,
  `foto6` varchar(225) default NULL,
  `status` varchar(10) NOT NULL default 'offline',
  `datum` date default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=10 ;

Ik zelf zie deze fout niet
Gewijzigd op 05/01/2013 22:34:37 door Arthur Heijmen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:43:55
 
Jurgen B

Jurgen B

05/01/2013 22:37:19
Quote Anchor link
Oeps verkeerd gelezen, er staat een if/else bij de $_GET['pagina'].

Controleer in je code ook of $_GET['pagina'] groter dan 0 is, want anders krijg je namelijk (0*10) - 10 waardoor je query LIMIT -10, 10 wordt.
Gewijzigd op 05/01/2013 22:40:51 door Jurgen B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.