Fout melding insert in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

15/02/2011 15:02:49
Quote Anchor link
ik heb een probleem ! ik heb een aanmeld formulier een als gebruikers willen aanmelden dan wordt ook de ip opgeslagen. dat is wat ik wil hebben maar ik krijg steeds deze error. You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '83.84.64.59' at line 6. ik heb op google zitten zoeken maar kan niks vinden. kunnen jullie me helpen hieronder zie je de stuk script

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
<?php


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

        $provinces = array('friesland', 'groningen', 'drenthe', 'overijssel', 'flevoland', 'noord-holland', 'zuid-holland', 'utrecht', 'gelderland', 'zeeland', 'noord-brabant', 'limburg', 'anders');

        $countries = array('argentinië', 'armenië', 'aruba', 'australië', 'belgië', 'bosnië', 'brazilië', 'bulgarije', 'canada', 'china', 'cuba', 'duitsland', 'engeland', 'denenmarken', 'egypte', 'ethiopië', 'finland', 'frankrijk', 'honduras', 'hong kong', 'hongarije', 'ierland', 'indië', 'indonesië', 'iran', 'iraq', 'israel', 'italië', 'jamaica', 'japan', 'kazachstan', 'korea', 'kroatië', 'luxemburg', 'nederland', 'nederlandse antille', 'nepal', 'nieuw zeeland', 'nigeria', 'pakistan', 'papua new guinea', 'paraguay', 'peru', 'polen', 'portugal', 'spanje', 'suriname', 'sweden', 'uzbekistan', 'vietnam', 'yugoslavië', 'zwitserland');

        if (!isset($_POST['gebruikersnaam']) || strlen($_POST['gebruikersnaam']) < 3 || strlen($_POST['gebruikersnaam']) > 12 || !ctype_alnum($_POST['gebruikersnaam']) || !isset($_POST['ww1']) || !isset($_POST['ww2']) || strcmp($_POST['ww1'], $_POST['ww2']) != 0 || !isset($_POST['email']) || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) || strlen($_POST['email']) > 255 || !isset($_POST['geslacht']) || ($_POST['geslacht'] != 'man' && $_POST['geslacht'] != 'vrouw') || !isset($_POST['birthday']) || !isset($_POST['birthmonth']) || !isset($_POST['birthyear']) || !ctype_digit($_POST['birthday']) || !ctype_digit($_POST['birthmonth']) || !ctype_digit($_POST['birthyear']) || $_POST['birthday'] > 31 || $_POST['birthmonth'] > 12 || $_POST['birthyear'] < 1900 || $_POST['birthyear'] > date('Y') || !isset($_POST['woonplaats']) || strlen($_POST['woonplaats']) > 100 || !isset($_POST['provincie']) || !in_array(strtolower($_POST['provincie']), $provinces) || !isset($_POST['land']) || !in_array(strtolower($_POST['land']), $countries) || !isset($_POST['nieuwsbrief']) || ($_POST['nieuwsbrief'] != 'ja' && $_POST['nieuwsbrief'] != 'nee')) {

            echo '<font size="2">Sorry, de volgende fout(en) is/zijn opgetreden:</font>
        <br />
        <br />'
;

            if (!isset($_POST['gebruikersnaam']) || strlen($_POST['gebruikersnaam']) < 3 || strlen($_POST['gebruikersnaam']) > 15 || !ctype_alnum($_POST['gebruikersnaam'])) {

                echo '<font size="2">- Het veld gebruikersnaam is niet correct ingevuld, minimaal 3, maximaal 12 tekens en alleen letters en cijfers toegestaan.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['ww1']) || empty($_POST['ww1']) || !isset($_POST['ww2']) || strcmp($_POST['ww1'], $_POST['ww2']) != 0) {

                echo '<font size="2">- De wachtwoord velden zijn niet correct ingevuld, laat deze niet leeg en zorg dat ze gelijk aan elkaar zijn.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['email']) || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) || strlen($_POST['email']) > 255) {

                echo '<font size="2">- Het veld email is niet correct ingevuld, vul een geldig emailadres in.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['geslacht']) || ($_POST['geslacht'] != 'man' && $_POST['geslacht'] != 'vrouw')) {

                echo '<font size="2">- U heeft geen of een ongeldig geslacht gekozen.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['birthday']) || !isset($_POST['birthmonth']) || !isset($_POST['birthyear']) || !ctype_digit($_POST['birthday']) || !ctype_digit($_POST['birthmonth']) || !ctype_digit($_POST['birthyear']) || $_POST['birthday'] > 31 || $_POST['birthmonth'] > 12 || $_POST['birthyear'] < 1900 || $_POST['birthyear'] > date('Y')) {

                echo '<font size="2">- U heeft geen of een een ongeldige geboortedatum ingevuld.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['woonplaats']) || strlen($_POST['woonplaats']) > 100) {

                echo '<font size="2">- U heeft geen of een ongeldige woonplaats ingevuld.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['provincie']) || !in_array(strtolower($_POST['provincie']), $provinces)) {

                echo '<font size="2">- U heeft geen of een ongeldige provincie ingevuld.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['land']) || !in_array(strtolower($_POST['land']), $countries)) {

                echo '<font size="2">- U heeft geen of een ongeldig land ingevuld.</font>
            <br />'
;

            }


            if (!isset($_POST['nieuwsbrief']) || ($_POST['nieuwsbrief'] != 'ja' && $_POST['nieuwsbrief'] != 'nee')) {

                echo '<font size="2">- U heeft niet correct aangegeven of u een nieuwsbrief wenst te ontvangen.</font>
            <br />'
;

            }


            echo '<br />
        Los de bovenstaande fouten op en probeer het opnieuw door <a href="javascript:history.go(-1)">hier</a> te klikken.'
;

        }
else {
            
            if (isset($_FILES['avatar']) && !empty($_FILES['avatar'])) {
            $filename = $_FILES['avatar']['name'];
    $extensie = substr($filename, -3);
    $map = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/images/leden/";
    $file = $_FILES['avatar'];

    $breedte = $_FILES['avatar'];
    $max_bytes = 2000000;

    if (strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png") {
        echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
    }
elseif ($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) {
        echo ("Het bestand is groter dan " . $max_bytes . " bytes!");
    }
else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;

        $picName = $_FILES['avatar']['name'];
        $nr = rand(11111, 99999999999);
        if (file_exists($_FILES['avatar']['name'])) {
            $picName = $nr . $_FILES['avatar']['name'];
            if (file_exists($picName)) {
                $picName = $nr . $_FILES['avatar']['name'];
            }
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['avatar']['tmp_name'], $map. $picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");

        require_once 'includes/image.php';

        $image = new Image($map . $picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map . '250' . $picName);

        $image = new Image($map . $picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map . '65' . $picName);

        $image = new Image($map . $picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map . '85' . $picName);
}

            $select = mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE gebruikersnaam = '" . $_POST['gebruikersnaam'] . "'");
            if (mysql_num_rows($select)) {
                echo "<font size=2>Sorry deze gebruikersnaam is al ingebruik!</font>";
            }
elseif ($_POST['ww1'] != $_POST['ww2']) {
                echo "<font size=2>De wachtwoorden komen niet overeen!</font>";
            }
elseif (!eregi("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+", $_POST['email'])) {
                echo "<font size=2>Je hebt geen geldig email ingevuld!</font>";
            }
else {
                echo "<font size=2>Je bent geregistreert, Kan nu meteen inloggen!</font>";
                mysql_query("
                    INSERT INTO
                        leden
                        
                        (id, gebruikersnaam, wachtwoord, email, birthdate, geslacht, provincie, woonplaats, afkomst, nieuwsbrief ,img ,ip)
                    VALUES
                        ('', '"
. $_POST['gebruikersnaam'] . "','" . md5($_POST['ww2']) . "','" . $_POST['email'] . "','" . $_POST['birthyear']  . "-" . $_POST['birthmonth'] .  "-" . $_POST['birthday'] . "','" . $_POST['geslacht'] . "','" . $_POST['provincie'] . "','" . $_POST['woonplaats'] . "','" . $_POST['land'] . "','" . $_POST['nieuwsbrief'] . "','" . (isset($picName) ? $picName : 'hhs.gif') . "'),".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."") or die(mysql_error());
            }
            
        }

        }

    }

else {

?>


ik zelf denk dat ik hier wat fout doe

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php mysql_query("
                    INSERT INTO
                        leden
                        
                        (id, gebruikersnaam, wachtwoord, email, birthdate, geslacht, provincie, woonplaats, afkomst, nieuwsbrief ,img ,ip)
                    VALUES
                        ('', '"
. $_POST['gebruikersnaam'] . "','" . md5($_POST['ww2']) . "','" . $_POST['email'] . "','" . $_POST['birthyear']  . "-" . $_POST['birthmonth'] .  "-" . $_POST['birthday'] . "','" . $_POST['geslacht'] . "','" . $_POST['provincie'] . "','" . $_POST['woonplaats'] . "','" . $_POST['land'] . "','" . $_POST['nieuwsbrief'] . "','" . (isset($picName) ? $picName : 'hhs.gif') . "'),".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."") or die(mysql_error());
            }
?>

Gewijzigd op 15/02/2011 15:05:02 door Mohammed el-faquir
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:57:19
 
Jaron T

Jaron T

15/02/2011 15:11:09
Quote Anchor link
het haakje ) moet NA $_SERVER['REMOTE_ADDR'].

tevens hoef je ID niet aan te geven ivm auto increment.
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

15/02/2011 15:45:42
Quote Anchor link
thnx hij doet het :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.