Foute datum wordt in de database gezet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

01/12/2010 16:38:47
Quote Anchor link
Als bezoekers op een link klikken gaan ze eerst naar een doorlink pagina waar dit stukje code opstaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datumtijd
= date("Y-m-d H:i:s"); // Huidige datum
?>


Deze datum wordt in de database gezet.
Helaas klopt deze tijd niet.

Als je op een link klikt en het is 16:28 uur dan komt er dit in de database te staan: 09:28 uur. (s'morgens)

Ik heb al bij mijn host geïnformeerd maar deze zegt dat het goed staat.
Wie weet hoe dit kan en of er een oplossing voor is.
Het is namelijk ook lastig als bezoekers een formulier invullen en ik dus niet exact weet wanneer dit is geweest.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:31:34
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2010 17:13:23
Quote Anchor link
Gebruik uiteraard NOW() in de query.

Staat je host toevallig ergens aan de andere kant van de wereld.
Oftewel in een andere tijdzone?
 

01/12/2010 17:46:00
Quote Anchor link
Datum en tijd is iets van de db, dus lekker door db laten uitzoeken:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html
 

01/12/2010 19:13:55
Quote Anchor link
@SanThe

Nee.

Maar ik moet de datum in de database zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$datumtijd
= date("Y-m-d H:i:s");


// MySQL-toevoegquery opstellen:
$sql  = "INSERT INTO `kliks` ";
$sql .= "(`id`, `datumtijd`, `fotoalbum_id`,`methode`, `pagina`, `referer`, `adres`, `browser`) ";
$sql .= "VALUES ";
$sql .= "('', '$datumtijd', '$fotoalbum_id','$methode', '$pagina', '$referer', '$ip_adres', '$browser') ";
$sql .= "; ";
?>


Maar wat @Karl Karl bedoelt is toch het ophalen van de gegevens uit de database.
Maar hoe zet je de juiste klik-tijd van de bezoeker in de database?
Daar gaat het eigenlijk om.
 
Jasper DS

Jasper DS

01/12/2010 19:16:43
Quote Anchor link
vervang $datumtijd door NOW() en haal vars buiten de quotes
je servertijd kun je instellen denk ik

edit
function.date-default-timezone-set
Gewijzigd op 01/12/2010 19:17:57 door Jasper DS
 

01/12/2010 19:20:04
Quote Anchor link
Nee, de datum en tijd functies kunnen tijdens het ophalen, invoeren, wijzigen of whatever worden toegepast.
 

01/12/2010 19:41:44
Quote Anchor link
Ik heb nu zelf even op een link geklikt en de datum in de database klopt nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// MySQL-toevoegquery opstellen:
$sql  = "INSERT INTO `kliks` ";
$sql .= "(`id`, `datumtijd`, `fotoalbum_id`,`methode`, `pagina`, `referer`, `adres`, `browser`) ";
$sql .= "VALUES ";
$sql .= "('', NOW(), '$fotoalbum_id','$methode', '$pagina', '$referer', '$ip_adres', '$browser') ";
$sql .= "; ";
?>


@Karl Karl
De uitleg op deze pagina begrijp ik helaas niet. Ook al staan er voorbeelden bij. Dat is voor mij niet iets te moeilijk.
 
Jasper DS

Jasper DS

01/12/2010 20:08:20
Quote Anchor link
werkt het nu.?
 

01/12/2010 21:38:35
Quote Anchor link
@Jasper

Ja, het werkt, dank je wel.
 
Jasper DS

Jasper DS

01/12/2010 21:39:12
Quote Anchor link
zeer goed :D
 

01/12/2010 21:41:07
Quote Anchor link
Elsy, het is toch gewoon de standaard mysql handleiding. Moet je kunnen snappen.
(Verder horen backticks niet thuis in sql.)
 

01/12/2010 21:46:34
Quote Anchor link
@Karl Karl

De ` (backticks) heb ik gebruikt omdat ik dit script van iemand heb overgenomen.
Wat moet ik hiervoor in de plaats zetten?
Niets of de gewone ' (quotes)

Zit gewoon niet genoeg in de programmeer wereld om dit goed te kunnen snappen. Soms snap ik het wel maar zou niet weten hoe het dan toe te moeten passen.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

01/12/2010 21:47:52
Quote Anchor link
niets is prima ;D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.