fout in script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anton VE

Anton VE

11/10/2005 20:37:00
Quote Anchor link
mijn registreer script werkt niet en ik weet niet wat er fout aan is zouden jullie eens willen kijken hier is mijn script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include'config.php';

$_POST["username"];
$_POST["email"];
$_POST["password"];
$_POST["password2"];

if(empty($username)){
 echo 'Je moet wel een Nicknaam intypen';
}
elseif(empty($password)){
 echo 'Je moet wel een Password intypen';
}
elseif(empty($email)){
  echo 'Je moet wel een email intypen';

if($password==$password2){
  }
elseif(isset($username)){
    }
elseif(isset($password)){

    mysql_query("INSERT INTO $users (nickname, wachtwoord, email, ip) VALUES (\"$nick\", \"$password\", \"$email\", \"$ip\")");
  }
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2005 20:37:00 door Anton VE
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:45:38
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

11/10/2005 20:40:00
Quote Anchor link
Je hebt de variabelen $username, $email en $password nog niet ingesteld...

En $ip trouwens ook niet...
Gewijzigd op 11/10/2005 20:41:00 door PurpleMadness -
 
Eris -

Eris -

11/10/2005 20:43:00
Quote Anchor link
Staat waarschijnlijk is config.php

Oke de groote vraag is nu wat is de error
 
Anton VE

Anton VE

11/10/2005 20:45:00
Quote Anchor link
maar heb geen error er komt gewoon niets en je hebt geen leden in men database

edite: heb mijn variables bij gezet mar het werkt nog niet dit is nu mijn script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include'config.php';

$username = $_POST["username"];
$email = $_POST["email"];
$password = $_POST["password"];
$password2 = $_POST["password2"];
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];


if(empty($username)){
 echo 'Je moet wel een Nicknaam intypen';
}
elseif(empty($password)){
 echo 'Je moet wel een Password intypen';
}
elseif(empty($email)){
  echo 'Je moet wel een email intypen';

if($password==$password2){
  }
elseif(isset($username)){
    }
elseif(isset($password)){

    mysql_query("INSERT INTO $users (nickname, wachtwoord, email, ip) VALUES (\"$nick\", \"$password\", \"$email\", \"$ip\")");
  }
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2005 21:17:00 door Anton VE
 
Jelmer -

Jelmer -

11/10/2005 21:24:00
Quote Anchor link
error_reporting(E_ALL); even bovenaan zetten, en mysql_query([...]) even vervangen door mysql_query([...]) or die(mysql_error());
 
Martijn B

Martijn B

11/10/2005 21:57:00
Quote Anchor link
Zo zou je script wat meer moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
error_reporting(E_ALL);

include 'config.php';

$username    = $_POST['username'];
$email        = $_POST['email'];
$password    = $_POST['password'];
$password2    = $_POST['password2'];
$ip            = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

if( $username != '' && $password != '' && $email != '' )
{

    // een minimale wachtwoord lengte van 6 ?
    
    if( isset($password2) && $password == $password2 )
    {

        // mysql_real_escape_string() ?
        // md5() voor het password ?

        
        $sQry = "INSERT INTO $users
                (nickname, wachtwoord, email, ip)
                VALUES (\"$nick\", \"$password\", \"$email\", \"$ip\")"
;
                
        if( mysql_query($sQry) === false )
        {

            echo mysql_error();
            echo mysql_errno();

            die('De query ging niet al te goed');
        }
    }

    else
    {
        echo 'De twee wachwoorden zijn niet gelijk aan elkaar';
    }
}

else
{
    echo 'De formulier velden Nicknaam, Password en email moet je intypen';
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2005 22:09:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2005 22:01:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee wat je hier probeert te doen??
Ik heb het voor de duidelijkheid een beetje uit elkaar getrokken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($password==$password2){
  // dan dus niks
}elseif(isset($username)){
  // anders, dan dus weer niks
}elseif(isset($password)){
  // anders, dan krijgen we de query met Insert.
}
?>


Dus de query wordt uitgevoerd als $password niet $password2 is, en als de $usernaam niet bestaat en als $password wel bestaat.

Zo, ga daar maar eens over nadenken.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/10/2005 22:16:00
Quote Anchor link
Ik verbaasde me daar idd ook nogal over :S
 
Martijn B

Martijn B

11/10/2005 22:19:00
Quote Anchor link
Ik denk dat dat gewoon een if moet worden om de wachtwoorden met elkaar te vergelijken.
Gewijzigd op 11/10/2005 22:21:00 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.