Fout met <a> tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Noppert

Michael Noppert

08/01/2011 17:44:19
Quote Anchor link
In mijn website werk ik met div's,
-container
-header
-menu
-content

Nu heb ik in mijn menu-div d.m.v. het css een link aangepast, hierdoor wordt elke <a> tag link in de menu-div weergegeven met een gekleurd blok.
het probleem is dat elke <a href"#"> die ik maak in één van deze div's dezelfde opmaak krijgt als die van het menu-div
Ook valt mij op dat alle tekst die ik typ wordt gezien als <a>.

b.v.d. voor het meedenken.

Toevoeging op 08/01/2011 17:44:58:

.menu a:link,a:visited{
display:block;
font-weight:bold;
color:#FFFFFF;
background-color:#00ADEF;
width:120px;
text-align:center;
padding:4px;
text-decoration:none;
}
.menu a:hover{
display:block;
font-weight:bold;
color:#FFFFFF;
background-color:#054295;
width:120px;
text-align:center;
padding:4px;
text-decoration:none;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:14:15
 
Jens V

Jens V

08/01/2011 17:45:35
Quote Anchor link
Post eens een beetje code? -> te laat ;)

@ deze zin: "Ook valt mij op dat alle tekst die ik typ wordt gezien als <a>."
Lijkt me dat je ergens een </a> vergeten bent?

edit:
Hoewel, een beetje html ook?
Gewijzigd op 08/01/2011 17:46:34 door Jens V
 
Michael Noppert

Michael Noppert

08/01/2011 17:48:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><head>
<title>titel</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/stylesheet.css"/>
</head>


    
<div class="container">
    
    <div class="header">

    <div class="banner" align="right">
    <object>
        <param name="movie" value="mybanner.swf">
        <embed src="images/mybanner.swf" width="448" height="166" align="right">
        </embed>
    </object>
  </div>
        </div>
            <div class="menu">
      <?php
    include_once("menu.php");
    ?>

    </div>
        <!--Content-->
    <div class="content">
    

    <center>
        <h1>Contact</h1><br/>
            </center>

tekst<br/>
        
<a href="route.php">Routebeschrijving</a>
    
        </div>
    
    <div class="footer">


    </div>
        
        </div>


Toevoeging op 08/01/2011 17:49:37:

Jens V op 08/01/2011 17:45:35:
Post eens een beetje code? -> te laat ;)

@ deze zin: "Ook valt mij op dat alle tekst die ik typ wordt gezien als <a>."
Lijkt me dat je ergens een </a> vergeten bent?

edit:
Hoewel, een beetje html ook?


ik heb me tags nagekeken maar geen verbetering :(
Gewijzigd op 08/01/2011 17:54:40 door Jens V
 
Milo S

Milo S

08/01/2011 17:52:22
Quote Anchor link
Hoe wil je dat we dingen fatsoenlijk nakijken als jij niet fatsoenlijk inspringt en de code zo dumpt zonder code tags?
Doe dat eerst, dan kijken we verder.
 
Michael Noppert

Michael Noppert

08/01/2011 17:53:09
Quote Anchor link
Milo S op 08/01/2011 17:52:22:
Hoe wil je dat we dingen fatsoenlijk nakijken als jij niet fatsoenlijk inspringt en de code zo dumpt zonder code tags?
Doe dat eerst, dan kijken we verder.


hoe doe ik dit?
 
Jens V

Jens V

08/01/2011 17:55:27
Quote Anchor link
Michael Noppert op 08/01/2011 17:53:09:
hoe doe ik dit?


Ik heb het voor je gedaan. Met [code][/code] tags.

Laat ook je HTML van in je menu.php (of wat er ook in die include stond -weet het niet meer- :p) zien.
Gewijzigd op 08/01/2011 17:56:33 door Jens V
 
Michael Noppert

Michael Noppert

08/01/2011 18:03:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<a href="index.php">Home</a><br/>
<a href="websites.php">Spoed</a><br/>
<a href="openingstijden.php">Openingstijden</a><br/>
<a href="voorstellen.php">Even voorstellen</a><br/>
<a href="fotoalbum.php">Nieuwe patinten</a><br/>
<a href="fotoalbum.php">Foto's</a><br/>
<a href="wkwub.php">Wat kunnen wij u bieden</a><br/>
<a href="verslag_implantologie.php">Verslag implantologie info-dag</a><br/>
<a href="links.php">Links</a><br/>
<a href="contact.php">Contact</a><br/>
 
Milo S

Milo S

08/01/2011 18:51:23
Quote Anchor link
Je doet al een aantal dingen fout...

- een menu maak je door middel van ul, li en een a tag.
- <center> tags zijn oud
- opmaak doe met je CSS, align? niet nodig dus.
- geen html tags te vinden
- geen body tags te vinden
Kortom, ga nog wat html tutorials lezen ;)

Hier heb ik een klein voorbeeldje van wat beter is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Naamloos document</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <link type="text/css" rel="stylesheet" href="css/default.css"/>
    </head>
    
    <body>
        <div class="container">
        
            <!-- Header div, banner -->
            <div class="header">
                
                <object class="banner">
                    <param name="movie" value="mybanner.swf">
                    <embed src="images/mybanner.swf" width="448" height="166" align="right">
                    </embed>
                </object>
            </div>
            
            <!-- Het menu -->
            <ul class="menu">
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
                <li><a class="men" href="">Sample</a></li>
            </ul>    
            
            <!-- Het content -->
            <div class="content">
            </div>
            
            <!-- De Footer -->
            <div class="footer">
            </div>  
        </div>
    </body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.