fout na query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/09/2012 19:46:54
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutmelding:

Fatal error: Call to a member function sql_opdracht() on a non-object

Dit is mijn code:
$SUM=mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM s_artikel"));
for($i=50;$i<=$SUM+50; $i++){
$BBA=mysql_query("SELECT * FROM s_artikel WHERE art_id='$i'");
$db->sql_opdracht($BBA);
$db->sql_in_kolom($BBA, "Uw keuze in het winkelwagentje", 'Prijs/pst', 'Totaalprijs');
}

Wat doe ik hier fout?

Bertus
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:02:36
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/09/2012 20:10:56
Quote Anchor link
Bertus Wikkerink op 23/09/2012 19:46:54:
Ik krijg de volgende foutmelding:

Fatal error: Call to a member function sql_opdracht() on a non-object

Wat doe ik hier fout?

Alles!
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/09/2012 20:14:04
Quote Anchor link
Beste Ger,

ik ben er al zo lang mee bezig geweest dat ik niet meer helder kan denken.
Kun je mij iets meer duidelijkheid geven?

Bertus
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

23/09/2012 20:27:58
Quote Anchor link
1. Je geeft te weinig informatie
2. Je gooit oop en procudereel door elkaar
3. Je voert teveel queries in een lus uit
4. En de leukste:
Quote:
$SUM=mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM s_artikel"));
for($i=50;$i<=$SUM+50; $i++){

Wat is hier de zin van?
Gewijzigd op 23/09/2012 20:28:58 door Ger van Steenderen
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/09/2012 20:48:11
Quote Anchor link
Ik heb een tabel in phpmyadmin "s_artikel" die als winkelmandje dienst doet.
Hierin komen uiteindelijk alleen de gekozen artikelen met hun bijbehorende gegevens.

Eerst zet ik ze er in met een INSERT.
Ik heb gecontroleerd dat ze er in zitten. En ze zitten er correct in.
De id in die tabel is tijdelijk. Tijdens de testfase nog niet met sessie_id maar gewoon primary-key met automatische ophoging.

Met die code regels haal ik vanaf id 50 alle rijen op die er zijn.
De eerste 49 rijen heb ik al verwijderd. phpmyadmin begon dus bij het testen met id: 50.
Met:
echo $DBA['art_nr'];
enz...
geeft ie alles keurig weer.

Maar de bedoeling is dat ie dat met de klasse aanroep ook doet.
Ik had alles werkend met echo en ben toen dat allemaal gaan verwijderen om over te stappen op de klasse methode.
Toen kreeg ik die parser-fout.

Bertus
 
Albert de Wit

Albert de Wit

23/09/2012 20:48:46
Quote Anchor link
sql_opdracht bestaat kennelijk niet.
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/09/2012 20:51:54
Quote Anchor link
Beste Albert,

ik heb aan het begin van de pagina met include de klasse toegevoegd.
in die klasse zit de functie:

//SQL-opdracht uitvoeren
function sql_opdracht ($sql){
$this->sql_result= @mysql_query($sql, $this->db_verbinding);
if (empty($this->sql_result)){
$this->fout("Bij verzenden query");
}
return $this->sql_result;
}

//Als al eerder een SQL-opdracht is uitgevoerd,
//wordt hier de array met de records weergegeven
function sql_gegevens(){
if(!empty($this->sql_result)){
$sql_array=@mysql_fetch_array($this->sql_result);
return $sql_array;
}else{
$this->fout("Bij het weergeven van de records");
}
}

Bertus
 
Albert de Wit

Albert de Wit

23/09/2012 20:56:54
Quote Anchor link
zou je misschien je code tussen tags willen zetten?

[code*] [/code*]

zonder de *
Gewijzigd op 23/09/2012 20:57:37 door Albert de Wit
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

23/09/2012 21:07:53
Quote Anchor link
Beste Albert en Gert,

Heel heel hartelijk dank voor jullie moeite.
Ik heb de fout gevonden en die was zooo dom:

De klasse stond niet in die map, maar in een andere map.
Toen ik de link had aangepast, was het euvel verholpen en werden de rijen correct afgebeeld.

Ik beschouw dit toppic dan ook als gesloten.

Bertus
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.