fout in script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderik Roderik

Roderik Roderik

07/10/2007 16:07:00
Quote Anchor link
Hallo,


Ik maak een spel en mijn probleempje zit bij de bank.
Als je meer opneemt dan dat je hebt in de bank moet er een melding komen.
Ik teste het ff maar er kwam geen melding weet iemand het probleem?

Dit is het script:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php



    $sError
                                =    '';
    
    if($_POST['$a'] >= '$e')
    {

        $sError                            .=    '<h5 align="center">Leuk geprobeert zoveel geld heb je niet!</h5>';
    }

    
    if($_POST['$e'] >= '1000000')
    {

        $sError                         .=    '<h5 align="center">Je kan niet meer dan 1000.000 opnemen!</h5>';
    }

    
    if($sError != '')
    {

        $sError                            .=    '<p align="center">';
        
        die($sError.'<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?style='.$_GET['style'].'">Ga terug</a></p>');
    }

    
  

?>


$a is hoeveel je wilt opnemen en $e is hoeveel je op de bank hebt staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:14:46
 
- SanThe -

- SanThe -

07/10/2007 16:13:00
Quote Anchor link
$_POST['$a'] => hij zoekt een inputveld met de naam $a.

$_POST[$a] => hij zoekt een inputveld met de naam in de inhoud van $a

$_POST['bla'] => hij zoekt een inputveld met de naam bla

Kijk en vergelijk.

Edit: Oftewel $vars NIET tussen quotes en ZEKER NOOIT tussen enkele quotes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

07/10/2007 16:14:00
Quote Anchor link
...$e') Dit gaat dus niet werken, maak van die ' ' eens " " of gewoon zonder '
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

07/10/2007 16:16:00
Quote Anchor link
okee bedankt ik ga ff uitproberen.


@jurgen

Helaas werkte niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

07/10/2007 16:42:00
Quote Anchor link
Plaats eens
error_reporting(E_ALL);
boven aan de pagina en vertel wat je ziet als je het script uitvoert.
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

08/10/2007 12:29:00
Quote Anchor link
dit :P :




Notice: Undefined variable: a in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 91

Notice: Undefined index: in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 91

Notice: Undefined variable: e in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 91

Notice: Undefined variable: e in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 96

Notice: Undefined index: in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 96

Notice: Undefined variable: sError in /storage/mijndomein/users/003918/public/sites/gladiator.bruins-uneken.nl/bank2.php on line 101
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 13:15:00
Quote Anchor link
Zie isset().
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

09/10/2007 18:34:00
Quote Anchor link
bump! :P
 
Han eev

Han eev

09/10/2007 18:47:00
Quote Anchor link
$a bestaat gewoon niet ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if(isset($a)) {
// A bestaat
} else {
// A bestaat niet
$a = 'ik besta nu wel';
}
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

09/10/2007 20:26:00
Quote Anchor link
$a bestaat wel maar jij hebt de hele script nog niet gezien en daar staat ie in. :P
 
Martijn B

Martijn B

09/10/2007 20:31:00
Quote Anchor link
PHP liegt niet.

"Undefined variable", betekend dat een variabele niet bestaat.

Je doet bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
echo $a;

// of
$b = 23 + $a;

?>


"Undefined index", betekend dat je een index (ofwel sleutel) van een array aanspreekt die niet bestaat.

Je doet bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$a
= array();

echo $a['ikbenerniet'];

// of

echo $a[1];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.