fout melding in de headr.php code!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

03/02/2016 16:53:30
Quote Anchor link
hallo,
ik ben aan het werken met Netbeans IDE om een thema te bouwen met underscores.

ik heb deze code togevoegd volgens instructies voor de logo:
!!!!!!!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ( get_header_image() ) { ?>

<header id="masthead" class="site-header" style="background-image: url(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header_image(); ?>
)" role="banner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } else { ?>


<header id="masthead" class="site-header" role="banner">


!!!!!!!!!!!!!
ik krijg nu fout melding bij de code hieronder : ik heb !!! gezet bij de fout melding:



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php wp_head(); ?>

</head>

<body
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php body_class(); ?>
>
<div id="page" class="site">
<a class="skip-link screen-reader-text" href="#content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php esc_html_e( 'Skip to content', 'johnson' ); ?>
</a>

<div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ( get_header_image() ) { ?>

<header id="masthead" class="site-header" style="background-image: url(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php header_image(); ?>
)" role="banner">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php } else { ?>


<header id="masthead" class="site-header" role="banner">


<div class="site-branding">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
            if ( is_front_page() && is_home() ) : ?>

<h1 class="site-title"><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>
" rel="home">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php bloginfo( 'name' ); ?>
</a></h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php else : ?>

<p class="site-title"><a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>
" rel="home">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php bloginfo( 'name' ); ?>
</a></p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
            endif; ?>


$description = get_bloginfo( 'description', 'display' );
if ( $description || is_customize_preview() ) : ?>
<p class="site-description">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $description; /* WPCS: xss ok. */ ?>
</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
                        
   !!!!!hier!!!                     [b]endif; [/b]
                        
                        
                        
                        
                        
                        
        <
/div><!-- .site-branding -->

        <
nav id="site-navigation" class="main-navigation" role="navigation">
            <
button class="menu-toggle" aria-controls="primary-menu" aria-expanded="false">[code]<?php esc_html_e( 'Primary Menu', 'johnson' ); ?>
</button>
            <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu' ) ); ?>
        </nav><!-- #site-navigation -->
    </header><!-- #masthead -->
        <div id="content" class="site-content">  !!!!!! plus ik heb in deze line  foutmelding gekregen

fout is de fout eigenlijk . ik heb in originele header.php bekijken maar kunde niets vinden.

dank u wel
johannes
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:00:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2016 16:55:27
Quote Anchor link
Kan je je code tussen [code][/code]-tags plaatsen?
Dat maakt alles beter leesbaarder.
 
Johannes davidian

johannes davidian

03/02/2016 17:27:01
Quote Anchor link
dank u wel , ik he eerste probleem endif ?> opgelost maar de fout melding blijft bij de laatste lijn!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php wp_head(); ?>
</head>
<body <?php body_class(); ?>>
<div id="page" class="site">
<a class="skip-link screen-reader-text" href="#content"><?php esc_html_e( 'Skip to content', 'johnson' ); ?></a>
      
        <?php if ( get_header_image() ) { ?>
        <header id="masthead" class="site-header" style="background-image: url(<?php header_image(); ?>)" role="banner">
        <?php } else { ?>
        
    <header id="masthead" class="site-header" role="banner">            
      
        <div class="site-branding">
            <?php
            if ( is_front_page() && is_home() ) : ?>

                <h1 class="site-title"><a href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>" rel="home"><?php bloginfo( 'name' ); ?></a></h1>

            <?php else : ?>
<p class="site-title"><a href="<?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>" rel="home"><?php bloginfo( 'name' ); ?></a></p>
            <?php
            endif;      
                        
    $description = get_bloginfo( 'description', 'display' );

    if ( $description || is_customize_preview() ) : ?>

                <p class="site-description"><?php echo $description; /* WPCS: xss ok. */ ?></p>
            <?php
                        
                       endif;     ?>
    //ik heb hier gecorrigeerd
              
                                              
                        
                        
                        
        </div><!-- .site-branding -->

        <nav id="site-navigation" class="main-navigation" role="navigation">

    <button class="menu-toggle" aria-controls="primary-menu" aria-expanded="false"><?php esc_html_e( 'Primary Menu', 'johnson' ); ?></button>

    <?php wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'primary', 'menu_id' => 'primary-menu' ) ); ?>
        </nav><!-- #site-navigation -->
    </header><!-- #masthead -->
        <div id="content" class="site-content"> // in deze laatste lijn blijft fout melding geven unexpected end of file terwijl in de kopie is het juist!!


johannes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2016 17:30:47
Quote Anchor link
Over welke foutmelding hebben we het dan?
 
Ivo P

Ivo P

03/02/2016 17:40:11
Quote Anchor link
foutmelding op de laatste lijn?

dan mist er doorgaans een afsluitende } of endif; of andere afsluiting van een code blok.
 
Johannes davidian

johannes davidian

03/02/2016 17:40:33
Quote Anchor link
als ik debug file uitvoeren ik krijg deze melding:

( ! ) Parse error: syntax error, unexpected end of file in C:\wamp\www\wordpress\wp-content\themes\johnson\header.php on line 69 (het is in boven code laatste lijn 44!!!
dank u wel
 
Ivo P

Ivo P

03/02/2016 17:41:38
Quote Anchor link
mogelijk de else op regel 9?


een goede editor kan je helpen de juiste { } te laten oplichten en ook om je code netjes uit te lijnen.
 
Johannes davidian

johannes davidian

03/02/2016 18:02:31
Quote Anchor link
dank u wel ,
maar ik heb geprobeerd om in line 9 de brackets te wijzigen dan de rode teken(de waarschuwing) op de laatste line 44 is weg .
ik krijg nu oranje waarschuwing op line 9 . dus ik denk de brackets zijn goed.
wat kan zijn anders?
plus welke editor is goed ?
johannes

Toevoeging op 03/02/2016 19:11:18:

dank u wel iedereen,
ik heb gevonden de oorzak:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6

<?php if ( get_header_image() ) { ?>
        <header id="masthead" class="site-header" style="background-image: url(<?php header_image(); ?>)" role="banner">
        <?php } else { ?>
        
    <header id="masthead" class="site-header" role="banner">

ik heb na line 11 vergeten om
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ( get_header_image() ) { ?>
te sluiten met :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php endif;      ?>

ik wil toch weten welke editor is het beste voor mij als beginner?
johannes
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2016 11:48:04
Quote Anchor link
ik ben al jaren tevreden gebruiker van Netbeans.

Lijkt me ook voor een beginner geschikt, zij het dat het wel een heel uitgebreide editor (of eigenlijk IDE) is.
Maar je hoeft natuurlijk niet alles te gebruiken.

Het is wel fijn dat direct de afsluitende } geplaatst wordt na het intikken van een { en hij geeft ook veel (typ)fouten of vergeten ; direct al aan.
 
Johannes davidian

johannes davidian

04/02/2016 12:14:14
Quote Anchor link
dank u wel
johannes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.