Fouten in nieuwsscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 15:41:33
Quote Anchor link
Hallo,

Om de nieuwspagina van onze club bij te werken heb ik wat php script verzameld.
Om het nieuws weer te geven in een tabel heb ik onderstaand script gebruikt, maar
nu komen er foutmeldingen.
Zou iemand mij hiermee verder willen/kunnen helpen?
Alvast bedankt.

webadres: hsv-de-zwervers.nl/read_news.php

Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>HSV de Zwervers</title>
<link href="css/zwervers-style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<div class="banner"></div>
    <?php include("menu.html"); ?>
<div class="inhoud">
    <?php
    session_start();
    if($_SESSION['rechten'] == true)
    {

        include ("admin.php");
    }

//verbinding maken met database
    $con = mysqli_connect("****", "***", "***", "hsv_de_zwervers");
    $result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM news ORDER by id DESC");
//selecteren uit database
    echo '<table class="news">';    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))
    {

    if($_SESSION['rechten'] == true)
    {

    echo "id:" ." ". $row['id']; echo "<br>";
    }

    echo '<tr>';
    echo '<td>'.$row['datum'].' '.$row['date'].'</td>';
    echo '<td>'.$row['Nieuwsbericht'].' '.$row['news'].'</td>';
    echo '</tr>';
    }

    echo '</table>';
    if($_SESSION['rechten'] == true)
    {

    
    ?>

    <form action="delete.php" method="post">
    Lidnummer:  <input type="text" name="lidnr" />
    <input type="submit" value="ok!" />
    </form>
    
    <?php
    }
    mysqli_close($db);
    if ($_SESSION['rechten'] == true)
    {

    ?>

    <div class="upload"><a href="insert_news.php">Plaats Nieuws</a></div>
    <?
    }
    ?>

</div>
    <?php include("footer.php"); ?>
</body>
</html>
Gewijzigd op 08/10/2015 15:54:34 door Joni Fleischer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:37:52
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/10/2015 15:53:09
Quote Anchor link
Joni Fleischer:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.

Voor nu heb ik het voor je erin gezet :)
Alvast bedankt!


Toevoeging op 08/10/2015 15:53:52:

Kan je ook aangeven wat voor foutmeldingen je krijgt?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2015 15:55:35
Quote Anchor link
Haal de database gegevens uit je post.
Welke foutmeldingen krijg je?

Toevoeging op 08/10/2015 15:57:19:

Zet session_start(); altijd helemaal bovenin, dus voor de html.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/10/2015 15:57:34
Quote Anchor link
Deze foutcode bedoel je?

Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /customers/f/d/f/hsv-de-zwervers.nl/httpd.www/read_news.php on line 46
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 15:58:27
Quote Anchor link
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/f/d/f/hsv-de-zwervers.nl/httpd.www/contact.php:11) in /customers/f/d/f/hsv-de-zwervers.nl/httpd.www/contact.php on line 15

en

Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /customers/f/d/f/hsv-de-zwervers.nl/httpd.www/read_news.php on line 46
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/10/2015 15:58:34
Quote Anchor link
Probeer eens:

mysqli_close($con );
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2015 15:59:44
Quote Anchor link
Regel 46 kan je weghalen.
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 16:02:54
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!
Helemaal vergeten de inloggegevens weg te halen ... thanks.

Regel 46 weggehaald, nu de rest even bekijken.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2015 16:03:52
Quote Anchor link
- SanThe - op 08/10/2015 15:55:35:
Zet session_start(); altijd helemaal bovenin, dus voor de html.
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 16:11:35
Quote Anchor link
@Joni Fleischer, kon de code tags zo snel niet vinden.

@- SanThe -, als ik session_start(); voor de html zet krijg ik een syntaxis error.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2015 16:12:59
Quote Anchor link
Laat dat stukje code eens zien.
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 16:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <?php
    session_start();
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<
title>HSV de Zwervers</title>
<
link href="css/zwervers-style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<
/head>
<
body>[/code]
 
Jan de Laet

Jan de Laet

08/10/2015 16:17:42
Quote Anchor link
Je begint php op regel 2 maar sluit hem niet af.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2015 16:18:13
Quote Anchor link
Helemaal bovenin.
Er mag niks naar de browser zijn gestuurd, dus ook geen doctype.
Zelfs geen spatie of enter.

En je moet uiteraard php even afsluiten voor de html.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    session_start();
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>HSV de Zwervers</title>
<link href="css/zwervers-style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 16:29:24
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/10/2015 16:40:29
Quote Anchor link
Dat ziet er goed uit!

Hopelijk ben je zo geholpen :)
 
Jebl LaBrons

Jebl LaBrons

08/10/2015 16:52:27
Quote Anchor link
Zo ben ik zelfs heel erg geholpen, super bedankt iedereen!

Ik zou alleen nog graag de tijd achter de datum weg hebben, maar dat zit hem zeker in de database?
Gewijzigd op 08/10/2015 16:54:16 door Jebl LaBrons
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

08/10/2015 16:55:36
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld alles na de eerste spatie weg kunnen doen, komt op hetzelfde neer.
Hierbij kan je explode-functie gebruiken.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/10/2015 16:56:13
Quote Anchor link
Tip:

Zorg ervoor dat je velden in b.v. je gastenboek beveiligd zijn.

Zoals je nu kan zien kan ik zonder problemen alleen maar "bla" invullen.
Dus je e-mail beveiligen is geen slecht plan ;)
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

08/10/2015 17:01:04
Quote Anchor link
Ik zie vaker de zelfde errors op je website zoals deze: Cannot send session cache limiter - headers already sent.
Zorg ervoor dat je session_start() functie gebruikt voordat je html aan de pas komt.
 
Randy vsf

Randy vsf

08/10/2015 17:06:42
Quote Anchor link
PHP Maarten op 08/10/2015 16:55:36:
Je zou bijvoorbeeld alles na de eerste spatie weg kunnen doen, komt op hetzelfde neer.
Hierbij kan je explode-functie gebruiken.


explode?
Als je al explode gebruikt kan je beter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum = current(explode(' ',$blaat))
gebruiken.

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$datum = substr($blaat, 0, strrpos($blaat, ' '));
Gewijzigd op 08/10/2015 17:14:15 door Randy vsf
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.